Politică

George Simion: Marcel Ciolacu minte! Rotativa, schimbarea la ciolan între PSD și PNL este o nouă umilință la adresa cadrelor didactice

Discurs George Simion – eveniment lansare program de guvernare AUR la Timișoara

O să încep prin a vă spune o chestiune legată de ziua de azi. Domnul Marcel Ciolacu minte! Domnul Marcel Ciolacu, ca președinte al celui mai important partid din actuala coaliție, trebuia să ia măsuri acum 2 luni, 3 luni, acum un an pentru a reda demnitatea românilor. În schimb, domnul Marcel Ciolacu a așteptat această așa numită rotativă, schimbarea la ciolan între PSD și PNL, pentru a-și bate joc și pentru a umili, încă o dată, cadrele didactice. De aceea, ce a spus domnul profesor Baltasiu, și programul „Domnul Trandafir” pentru redarea demnității profesorului român trebuie să fie primul obiectiv dacă vrem să mai existe școală românească în țara noastră.

De asemenea, vreau să vă spun că unele lucruri care mi se păreau invenții, aberații, teorii ale conspirației, fake-news, din păcate, ajung astăzi adevăruri într-o realitate distopică ce ne este impusă. L-am văzut pe dl Heiuș, președintele ANAF, atacându-i direct pe cei care își plăteau taxele, ca niște cetățeni cinstiți, ca niște antreprenori cinstiți, folosind numerarul și pe toți cei care doreau să plătească în numerar îi suspectează de infracțiuni. O lege care impune cenzura manifestațiilor stradale și în presă a fost votată săptămâna trecută de Camera Deputaților și o altă lege este pregătită pentru a obliga fiecare cetățean să își primească salariile numai în contul bancar.

Tocmai de aceea unele măsuri pe care le-ați văzut acolo în care am spus că nu renunțăm la moneda noastră națională, nu renunțăm la numerar, au fost incluse special pentru a vă spune: singura șansă prin care PSD, PNL, UDMR, cei care conduc împreună sau de unii singuri România de 33 de ani să fie înlăturați suntem noi. Acesta este programul de guvernare și asta vrem noi să facem, iar dacă domnul Marius Lulea v-a spus o chestiune care poate fi realizată și e simplă de înțeles: dacă vrem vreodată să nu mai angajăm, pentru că acesta este viitorul economiei românești, milioane de sri-lankezi, indieni, pakistanezi, în condițiile în care noi avem 6 milioane de români peste hotare, trebuie să asigurăm venituri decente și trebuie să lăsăm antreprenorii în pace, să îi eliberăm de instituțiile statului care îi cocoșează doar pe ei, nu pe OMV, nu pe alte companii de afară, pentru că ei au protecție de la ambasade, trebuie să le asigurăm și noi protecție antreprenorilor români.

Am vorbit cu mulți antreprenori români și mi-au spus că un salariu brut minim de 5.000 de lei îl pot acoperi atâta timp cât au angajați pe care se pot baza, atâta timp cât acei angajați pornesc de la un salariu minim de 4.000 de lei. În mână, astăzi, statul ia de pe un salariu minim în jur de 1.100 de lei în valori nominale. La fel se va întâmpla și cu această schimbare și cu mărirea salariului minim și reducerea taxelor pe muncă în guvernarea AUR. Nu se va schimba nimic, decât români mulțumiți de recompensa obținută în urma muncii, pentru că, pentru 2.000 de lei, sigur că pleci în Germania, pleci în Anglia și sigur că îți vin alții aici. Dar pentru acest lucru, ca statul român să se descurce cu 1.100 de lei luați de pe fiecare angajat ca în prezent, trebuie să luăm niște măsuri, trebuie să punem la muncă membrii de partid care s-au infiltrat și parazitează administrația locală și centrală.

La începutul anilor 2000 aveam 800 de mii de oameni angajați la stat, eram într-o situație similară cu Polonia, care are dublul populației noastre și care are același aparat administrativ pe care îl aveam noi la începutul anilor 2000. Acum avem peste 1.300.000 de angajați la stat. Profesorii nu câștigă mai mult și nu sunt mai mulți profesori, pompierii nu sunt mai mulți, militarii cu siguranță sunt mai puțini. Nu pensiile militarilor, nu bătrânica ce este controlată, tot de domnul Lucian Heiuș, pentru că vinde ilegal, cu numerar atenție, pătrunjel la un colț de piață sunt problema. Problema sunt cei care parazitează statul. Problema sunt cei care blochează România.

Și acum începem! Poporul român a votat să aibă un Parlament de 300 de parlamentari, democratic, în 2009. Voința poporului român trebuie înfăptuită și pentru asta avem nevoie de o majoritate. Se bat Nicu și Marcel acum, și cei din PSD și PNL, pentru, chipurile, un Guvern suplu, dar nu sunt în stare să reducă măcar un portofoliu și dezideratul lor este să ajungă la 18 ministere. Guvernarea AUR va avea 12 ministere, pentru că noi nu avem guri flămânde de mulțumit și membri de partid care caută sinecuri.
12 ministere, 50 de secretari de stat! Vă zic că am fost la mulți dintre actualii secretari de stat. Sunt 200! Nu au nicio atribuție, pur și simplu stau și au secretară, consilieri, mașină, un birou impozant.

