Ghinea, cel mai incompetent ministru. În loc să folosim banii din PNRR, vom ajunge să primim avansul de 13% ce va fi cheltuit pe salarii şi consultanți

Distribuie acest articol!

Cristian Ghinea, cel mai incompetent ministru. România se află printre ultimele 4 state membre care au depus planul, astfel că și implementarea va începe mult mai târziu. În loc să folosim banii din PNRR, vom ajunge să primim avansul de 13% ce va fi cheltuit pe salarii şi consultanți, atrage atenția europarlamentarul Victor Negrescu.

Dacă Ghinea și echipa lui munceau serios la elaborarea PNRR-ului și la implementarea modificărilor cerute de Comisia Europeană, planul ar fi fost aprobat în cursul acestei veri. Europarlamentarul atrage atenţia că întârzierea planului are mai multe consecinţe, iar România ar putea să nu reuşească să cheltuie avansul de 13% pentru că nu există un plan de implementare şi acesta s-ar putea duce pe „hârtii, salarii şi consultanţi”.

Consecinţele acestei întârzieri sunt clare: – România va începe implementarea PNRR mai târziu decât alte state europene, cu riscul de a nu putea cheltui banii până în august 2026; – Ţara noastră va avea dificultăţi în a cheltui avansul de 13% pentru care nici până astăzi nu există un plan de implementare şi riscă să fie cheltuiţi pe hârtii, salarii şi consultanţi; – Nu vom avea până la finalul anului un mecanism de implementare pe deplin funcţional”, a mai precizat Victor Negrescu. El a mai adăugat că „în ceea ce priveşte ţinta de mediu şi cea de digital, planurile aprobate conţin alocări medii de 39% pentru mediu şi 26% pentru digital. Doar guvernanţii din România par că au aflat abia acum de aceste ţinte stabilite deja de un an. Aşa cum am semnalat de nenumărate ori public, ţintele nu erau respectate în planul prezentat iniţial de guvern””, a declarat Negrescu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: