Politică

Georgiana Teodorescu (AUR): Comasații continuă cu fraudele electorale!

Bună ziua! Am revenit cu noi nereguli grave, cu noi fraude electorale. Voi încerca să fac o sinteză a celor mai importante știri pe care le-am primit din teren, de la oamenii noștri.

În ceea ce privește cazurile de mită electorală, cazuri de infracțiune flagrantă, avem foarte multe, vă voi da doar câteva exemple.

La Simeria, în Județul Hunedoara, au fost prinși membrii de partid, din Partidul Comasat Român, care dădeau mită electorală și avem dovezi în acest sens.
La Hurezani, în Gorj, primarul în funcție a distribuit în apropierea secției de votare, pachete cu cadouri pentru alegători.

În comuna Berzovia, din Caraș-Severin, se dădeau bani pe tabele nominale.

Toate aceste infracțiuni sunt deja semnalate poliției și există anchetă în curs. În ceea ce privește diverse cazuri de amenințări, intimidări, manipulări sau chiar influențări ale votului, iarăși sunt foarte multe.

La Cintei, în județul Arad, la intrarea în secție, stau diverși oameni care intimidează alegătorii să voteze cu cine trebuie pe un ton apăsat.

Oameni buni, nu vă speriați, nu-i lăsați să vă intimideze. Mergeți și votați cum vă ghidează conștiința.

La Buzău, avem un candidat cu un grup de susținători care s-au așezat la intrarea în secția de votare și vorbesc cu oamenii și influențează pe votanții care intră în secție.

La Argeș, reprezentantul nostru, colegul nostru, a fost amenințat în momentul în care a reacționat verbal la faptul că partidele de la guvernare au început să care oamenii cu mașinile către secțiile de vot.

La Cogeasca, în Iași, la sectia 529, de asemenea, oamenii sunt aduși cu o mașină, sunt carați și aduși să voteze. Ghiciți cu cine vor vota.

La Dolj, un membru AUR care se afla în perimetrul unei secții și făcea parte din echipa noastră logistică și de supraveghere a fost atacat și bătut de doi membri de asemenea ai partidului de guvernare.

La secțiile 123 si 153 din Craiova, membrii aceluiasi partid aveau liste paralele cu datele de contact ale tuturor alegatorilor si bifau cine s-a prezentat la vot si cine nu, avand absolut toate indicatiile de raportare trecute pe foaie. Este ilegal sa faca asa ceva.

Oamenii se cara in toata tara cu masinele la vot si problema este de intimidare si de influentare. Ca in momentul in care ii aduc cu masina la vot pe banii partidului, pe benzina partidului, nu ii aduc degeaba si nu ii aduc ca sa-i lase sa voteze asa cum isi doresc ei.

Avem foarte multe materiale, le vom pune la dispozitia presei, le vom pune la dispozitia romanilor, avem fotografii, avem filmari, cu toate aceste materiale, cu toate aceste fraude despre care vorbim, urmariti pagina noastra de Facebook si o sa vedeti acolo, live, cum se intampla aceste nereguli.

Alte cazuri de frauda electorală, prin vot multiplu, foarte, foarte grav, vot multiplu, da?
In București, de exemplu, a fost prins un domn care a iesit din cabina de vot cu doua seturi de buletine si, fireste, votase pe toate cele zece, ca doua seturi inseamna zece buletine de vot. La Timisoara sunt mai multe seturi de buletine introduse, astfel incat fiecare votant care intra, in loc sa voteze pe un singur buletin din cele cinci, primeste mai multe si voteaza de mai multe ori. Aceleasi situatii in Bucuresti, in sectoarele 2, 3 si 5, de asemenea a venit politia si sunt anchete in desfasurare.

La Chirnogi, la sectia 95, s-au inmanat 7 buletine de vot unui singur om.
La Palazul Mare, de asemenea, in Constanta, iarasi, foarte multi oameni primesc mai multe buletine de vot pentru a vota.
Avem si cazuri de buletine de vot anulate in tara, de exemplu, la Bacau, Gura Voii, sunt mai multe buletine de vot cu stampila de control in interiorul unui buletin, fara stampila de control. In felul asta, buletinele se anuleaza cu totul. Avem si buletine de vot pre-stampilate, lucru care este infractiune.

La Vâlcea, stampila de control este pusa direct in dreptul Partidului PSD, ca romanii sa vada si sa fie influentati si sa voteze acest partid.
La sectia 428, in sectorul 2 din Bucuresti, presedinta sectiei le-a cerut membrilor comisiei sa semneze in alb procesele verbale de numerotare.

Nu semnati in alb niciun fel de proces verbal. Procesele verbale se intocmesc si se semneaza la final, nu inainte. Semnarea in alb deschide calea fraudei.

În comuna Cenei, satul Bobda, din Judetul Timis, in interiorul buletinului de vot pentru primari si Consiliu de asemenea se aflau mai multe buletine.

Sunt numeroase cazuri de persoane care intra in cabina de vot insotite, invocandu-se diverse pretexte, de la analfabetism pana la batranete, orbire si altele asemenea. Stare de rau fizic si tot asa. Nu este voie sa intre doi oameni in cabina de vot.

Pentru orice situatie exceptionala legea prevede un remediu. Daca persoana nu stie sa citeasca singura, i se citeste inainte buletinul de catre cineva. Dar in cabina, la final, intra singura. Nu mai intrati insotiti si nu ii lasati sa puna ei stampila unde vor. Votul este al dumnevoastra si pentru ca voi azi sa aveti stampila aceea in mana si sa puteti sa aveti posibilitatea sa o puneti oriunde doriti, au murit oameni la Revolutie. Ganditi-va la chestia asta.

Sunt foarte multe alte nereguli, urne mobile de exemplu. Avem o problema in Judetul Mures a plecat un candidat la Consiliul local cu urna mobila. Sunt diverse manevre care tin de stampila. Stampila lipsa, stampila de control deteriorata, stampila furata si tot asa. Erori ale tabletelor de la STS. La Cojasca, in Dambovita, la sectia 181, persoanele cu buletine expirate nu au fost detectate de tablete.

Precum si numeroase nereguli care tin de activitatea celor din sectiile de votare. Pornind de la faptul ca sunt cazuri de incompatibilitate care nu au fost declarate, de la faptul ca se fac fotografii la buletinele de vot si, mare atentie, e infractiune sa pozezi buletinul de vot dupa ce ai votat. Nu se fac fotografii, este infractiune.

Si continuand, cu aceasta modalitate abjecta de a sugera romanilor sa nu voteze la ambele tururi de vot. Ei sunt intrebati la inceput daca voteaza pentru amandoua, dar de o maniera prin care li se sugereaza ca ar fi mai bine sa voteze doar la locale, de exemplu. Pe de alta parte, nu stim in sistem cum se inregistreaza buletinul votului si exista un risc real ca persoana care il convinge pe romani sa voteze doar la locale, sa ii inregistreze in sistem buletinul ca a votat si la europarlamentare si in felul asta buletinul de vot sa fie dat deoparte si folosit mai incolo, mai diseara, mai la noapte, ca nu se stie, poate e nevoie.

Foarte, foarte multe nereguli si trebuie sa stiti ca toate aceste nereguli despre care v-am vorbit acum sunt de ordinul sutelor la fiecare ora. Noi primim in timp real sesizari de la oameni de buna credinta, care nu sunt membri de partid, precum fireste si de la oamenii nostri, de la membri de partid, primim sute de mesaje in care se semnaleaza nereguli. Sute de mesaje pe ora. Daca acesta este volumul pe care il primim noi, ganditi-va ca, ceea ce vedem si va spunem este doar varful iceberg-ului sau, daca vreti, bomboana de pe coliva, coliva unui sistem putrezit.

Ceea ce se intampla de fapt in tara astazi este mult mai grav decat ceea ce am reusit noi sa aflam si va prezentam dumneavoastra. Suntem in fata unei fraude majore pe care incearca sa o faca Partidul Comasat Roman. Facem un apel catre toti reprezentantii din sectiile de votare. Fiti vigilenti, atenti la detalii, nu lasati in niciun fel sa fiti manipulati. Ori de cate ori aveti un dubiu, nu stiti cum trebuie procedat, sunati si intrebati.

Nu intocmiti procese verbale, in alb. Cand dati buletinele de vot oamenilor, deschideti-le si verificati sa nu fie pre-stampilate. Fiecare buletin de vot care se inmaneaza unui cetatean, trebuie sa fie curat, lipsit de orice stampila si mai ales sa fie unul singur, nu mai multe.

Avem 18.000 de oameni în secțiile de vot. E pentru prima oară când un partid politic antisistem are atâția oameni în secțiile de vot. Frauda este imensă și presupune date eronate la exitpolluri, la sondajele anunțate la ora 22.

Fac un apel și la voi, români de bună credință, nu vă lăsați influențați cu privire la votul vostru! În cabina de vot intrați singuri și nu știe nimeni pe cine votați! Să nu vă fie frică! E foarte, foarte, foarte important. Puterea sta in mana voastra o data la 4 ani sau in cazul alegerilor europarlamentare o data la 5 ani.
Atat de rar are romanul ocazia sa se razvrateasca impotriva sistemului, impotriva neregulilor, impotriva saraciei in care am fost adusi. Doar o data la 4 ani.

Prin aceasta stampila pe care o aveti in mana astazi, voi detineti astazi puterea. Nu ii lasati sa va pacaleasca, nu ii lasati sa va umileasca cu sume de bani sau cu cadouri sau mai stiu eu ce promisiuni.
V-ati lamurit deja. V-ati lamurit de cat de greu ne-a fost si ne este. V-ati lamurit ca promisiunile sunt desarte.

Iesiti si votati in ciuda dezamagirii, in ciuda starii de lehamite la care v-a adus actuala clasa politica. Nu stati in casa, iesiti si votati asa cum va dicteaza voua constiinta si nimeni altcineva din jurul vostru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button