Nu fac nimic! Dar sunt secretari de stat. 50 de secretari de stat! Iar ministerele care azi plătesc chirie la privați, pentru că nu au loc să își desfășoare activitatea, secretarii ăștia de stat trebuie să aibă fiecare ce v-am spus, dotări, mutăm ministerele acestea la Palatul Parlamentului, în cea mai mare clădire administrativă din Europa și a doua din lume. Nu avem loc, George, nu avem loc! Cum nu aveți loc? Am fost în Parlamentul Portugaliei, Poloniei, Italiei. Funcționează în 5% din spațiile pe care le avem noi în Palatul Parlamentului. Nu mai au loc pentru că așa s-au învățat să fie: paraziți pe seama celor care muncesc.

Au descurajat munca, au suprataxat-o, au îngreunat, pentru că în momentul în care îți vine un control și încă un control, nu mai poți să îți desfășori activitatea. De asta vom limita la 1 numărul controalelor pe care autoritățile statului român, împreună, au voie să le facă. Iar schimbările astea de taxe peste noapte, s-a mai trezit Marcel că are nevoie de niște secretari de stat și a mai pus încă o taxă, anunțate cu 2 ani înainte. Așa este corect față de cei care muncesc.

L-ați văzut pe Zgonea la ANCOM. Singura lui calificare pentru a ocupa funcția de la ANCOM este că a făcut Academia Mihai Viteazu, de informații. Sunt oameni care nu sunt pregătiți, l-am dat exemplu pe Ilie Sârbu și vine acum Mocioalcă, și nu au nici în clini, nici în mânecă cu funcțiile pe care le ocupă. De aceea ne trebuie o ierarhie a competențelor la nivelul statului român.

Și, în România, dacă nu am învățat nimic în pandemie, trebuie să începem să producem. Programul nostru, de fapt, voiam să îl denumim „Fabricat în România”. Avem foarte multe resurse ale solului și subsolului pe care nu le prelucrăm. Obiectivul de bază al AUR este prelucrarea primară, secundară și terțiară a tuturor resurselor naturale ale României pentru a crea locuri de muncă aici, la noi acasă, pentru a opri exportul de cereale și de grâu și importul de mobilă și de produse de patiserie. Pentru asta avem nevoie de investiții.

Suntem o țară care se poate susține energetic. Nu avem nevoie să plătim, cum bine a observat domnul Petrișor Peiu, unul dintre experții care ne-au ajutat la acest program

Unul dintre cei mai mari antreprenori români, consultând programul de guvernare în forma lui actuală, mi-a spus că dacă reușim 30 – 40% din ce este scris aici, reușim o minune și salvăm România. Dar pentru asta este nevoie de toți, e nevoie de fiecare dintre voi și e nevoie să realizăm cel mai bun program de măsuri, să le explicăm și să ajungă respectivul program în fiecare casă de români.

Și e nevoie și să învățăm să citim! Unii mai știm, Digi24, de exemplu, nu știe. Și de asta îi invit și vă invit pe fiecare dintre voi să analizați ce este scris aici. La punctul 11, Domnia legii, spune că susținem implicarea activă în viață cetății a românilor. De multe ori, mulți concetățeni ai noștri au impresia că au numai drepturi și nu au și îndatoriri. Trebuie să schimbăm percepția aceasta și mă bucur că mulți din această sală înțelegeți lucrul acesta și v-ați implicat într-un proiect politic care a început de la firul ierbii.
Pentru că susținem domnia legii, trebuie să îi învățăm pe cei de la Digi24 să citească. Nu scrie niciunde, ei au inventat, împreună cu altă presă care încearcă să inventeze lucruri despre noi, sintagma: tribunale ale poporului. Noi nu avem aici.

Noi avem două puncte: organizarea de curți cu jurați formate din cetățenii români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă, class actions cum sunt ele în America. Curți cu jurați la procesele importante există peste tot în lumea civilizată. Nu sunt tribunalele poporului pe care și le imaginează unii și alții.

Mai vrem, totodată, ca tot pentru implicarea cetățenilor în felul în care funcționează România să fie aleși de către popor judecătorii Curții Constituționale. Este foarte important lucrul acesta.

Și tot așa, pentru că unii băieți nu mai ajung bărbați și se efeminizează și pentru că nu mai sunt implicați nici băieții, nici fetele, nici tinerii în viața cetății, scrie aici stimulăm, deci nu obligăm, stimulăm efectuarea de către fiecare cetățean român a unui stagiu de 3 luni, fie în cadrul unei asociații non-profit, pentru a face voluntariat, pentru a face caritate, pentru a face milostenie, pentru a-ți ajuta aproapele, pentru că asta înseamnă, de fapt, un popor.

Lucrurile astea se educă. Noi nu am fost educați. Noi am fost educați într-un capitalism, chipurile de junglă, în care vine Sorin și cu Freddy să ne conducă. Nu mai merge așa. Trebuie să schimbăm percepția. Primii care schimbă percepția sunteți voi și, de aceea, rugămintea mea către voi este să aduceți schimbarea în România și să terminați cu sistemul care ne conduce de 33 de ani, democratic, luptând până la ultima picătură de energie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button