Politică

George Simion, primul loc la intenția de vot

Schimbări interesante în preferințele alegătorilor români. Cel mai recent sondaj politic Sociopol, din luna septembrie 2023, arată că AUR este în creștere, însă celelalte locuri de pe podium au ocupanți noi.

Partidul Social Democrat se erodează la guvernare și scade la 29%, conform unui sondaj Sociopol publicat luni, 25 septembrie 2023, de catre directorul institutului, sociologul Mirel Palada.

La intrebarea: „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastra cu reprezentantii carui partid ati vota?”, 29% dintre subiecti au raspuns: „PSD”, 23 la suta ar pune stampila pe Alianta pentru Unirea Romanilor, in timp ce Partidul National Liberal se afla la egalitate cu Uniunea Salvati Romania, bucurandu-se de cate 15% intentie de vot. PNL si USR sunt urmate de Uniunea Democrata Maghiara din Romania, cu 5%, UDMR fiind ultimul partid care ar trece pragul parlamentar.

La nivel de lideri politici, George Simion ocupa prima pozitie in materie de intentie de vot in alegerile prezidentiale, cu 29% intentie de vot, la egalitate cu Ciolacu Marcel de la PSD. Pe locul al treilea, la mare distanta, se claseaza presedintele PNL Nicolae Ciuca, fostul premier bifand doar 14 la suta. Seful USR, Catalin Drula, si cel al REPER, Dacian Ciolos, au scoruri comparabile (8%, respectiv 7%), in timp ce liderul UDMR Kelemen Hunor inregistreaza o intentie de vot de 4 procente

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button