Știrile 60m.RO

Gianina Șerban (AUR) pledează pentru scăderea taxării muncii în cazul familiilor cu doi sau mai mulți copii

Gianina Șerban, deputat AUR, pledează pentru scăderea taxării muncii în cazul familiilor cu doi sau mai mulți copii. Este un fapt bine-cunoscut că România are cea mai mare impozitare a muncii din 16 țări europene. O analiză realizată de Romanian Business Leaders (RBL) arată că, dintr-un salariu brut lunar de 1.000 euro (5.000 lei), românii rămân în mână cu 572 de euro după plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, faţă de 653 de euro în cazul unui angajat bulgar şi de 746 de euro în cazul unui olandez.

În acest context, Gianina Șerban consideră că statul trebuie să sprijine familiile cu mai mulți copii și să stimuleze natalitatea deoarece familia este celula de bază a oricărei societăți viabile. „Situaţia demografică a României este una critică, atât ca număr total de persoane, cât şi ca numărul persoane active din punct de vedere economic, dar mai ales copii. Contextul economic precar, a determinat o descreştere abruptă a numărului de nou născuţi, dar şi o creştere a emigraţiei spre ţările mai dezvoltate, mai ales a tinerilor”, a afirmat deputata.

Într-o solicitare către Ministerul Muncii, Gianina Șerban amintește că AUR a depus mai multe proiecte legislative pentru creșterea salariului minim la 5.000 de lei și reducerea taxării muncii la maximum 25%, care au drept obiectiv sprijinirea familiei și creșterea natalității prin reducerea progresivă a impozitelor şi taxelor aplicate persoanelor care au în întreţinere copii, acordarea unui tichet social pentru îngrijirea nou-născuţilor, stimularea financiară suplimentară pentru familiile numeroase și creșterea calității alimentelor din unitățile de învățământ.

Ea pledează pentru scăderea taxării muncii în cazul familiilor cu doi sau mai mulți copii, având în vedere că țara noastră este fruntașă la acest capitol.

În acest context, Gianina Șerban solicită ministrului Muncii Simona Bucura-Oprescu să transmită:

  1. Care este termenul limită de implementare a strategiei pentru sprijinirea familiilor cu 2 sau mai mulți copii prin scăderea taxării muncii, în funcție de nivelul veniturilor și în funcție de numărul de copii?
  2. Există posibilitatea să încadrați și familiile cu un copil, privind scăderea taxării muncii, având în vedere creșterea natalității?

Întrebările au fost adresat și ținând cont de faptul că în anexa pentru metodologia de monitorizare și evaluare a strategiei și a planului de acțiuni mai sus-menționat nu este prevăzut termenul de realizare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button