George Simion: PNRR este doar un plan de vânzare a țării

Distribuie acest articol!

George Simion a afirmat miercuri, la România TV, că PNRR este doar un „un plan de vânzare” și echivalează cu „ultima mare privatizare” a României. Liderul AUR susține că banii care vor fi împrumutaţi vor fi plătiţi de români la dobânzi mai mari decât cele anunţate acum, PNRR devenind astfel forma prin care FMI revine în România.

Acest PNRR are 15 miliarde cu care ne împrumutăm. Doar noi şi Italia, din toate ţările UE, accesăm în întregim aceşti bani de împrumut. Da, la dobânzi mici acum, dar în momentul în care expiră acest împrumuturi va trebui să ne împrumutăm iar ca să plătim. Atunci dobânzile nu vor mai fi mici şi va trebui să dăm ce om mai avea. Nu există un plan de înflorire a ţării. Există doar un plan de vânzare. E ultima mare privatizare care se dă prin acest PNRR. Este forma prin care revine FMI în România. Ştiţi când veneau şi dictau: măriţi taxele, închideţi companiile stragetice sau vindeţi-le la austrieci, la olandezi, a declarat Simion.

Liderul AUR susține că vom plăti dobânzi mai mari pentru acest împrutu și ne vom ântoarce la vremea cân FMI ne monitoriza permanent. Mai mult decât atât, Simion acuză Guvernul că pregăteşte o restructurare, „finalul Tarom” pentru că „nu trebuie să avem o companie aeronautică naţională”.

El a mai spus că aceste 15 miliarde de euro sunt un împrumut fără sens de care beneficiază această guvernare provizorie a premierului Cîţu.

„Nu s-a votat PNRR. S-a votat schimbarea alocării de fonduri din partea României pentru EUROATOM. Practic, nu mai dăm 1,4% către Bruxelles, ceea ce unii spun că dăm 1,6%, iar alţii spun că dăm 2%. Banii din PNRR vin tot din partea statelor. UE se împrumută tot în numele statelor care compun Uniunea. Banii ăştia nu sunt gratis.

Jumătate sunt împrumuturi pe care trebuie să le returnăm, jumătate sunt fonduri neramburstabile pe care le-am avut la dispoziţie în ultimii ani. Problema mare pe care noi am spus-o este că noi nu am luat cele 15 miliarde din exerciţiul financiar precedent. Am ratat cu brio, indiferent de coloratura Guvernului, să luăm bani pe degeaba. Nu alegem noi ce facem cu banii. O să vină o comisie în stil FMI. Vom fi monitorizaţi. Vin iarăşi să dicteze. În ultimii 10 ani, toate partidele spuneau nu ne mai dorim FMI în România. Astăzi, cu totul tuturor partidelor din România, cu excepţia AUR, nu am dorit să asigurăm cvorum şi să participăm la această farsă. Se întoarce FMI în România”, a conchis liderul AUR.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: