Politică

George Simion lansează Polul Suveranist. Cine face parte din el și ultimele mutări negociate de AUR în Parlament

După înscrierea senatorului Călin Matieș în AUR, alți șase parlamentari de la PSD, PNL și USR urmează să se înscrie în grupul parlamentar al partidului lui George Simion. Racolările au loc în contextul în care George Simion urmează să anunțe săptămâna viitoare formarea unui pol suveranist.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că în următoarea perioadă alți șase parlamentari de la PSD, PNL și USR ar urma să se înscrie în grupul parlamentar AUR. Negocierile sunt încă în curs cu pesediștii Florin Daniel Ghiță deputat de Ilfov, Daniel Florea, deputat de București, Marian Iulian Rasaliu deputat de Brașov, liberalii Ovidiu Iosif Florean senator de Bistrița, Florică Ică Calotă deputat de Telorman, precum și Andrei Postică – senator USR de Galați.

George Simion: „La un parlamentar plecat de la noi, voi lua doi de la ei”

Contactat de HotNews.ro, liderul AUR George Simion a confirmat că se află în negocieri cu mai mulți parlamentari ai Coaliției, dar nu a vrut să dea mai multe detalii.

„Nu vă pot confirma vreun nume, dar atât să știe adversarii noștri politici: la un parlamentar plecat de la noi, voi lua doi de la ei”, a declarat George Simion.

Liderul AUR face referire la faptul că trei parlamentari AUR au fost racolați de PSD și PNL. Este vorba de deputata de Brașov Raluca Borta, deputata de Hunedoara Ana Maria Gavrilă și deputatul de Buzău Nicolae Roman.

Polul Suveranist, lansat săptămâna viitoare: cine face parte din el

Revenind la AUR, racolarea celor șase parlamentari are loc în contextul în care partidul condus de George Simion urmează să anunțe înființarea polului suveranist.

George Simion a confirmat pentru HotNews.ro că din alianța suveranistă vor face parte patru formațiuni politice: Alianța Național Țărănistă condusă de Radu Ghidău, Partidul Republican condus de Marian Cucșa, Forța Identității Naționale -PSL – Ilan Laufer și Alianța Renașterea Naționala – Peter Costea.

„Ținta noastră este de a reuși la ultimele alegeri, cele parlamentare și prezidențiale, din noiembrie-decembrie 2024, o majoritate a voturilor românilor. În acest sens, chemăm alături de noi în Polul Suveranist AUR toate formațiunile, asociațiile, personalitățile care se împotrivesc Blocul așa-zis Democratic PSD-PNL. Mai ales după scandalul cu doamna Lasconi, vedem că suntem singurii care apără valorile normale, naturale, și trebuie să fim puternici pentru a câștiga. E nevoie de toți, chem toți românii alături de mine”, a declarat Simion pentru HotNews.ro.

Potrivit liderului AUR anunțul înființării polului suveranist va fi făcut săptămână viitoare, într-o conferință la Parlament. Cele cinci formațiuni politice vor merge împreună la alegerile din 2024 ca alianță electorală.

Printre numele promovate de viitorul polul suveranist se află Marian Cucșa, Radu Ghidău, Peter Costea, dar și fostul ministru al turismului pe vremea când era în PSD – Ilan Laufer.

HotNews.ro a scris la sfârșitul anului trecut despre mișcarea pe care o pregătește AUR pentru anul electoral 2024.

De altfel, Alianța a organizat mai multe dezbateri pe tema suveranismului, iar George Simion a declarat că lucrează pentru crearea unui pol suveranist în România pentru alegerile din 2024 și că există deja există discuții în acest sens cu mai multe formațiuni mici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button