Politică

George Simion: Violența împotriva AUR, doar un început!

Vorbeam zilele trecute, în urma atacului brutal la adresa Prim Ministrului slovac Robert Fico, despre faptul că politica urii a început să dea rezultate. Atât în Slovacia, cât și în UE și în România. Am generat fel și fel de discuții în presa din țară, mulți m-au acuzat că exagerez sau că încerc să mă victimizez. La doar câteva zile distanță, alți membri AUR erau atacați pe străzi în timp ce se aflau într-o acțiune electorală.

De data aceasta s-a întâmplat în Gorj, localitatea Băcești. Robert Ionuț Păiuși, primarul PSD al comunei Stejari, a intrat cu mașina într-un grup de susținători AUR, lovind o tânără în vârstă de 24 de ani care avea un copil în brațe. În urma impactului, tânăra a fost transportată de urgență la spital. Ce a făcut primarul PSD? A fugit de la locul accidentului, s-a baricadat în birou și a făcut de urgență un live, crezând că minciunile îl vor scăpa de închisoare.

Acum câteva săptămâni candidatul nostru la primăria Popești, județul Bihor, era arestat de Poliția Animalelor din Oradea imediat după ce și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar, în urma unui denunț făcut de apropiații primarului în funcție. În aprilie, candidatul nostru pentru funcția de edil la Primăria Joița și-a văzut localul pe care îl deținea în zonă incendiat peste noapte. Nu pot să vă enumăr câți alții au primit amenințări în toată țara, inclusiv cu moartea, pentru a-și retrage candidaturile.

Un ultim episod s-a întâmplat la Buftea chiar astăzi, unde oamenii primarului Pistol, sau mai bine zis interlopii dânsului, ne-au amenințat membrii și simpatizanții pentru că au îndrăznit să apară la „Zilele Ilfovului”, un concert electoral organizat de Pistol și Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean, pe banii ilfovenilor. Același Hubert Thuma care se laudă prin tot județul că are sprijinul serviciilor de informații, crezându-se de neatins.

În Buftea, domnul primar Pistol a mers și mai departe și a făcut tot posibilul pentru a ne îngrădi dreptul de a candida atât la primărie, cât și la consiliu, așa că îndemn toți buftenii să îl voteze pe fostul primar Stoica la Primărie și pe Bogdan Tobă, pe care îl cunosc de 15 ani, la Consiliul Local.

În timp ce ei ne acuză pe noi de extremism, candidații noștri sunt agresați pe stradă, corturile noastre electorale sunt sfâșiate peste noapte, ba chiar sunt furate de către angajații primăriei, așa cum s-a întâmplat în sectorul lui Negoiță din Capitală. S-a ajuns până în punctul în care mulți angajați din structurile bugetare sunt monitorizați, la propriu, de către superiori pentru a vedea dacă aceștia urmăresc activitatea mea sau a AUR pe rețelele de social media. Securitatea ar fi mândră!

Pe oriunde merg, văd o mulțime de oameni care ne susțin, dar care ezită să își afișeze apartenența la AUR. Același lucru îl aud de la toți prietenii, toate cunoștințele, toți românii cu care mă întâlnesc prin țară. De ce ezită? Pentru că nu vor să își piardă locul de muncă. Pentru că le este frică să nu fie bătuți de oamenii primarului. Pentru că cercul lor de prieteni este compus din oameni care sunt atât de toleranți încât promovează intoleranța.

Nu mai am așteptări de la presa din România în ceea ce privește acest subiect. Nici de la analiști, ca să fiu sincer. În viziunea lor „liberală”, scoaterea unui partid politic în afara legii este un gest perfect democratic. Probabil la fel cum vaccinarea obligatorie este un gest patriotic, cine știe. Ceea ce este cu adevărat îngrijorător, în schimb, este lipsa de reacție a instituțiilor europene. Înțeleg, suntem în prag de alegeri și nu vrem să câștige „extremiștii”, dar chiar trebuie să moară oameni ca să faci ceva în privința violenței politice?

Au zis că suntem populiști, în timp ce noi dădeam startul Caravanei Medicale. Au spus că suntem extremiști și teroriști pentru că ne-am opus dictaturii medicale din timpul pandemiei. Ne-au etichetat pro-ruși pentru că am avut tupeul să spunem că națiunea moldovenească nu există iar locul fraților și surorilor noștri români de peste Prut este alături de țara lor Mamă. Au făcut tot posibilul pentru a ne demoniza și când au văzut că românii nu pică în plasa lor, și-au trimis câinii loiali la atac.

În România lui Ciolacu și Ciucă, violența devine, încetul cu încetul, armă politică. Și tocmai de aceea trebuie să ne împotrivim acum, cât mai avem timp. Pe data de 9 iunie, ripostați cu cea mai puternică armă pe care o aveți: votul vostru! Suntem mai mulți decât pot ei frauda!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button