Politică

George Simion, președintele AUR: Dragi prieteni, un apartament ca cel pe care vi-l arătăm acum la roșu ajunge să fie vândut de dezvoltatorii imobiliari în Timișoara, București, Cluj, în afara orașelor, la 80-100 de mii de euro

Dragi prieteni, un apartament ca cel pe care vi-l arătăm acum la roșu ajunge să fie vândut de dezvoltatorii imobiliari în Timișoara, București, Cluj, în afara orașelor, la 80-100 de mii de euro.

Ce plătiți? Un profit al dezvoltatorilor de la 50% până la 200%, autorizații, puzuri, șpăgi date către primării, terenuri și utilitățile care vin foarte greu pentru că statul și companiile de apă, gaze, canal își dau concursul foarte greu. Acest proiect va fi declarat de interes național. Venim cu un plan în care punem la dispoziție din partea statului terenul utilitățile și infrastructura necesară, cum se întâmplă și în multe state europene și ne-a rezultat într-un calcul că metru pătrat desfășurat de clădire iese la 500-600 de euro prețul de producție inclusiv TVA. Haideți să vedem un apartament de două camere ca cele prezentate de noi cu prețuri începând de la 35.000 de euro.

Deci pornim de la 50-55 de metri pătrați aici. Acolo e dormitorul, aici e open space, care este cu sufrageria și bucătăria și aici este baia. Nu este mult, dragi prieteni. Ce vedeți aici e apartamentul în care am copilărit și eu, în Dristor, pe strada Râmnicul Vâlcea, un apartament standard de două camere.

Ba chiar eu aveam bucătărie, dar se încadra în această limită 50-55 de metri pătrați.

Nici 35.000 de euro în ziua de azi nu sunt așa de ușor de adunat pentru că pui ban la ban în fiecare lună și nu reușești să strângi această sumă. Tocmai de aceea avem în blocuri cum existau și în vremea copilării noastre și cum sunt majoritatea blocurilor din România și apartamente cu trei camere și apartamente cu patru camere.

Cu ce nu este fezabil acest program? Ne răspund deontologii care vor ca românii să fie săraci, să trăiască numai în chirii, să plătească dobânzi imense la bănci.

Majoritatea banilor vor rămâne în România pentru că avem companii românești care produc cu materiale de construcții din țara noastră. În felul acesta creem bogăție în țară pentru români.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button