Ghinea a deschis robinetul propagandei USR : Eu mă duc să negociez, nu să dau examen la Bruxelles

Distribuie acest articol!

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, nu vrea să-și asume eșecul negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR. Acesta a subliniat că România este o „o forță” în blocul comunitar, astfel că va merge la Bruxelles pentru a negocia, iar nu pentru a da un examen.

Ceea ce este un proces normal de negociere este prezentat în România ca fiind un eşec, un Doamne fereşte! De altfel, aduceţi-vă aminte că eu am propus să mergem cu o alocare mai mare în aceste componente, de 41 de miliarde de euro, pentru ca în final să revenim la alocarea oficială a României de 29 de miliarde. Asta înseamnă, logic, că ne-am asumat de la bun început că vom propune anumite proiecte la care vom renunţa ulterior. Cum altfel să facem scăderea de la 41 de miliarde, la 29?”, a declarat Ghinea la B1TV, după ce a fost întrebat de ce a ajuns România în situaţia de a renegocia anumite capitole din PNRR.

Ghinea a subliniat că el nu este genul de om care se duca la Bruxelles ca să dea examene, ci se duce să negocieze „matur” cu „partenerii de la Comisia Europeană”. Ministrul a mai precizat, de asemenea, că în PNRR sunt sute de linii de investiție iar pe cele mai multe autorităţile române s-au înţeles cu reprezentanţii CE.

Pe cele mai multe dintre aceste linii ne-am înţeles cu Comisia, am agreat. Pe altele – importante, e drept – sunt diferenţe de viziune. Pe celebrul caz al irigaţiilor, Ministerul Agriculturii susţine că respectă acest principiu, Comisia Europeană spune că, «ce vreţi voi să modernizaţi ca sistem este un sistem care consumă prea multă apă şi nu mai respectă această politică de a combate deşertificarea»”, a mai declarat Ghinea.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: