Miliarde de date personale, furate și vândute pe Dark Web. Cu cât au fost scoase la licitație datele bancare

Miliarde de nume de utilizator și parolele asociate lor, inclusiv pentru logarea în aplicațiile bancare, au fost scoase la vânzare pe Dark Web, arată un nou studiu.
Firma de cybersecurity Digital Shadows susține că a găsit peste 15 miliarde de seturi de credențiale care circulă pe „piața neagră”, acolo unde hackerii le pot cumpăra pentru a accesa ilegal inclusiv servicii de la cele de streaming, până la cele bancare.
Acestea din urmă erau disponibile pentru cumpărare cu un preț începând de la aproximativ 56 de lire, ajungând până la 400 de lire pentru conturile „high-quality”.
Dintre cele 15 miliarde de seturi de date personale, cinci dintre ele au fost estimate ca fiind complet noi, adică nu au mai fost tranzacționate niciodată pe forumuri similare.
Firma Digital Shadows arată că numărul credențialelor disponibile pe Dark Web a crescut de patru ori din 2018 până în prezent, în acest interval fiind înregistrate peste 100.000 de breșe de securitate.
„Unele dintre aceste conturi ar putea oferi acces la informații extrem de sensibile. Detaliile făcute publice printr-o astfel de breșă ar putea fi folosite pentru a compromite conturi într-un moment ulterior”, au declarat reprezentanții companiei.
Studiul arată că multe dintre tool-urile online care pot fi utilizate pentru a sparge diverse conturi sunt disponibile pentru cumpărare pentru prețuri derizorii începând de la 3,5 lire, iar cineva care cunoaște domeniul IT chiar le poate utiliza în scopuri negative. Firma a arătat și că la vânzare au fost scoase atât date de logare ale persoanelor fizice, cât și credențiale aparținând unor organizații și companii mari.
„Oricine crede că datele personale i-au fost compromise poate să ia măsuri suplimentare pentru a se proteja în mediul online, precum utilizarea de parole puternice și complexe, unice de la un site la altul, folosirea unui password manager pentru a ține evidența lor și asigurarea faptului că laptopul sau PC-ul utilizat sunt protejate de un sistem antivirus actualizat constant”, au transmis coordonatorii studiului.
Sursa: www.digi-world.tv
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …