Gheorghe Piperea (AUR): Cazul ANI! Digitalizarea este bună, doar că la noi e implementată de dobitoci
La birou am un sistem “digital” de acces. Cineva “modern” a insistat că nu ne mai trebuie paznici, că e suficient digitalu’. Ce să vezi, curentu’ a picat și azi, ca și acum o săptămână, ca și acum două săptămâni și cam de când e p-afară “cupola de foc”, adică 35 de grade temperatură. Nu pot intra în birou. Ușile nu se deschid decât … digital. O rangă n-aș folosi, că nu-s Drulă.
De 15 zile încerc să “încarc” digital un întreg dosăroi cu declarațiile de avere și interese în bazele de date ale AEP și ANI. Am depus deja acest dosar, în două locuri: la Biroul Electoral Central și la Parlamentul European, în format fizic. Ăia l-au acceptat așa, fizic. Niște medievali, ce să zic. Dar acum tre’ să îl depun și la ANI. Însă niște deștepți de acolo au considerat că această triplare a dosarului se face exclusiv digital, chiar dacă e un dosar care există deja, fizic, în două locuri publice. Chestia e că ANI și AEP au aplicații/softuri care nu sunt sistematizate între ele, iar semnătura electronică utilizabilă e când cea alocată special de STS, când cea pe care o am ca particular, ca emitent de e-facturi (ce, nu știați că dacă sunteți antreprenor sau persoană care realizează venituri din activități independente tre’ să aveți semnătură electronică?). Am încărcat manual în trei rânduri zeci de pagini de informații pe aplicațiile minunate de la ANI și STS. Nu numai eu, ci și trei colegi de la birou. Sunt extrem de multe detalii impuse de aplicație. Dacă le ratezi, sistemul te obligă să o iei de la capăt. Cică procedura durează 15 min, că e ușor. Minciună. Pașii digitali de urmat sunt atât de imbecil făcuți, “explicațiile” sunt atât de contra-intuitive, încât durează ore și chiar zile să refaci totul. După care ți se spune că trebuie să bagi semnătura electronică pe documente pdf sau scanate, chestia aia specială de la STS. Interesant e că obligația completării declarațiilor exclusiv online se sancționează cu amendă. De-abia aștept un proces unde să demolez judiciar acest rahat birocratic intelectualist făcut de proști cu ifose.
Bonus – malus: azi începe procesul de comunicare a recalculării pensiilor, care proces e tot digital. Mai mult de 75% dintre pensionari sunt complet off line, dar deștepții care “măresc” pensiile lucrează exclusiv digital cu milioane de oameni care nu au nici măcar acces la internet sau curent, darămite să mai aibă și abilități de lucru cu aplicațiile de imbecili ale birocraților “moderni și evoluați”.
De-abia aștept zecile de mii de procese care vor începe de azi.
Sunt aici, știu ce-i de făcut, am mai făcut sute de procese colective.
Să îi dăm în judecată pe nemernici, poate se vindecă țara de morbul digitalizării idiotic concepută și promovată.