Ghinea aruncă bomba: USR PLUS vrea să iasă de la guvernare din cauza UDMR

Distribuie acest articol!

Ghinea aruncă bomba: USR PLUS vrea să iasă de la guvernare din cauza UDMR, în special din cauza neînțelegerilor privind desființarea Secției Speciale, SIIJ.

„Cuiul lui Pepelea este că noi vrem să desființăm Secția Specială și UDMR nu vrea”, a spus ministrul USR-PLUS. Întrebat dacă se vor rezolva în cele din urmă aceste neînțelegeri, ministrul a spus franc: „Eu nu cred”.

Ghinea este de părere că USR nu își poate atinge obiectivele din cauza neînțelegerilor din coaliție. Aceștia se tem că își vor dezamăgi electoratul, care are așteptări mari de la USR PLUS.

„S-a creat așa, un fel de mitologie cum că noi am promis marea cu sarea și că tot ce nu s-a realizat în această guvernare este vina USR-PLUS. Așteptările sunt și mai mari de la noi. Poate că sunt eu într-o bulă de Facebook greșită, dar am foarte multe semnale”, a declarat Cristian Ghinea, joi seara. El a recunoscut că simte că i se reproșează USR PLUS că „n-a livrat”. „Oamenii au așteptări, fiecare are anumite priorități și încearcă să proiecteze faptul că nu s-au întâmplat prioritățile sale pe noi. Și eu simt că suntem în întârziere”, a admis ministrul USR-PLUS.

Întrebat dacă în aceste condiții coaliția va mai exista, Cristian Ghinea a răspuns că la un moment dat, USR-PLUS va trebui să aibă o analiză detaliată. „O s-o facem, avem Comitet Politic pe 28 august, de pildă. Vicepremierul Barna va trebui să prezinte un fel de raport de progres al ce-am făcut la guvernare”, a detaliat el.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: