George Simion(AUR): Ne-au luat pădurile, petrolul, gazele și au venit cu bănci care au dobânzi scumpe

Distribuie acest articol!

Austria. Oprim într-o localitate oarecare cu standarde de neimaginat pentru un cătun din România. Bunăstarea se vede la orice pas, o bunăstare clădită pe exploatarea resurselor noastre: petrol, păduri și gaze, cu complicitatea clasei politice actuale, explică George Simion (AUR).

„Trebuie să ne afirmăm dreptul nostru de a beneficia de pe urma resurselor naturale ale României. Așa o să ajungem și noi să avem autostrăzi, să avem în fiecare cătun apă potabilă, asfalt și tot ce e nevoie pentru o viață decentă. Dacă resursele noastre nu ne aparțin, vom fi întotdeauna iobagi”, consideră Simion.

„Firmele austriece au venit la pachet cu tot tacâmul. Au venit cu băncile lor – Raifaissen, ne-au luat din băncile noastre, BCR-ul – Erste, de parcă noi nu ne descurcam să dăm singuri dobânzi. Cât de neprofitabilă putea să fie BCR de trebuia să o privatizăm și pe ea? Nu știm să extragem singuri petrolul sau să tăiem singuri pădurile și să facem mobilă?”, a mai spus reprezentantul AUR.

Austriecii au găsit în România lemn ieftin și guvernanți ieftini

„Legile din Austria sunt foarte dure privind tăierea oricărui arbore. Aici, Schweighofer este cercetat în mai multe dosare, dar este lăsat să zburde liber prin Kronospan, prin Egger, prin fabricile Schweighofer din toată România unde noi am protestat. Dar, în România au găsit lemn ieftin și guvernanți ieftini”, subliniază George Simion.

Trebuie să schimbă această situație mergând la vot pe 6 decembrie.

„Am o problemă cu sistemul care ne-a condus și ne conduce de 30 de ani, cu românii care pun în continuare ștampila pe actualele partide parlamentare. Ce vrem noi, AUR, este o relație corectă cu companii de stat sau companii străine, care vin să investească nu să prăduiască România. Și ne mai dorim control asupra resurselor, ca românii să fie principalii beneficiari ai bogățiilor României: aur, gaze, petrol, păduri”, a mai spus Simion, îndemnându-i pe români ca pe 6 decembrie să voteze schimbarea.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: