PoliticăȘtirile 60m.RO

Gianina Șerban (AUR): Opriți masacrul urșilor!

Gianina Șerban, deputat AUR, i-a adresat o interpelare ministrului Mediului Barna Tánczos pentru a obține răspunsuri cu privire la modul în care a fost obținută derogarea pentru uciderea ursului brun – Arthur, precum și motivele pentru care nu s-a luat în calcul alternativa de relocare în acest caz.

La nivel mondial, se pune problema protejării tuturor speciilor de urși. În România găsim cele mai multe și mai bune exemplare de urși bruni din Uniunea Europeană, numărul lor fiind de peste 6000 de exemplare.  Am fost de la început împotriva recensământului urșilor din România, care avea ca scop diminuarea acestei specii protejate în țara noastră. Zilele trecute am aflat că ați permis masacrul celui mai bine cotat urs din Europa, masacrul ursului Arthur, se arată în interpelarea parlamentarei AUR.

Totodată Gianina Șerban consideră că este inadmisibil ca acest exemplar să fi fost confundat cu o femelă cu pui, așa cum a declarat ministrul Mediului, ceea ce înseamnă că în acest caz vorbim despre vânarea unui trofeu – ursul Arthur, în vârstă de 17 ani, trăia în pustietate.

În acest context, deputata AUR i-a solicitat ministrului Barna Tánczos să ofere răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Care sunt cauzele pentru care ați permis această derogare?
  2. De ce nu ați luat în considerare relocarea ursului?
  3. Câte astfel de derogări ați mai permis până acum, și de ce?
Back to top button