Germania speră la îmbunătățirea relațiilor cu SUA în timpul lui Biden

Distribuie dacă ți-a plăcut

Germania speră să-și îmbunătățească relația cu SUA în timpul preşedinţiei lui Joe Biden, cu scopul de a aplica sancţiuni comune împotriva Chinei şi Rusiei pentru drepturile omului sau alte încălcări, a declarat marţi ministrul de externe german Heiko Maas.

Potrivit Reuters, în primul său discurs major despre relaţiile transatlantice după ce Biden a preluat preşedinţia SUA, ministrul Maas a vorbit despre un „New Deal” cu SUA, care să includă o luptă comună pentru democraţie, creşterea responsabilităţii Germaniei în soluţionarea conflictelor din Europa şi din jurul acesteia, precum şi o strategie comună faţă de China şi Rusia.

„Sper că vom reuşi să revenim la o poziţie comună trans-atlantică asupra sancţiunilor ţintite, ceea ce nu a fost posibil în ultimii patru ani”, a declarat ministrul de externe german.

Pe de altă parte, Heiko Maas a susţinut ideea creşterii bugetului militar al Germaniei, un punct major de tensiune cu fostul preşedinte Trump. Ministrul german s-a pronunţat de asemenea în favoarea unor negocieri comerciale sectoriale şi a cooperării în problema schimbărilor climatice.


Distribuie dacă ți-a plăcut
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: