Germania impune o „carantină de urgenţă” pentru 30 de zile. Lista restricţiilor

Germania impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali să ia măsuri naţionale pentru a preveni colapsarea sistemului medical, relatează Reuters.
„Măsurile sunt dure”, a declarat Merkel miercuri la Berlin, după consultările cu liderii regionali.
„Sunt măsuri împovărătoare”, a recunoscut cancelarul, dar au ca scop obiectivul ca viaţa publică din Germania să poată fi restabilită, în mare parte, în decembrie. Merkel a anunţat că la două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor măsuri se va consulta din nou cu statele federale cu privire la măsurile care ar trebui să intre în vigoare sau să fie modificate.
Restricţiile vor intra în vigoare începând de luni, 2 noiembrie.
Noile restricţii:
- Restaurantele şi barurile se vor închide, cu excepţia
- Evenimentele mari vor fi anulate din nou
- Călătoriile inutile sunt descurajate
- Hoteluri vor fi închise cu excepţia urgenţelor
- Toţi cei care pot lucra de acasă ar trebui să facă acest lucru, iar angajatorii ar trebui să faciliteze o tranziţie către munca de acasă
- Întâlnirile în public vor fi limitate la doar două gospodării de până la 10 persoane în total.
- Facilităţile de divertisment precum teatre şi cinematografe vor fi închise
- Centrele publice de recreere, precum piscine, săli de sport şi saune vor fi închise
Ce este permis
- Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise
- Procesiunile religioase vor continua în condiţii de siguranţă ( decizie luată din considerente constituţionale)
- Magazinele vor rămâne deschise, cu un client permis pe 10 metri pătraţi (108 metri pătraţi).
Măsuri de sprijin pentru economie
Merkel a promis că firmele afectate de noile măsuri vor primi sprijin economic. Companiile cu până la 50 de angajaţi şi lucrătorii independenţi vor primi 75% din veniturile lor în sprijin.
„Vom compensa companiile, instituţiile şi cluburile afectate”, a spus ea.
Potrivit rapoartelor mass-media, un total de 10 miliarde de euro a fost alocat pentru sprijin.
Sprijinul pentru companiile mai mari se vor baza pe regulile UE pentru asistenţă, iar acestea vor varia de la o companie la alta.
Sursa: Mediafax
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …