Politică

Gheorghe Piperea: O lege promovată de Predoiu a permis acestui SRL să funcționeze fără autorizație prealabilă

Avocatul Piperea afirmă că o lege promovată de ministrul de Interne – ex- Justiție, Cătălin Predoiu, a permis acestui SRL deținut de fiul primarului PSD din Caracăl să funcționeze fără autorizație prealabilă.

„De regulă, pentru accidentele și tragediile rezultate din improvizații dăm vina pe Dorel, nătărăul care ține țigara aprinsă lângă rezervorul de oxigen, benzină sau GPL.

Dar ce-ați zice dacă ați afla că una dintre cauzele invariabile ale accidentelor profesionale se găsește în lege?

Recent, România s-a dotat cu o lege “modernă” de înmatriculare și de autorizare a funcționării societăților: Legea nr.265/2022 privind registrul comerțului. O lege emisă pe vremea ministeriatului la justiție a actualului ministru al internelor, cu experți plătiți de Banca Mondială și de CE.

Ce ne zice moderna lege pe partea de autorizare a funcționării, din perspectiva siguranței (ISU, sanitar, sanitar-veterinar, protecția muncii, mediu)?

Că nu e nevoie de nicio autorizație prealabilă pentru a funcționa.

Este suficientă o declarație pe proprie răspundere că respectă legile și procedurile ca să funcționezi dată de “patron”.

Declarația este dată de indivizi ca cei de la stația GPL de la Crevedia, deci este de foarte mare încredere.

[Bonus: un srl se poate constitui chiar și cu un leu capital social, din care minim 0,7 lei trebuie vărsați în trei luni de la înmatriculare]

Dacă, în 6 luni, autoritățile descoperă că nu respecți legea și procedurile, te obligă să închizi.

Dați-mi un singur exemplu în care o “afacere” ca stația GPL de la Crevedia care a sărit în aer aseară sau ca o bombă biologică de pe litoral a fost lichidată administrativ, iar patronul închis pentru fals în declarații. Eu nu am găsit.

Foarte important: pentru a salva niște vieți, este nevoie de donații de sânge.”, a declarat Gheorghe Piperea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button