Gianina Șerban: Doar AUR se opune exportului de bușteni și lemn de foc

Distribuie acest articol!

În cadrul ședinței Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic de marți, 28 septembrie, propunerea legislativă care ar fi pus capăt exportului de lemn sub formă brută a primit raport de respingere.

Proiectul, inițiat de către 15 senatori și deputați PNL, interzicea exportul de masă lemnoasă sub formă de buşteni şi lemn de foc de pe teritoriul României şi aproba doar a exportul de produse finite din lemn, pe baza licenţei de export.

Singurii parlamentari care s-au opus raportului de respingere au fost deputații AUR Gianina Șerban și Vasile Nagy. Așa cum au promis încă de la început, parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor susțin orice proiect legislativ care apără interesele românilor, indiferent de partidul care inițiază un astfel de demers.

Am votat împotriva acestui raport deoarece consider că masa lemnoasă și pădurile României trebuie să rămână în România, dar noi trebuie să exportăm produs finit, să stimulăm producția și să păstrăm pădurile pentru români”, a declarat Gianina Șerban, imediat după încheierea ședinței de lucru din cadrul Comisiei pentru mediu.

Reamintim că partidul AUR a organizat o acțiune de protest în Sebeș – jud. Alba (2020) pentru a condamna tăierile abuzive din pădurile noastre și exportarea masei lemnoase către firmele austriece.  Totodată, co-președintele AUR, George Simion, a cerut în repetate rânduri un moratoriu pentru o perioadă de 10 ani asupra tăierilor din fondul forestier, cu excepția tăierilor pentru acoperirea necesarului intern (lemne de foc).

„Noi AUR nu o să ne complacem în actuala stare de fapt cu privire la pădurile României. Ne trebuie un moratoriu de 10 ani privind pădurile României: să se taie doar pentru necesarul intern, pentru lemne de foc. Nu suntem o țară africană, nu putem exporta lemn sub formă brută. Ni s-au închis fabricile de lemn și ajungem la un mare retailer de mobilă să ne cumpărăm singuri mobila produsă în altă țară”, a declarat George Simion la începutul acestui an.

Miercuri, 6 octombrie, de la ora 14:00 organizăm o dezbatere publică pe tema pădurilor, la care vom invita înalți funcționari de stat, reprezentanți ai ong-uri, activiști de mediu, jurnaliști, și parlamentari din comisiile de agricutură și păduri din Camera Deputaților și Senat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: