Politică

George Simion, președinte AUR: „După 33 de ani de deconstrucție este timpul pentru Reconstrucția României”

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat la Sibiu, în cadrul evenimentului de prezentare a programului de guvernare AUR în 15 puncte intitulat „Reconstruim România”, că este timpul ca, după 33 de ani de deconstrucție, România să intre în faza de Reconstrucție.

„După 33 de ani de deconstrucție este timpul pentru reconstrucția României. Totuși, dacă acest program avea un alt nume, trebuia să se numească „Fabricat în România”. Ne-am dat seama în timpul pandemiei, când s-au închis vămile, că noi nu mai producem nimic în țară, nici măcar niște ace, nici măcar niște măști simple.

Am fost în Tălmaciu și am văzut printre puținele fabrici care se mai țin pe picioare, pentru că li se dă în cap, pentru că avem nevoie de mall-uri și supermarketuri și trebuie să consumăm. Nu, trebuie să și fabricăm la noi în țară, pentru că dacă nu fabricăm, nu avem locuri de muncă. Și dacă nu avem locuri de muncă, toți românii se vor duce în afară. (…) Vin aici după ce am fost la Jucu, lângă Cluj, unde am vizitat un crescător de bivoli. Căuta 2 persoane pe care să le angajeze cu 10.000 de lei și nu găsea. De ce nu găsea? Pentru că nu avem o viziune de țară, nu țintim spre nicăieri. AJOFM-urile nu prea sunt funcționale, din păcate. Inclusiv în anul 2023 se mai găsesc locuri de muncă bine plătite și în România, dar românii care fac aceleași munci în străinătate nu știu de ele. De asemenea, când se gândesc la condițiile din spitale, la faptul că intri cu o boală și ieși cu alta, se îngrozesc. Sau când se gândesc la copiii lor. Majoritatea copiilor români născuți afară nu mai cunosc limba română.

E o realitate tristă. De ce? Pentru că nu ai oportunități. Totul pleacă de la locurile de muncă și de la acea grămadă de fiare vechi – așa spunea Petre Roman la începutul anilor 90. Și ne-am prins foarte târziu că grămada aia de fiare vechi totuși producea. Și avem deficit comercial pe fier beton, pe care îl produceam aici, și pe multe alte capitole”, a spus George Simion.

Președintele AUR a precizat că România a ajuns să se împrumute pe piețele externe pentru consum, „pe socoteala copiilor și nepoților noștri, și pe socoteala generațiilor viitoare”. „Ce spune AUR? Orice împrumut pe care îl contractăm trebuie să fie doar pentru dezvoltarea țării și pentru dezvoltarea facilităților de producție. De asemenea, trebuie creat un Fond Suveran de Investiții. Nu e o idee rusească, să stea liniștiți unii și alții, din Norvegia ne-am inspirat. O platformă publică în care să fie listată fiecare bogăție a țării – cupru, aur, metale rare, petrol și gaze naturale – public să vedem contribuția acestor bogății la Fondul Suveran de Investiții. Fond care vine să acopere deficitul acestor pensii de batjocură, asigurări sociale și salarii, și doi, pentru investițiile absolut necesare în domenii strategice”.

Liderul AUR a mai spus că, prin evenimentele de prezentare a programului de guvernare „Reconstruim România”, sunt întrebați românii ce își doresc pe viitor: „să mergem înainte ca în acești 33 de ani și știu unde să pună ștampila sau să se implice în construcția acestui program și să se implice în reconstrucția României. Avem mare încredere că vom reuși”.

La finalul evenimentului, președintele AUR a subliniat că „nu vom renunța la plățile cu numerar și nu vom renunța la leul românesc în favoarea vreunei alte monede, euro sau monedă digitală. Este important să facem această precizare, pentru că actualul Guvern asta și-a pus ca țintă centrală – adoptarea monedei euro în mandatul lor. Bine, am înțeles mai devreme că vor să treacă de la fapte la vorbe așa că nu îi credem că vor face asta. Totodată, nu o să mai dăm bani din bugetul românilor pentru partidele politice. Noi încercăm de mult timp; au zis că ne amenință. Vrem să facem din banii de subvenție un spital. Am făcut un spital mobil, dar de o lună și jumătate ne țin trași pe dreapta, nu ne dau autorizațiile necesare. Dar gata, oprim practica asta pentru că se risipesc prea mulți bani și de asta nu avem bani pentru ce ne trebuie. Nu o să începem să adoptăm formule corecte politic „părinte 1”, „părinte 2”. Noi o să rămânem la mama și la tată”.

George Simion a afirmat, în concluzie, că pentru ca AUR să reușească să pună în aplicare programul de guvernare, trebuie ca anul viitor, când sunt toate alegerile, „să fim pe primul loc”. „Avem nevoie de implicarea românilor. Televiziunile vor face mult mai rău decât au făcut în 2000, atunci când a fost între Iliescu și Vadim. O să inventeze orice. Ieri, titrau toți că eu nu mai sunt președintele AUR mințind – avem o decizie definitivă și irevocabilă, dar mințind cu nerușinare, fără nici măcar să ne întrebe. Veți auzi despre noi orice în următorul an, pentru că pericolul pentru ei este imens: să fie îndepărtați democratic de la hălcile de bani publici la care s-au abonat, de la miliarde de euro, să oprim exploatarea de către companiile diferitelor state a resurselor naționale pe nimic. Asta este o luptă în care vom avea nevoie de sprijinul românilor”, a conchis președintele AUR.

Evenimentele de prezentare a programului de guvernare AUR vor continua în perioada următoare în toate județele din țară, dar și în comunitățile de români din străinătate. Ne dorim să aflăm de la români părerea lor cu privire la propunerile AUR, dar și să îmbunătățim documentul „Reconstruim România: Programul de Guvernare AUR în 15 puncte” prin propunerile și observațiile pe care ni le transmit, atât în cadrul evenimentelor publice, cât și pe site-ul https://programaur.ro/.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button