Politică

George Simion, la evenimentul de prezentare a candidaților AUR la Parlamentul European la Iași: Sunt exact 1652 de zile de când Rareș Bogdan a promis că taie pensiile speciale. Și încă mai taie la ele

Discursul președintelui AUR, George Simion, la evenimentul de prezentare a candidaților AUR la Parlamentul European la Iași

„Am stat să ascult atent prezentarea candidaților noștri și cred că noi avem mai multe cadre universitare aici decât au toți ceilalți candidați care să fi trecut bacul. Avem cea mai bună listă pentru Parlamentul European. În schimb, știți ce trimit ei în Parlamentul European? Lista PNL-ului va fi deschisă de Rareș Bogdan. Stau și mă uit atent, pentru că a făcut niște declarații Rareș Bogdan despre AUR, stau și mă uit atent la ceas. Am făcut un calcul: sunt exact 1652 de zile de când Rareș Bogdan a promis că taie pensiile speciale. Și încă mai taie la ele.

Fac un apel public la Rareș Bogdan: mergem împreună, umăr la umăr, în fiecare localitate din România, în orice comunitate din diaspora vrea el, merg împreună cu el și, mergând așa pe stradă, cred că o să își dea seama că are nevoie de bodyguard, cineva să îl apere pentru minciunile pe care le-a spus și pentru felul în care a păcălit românii în 2019. Asta este batjocură, este bătaie de joc la adresa românilor de 33 de ani.

Suntem aici la Iași, capitala istorică a României. Iașule, Iașule, mândră cetate, numele tău țara străbate!
Din păcate, doar numele poate străbate țara, pentru că nu avem autostrăzi, așa cum au promis în fiecare campanie electorală. E condamnată Moldova, pentru că și eu sunt moldovean, sunt fiu al Vrâncioaei. Moldova, din păcate, și la Vaslui, și la Iași, și la Botoșani, și la Suceava, și la mine în Vrancea, și în Bacău, și în Neamț, și în Galați este condamnată la sărăcie, este condamnată la subdezvoltare, este condamnată la batjocură din vina celor care au condus-o până acum. Și răspunsul nostru pentru cei care ne-au batjocorit, răspunsul nostru la bătaia de joc este: DE AJUNS! Celor care ne-au batjocorit aici și celor care ne-au dat bătaia de joc numită Schengen!

Mesajul nostru către Europa: nu suntem ruda săracă! Nu suntem cetățeni de mâna a doua. Cred că ne confundați. Este dreptul nostru să fim cetățeni egali cu toți ceilalți cetățeni europeni. Umilința Schengen pe care ne-ați dat-o voi o să fie plătită scump!

Mesajul nostru către Europa: cred că ne confundați – noi suntem români! Nu suntem conduși de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Werner Iohannis! Și, ca români, este datoria noastră să stăm alături de toți ceilalți români, fie că trăiesc azi la București, la Carei sau la Iași, fie că sunt la Cernăuți, la Chișinău, fie că sunt în Valea Timocului sau în Kazahstan, fie că sunt astăzi supuși la teroare în Fâșia Gaza.

Marcel Ciolacu, dacă trebuie, România trebuie să fie și Crucea Roșie! Pentru România este important fiecare român! Ce vă promitem noi este că nu lăsăm pe niciun român în urmă. Umilința Schengen nu ne durea atât de rău dacă nu era gratuită. Astăzi, 11 țări din Uniunea Europeană își doresc să modifice sau să suspende acordul de liberă trecere între statele UE. Actori importanți, pornind din Italia până în Belgia și Olanda, ai spațiului Schengen, vor ca acest acord să fie revizuit. Și atunci, de ce umilința Schengen, de ce a trebuit să fim călcați în picioare de foste capitale imperiale și nimeni de la Bruxelles, Berlin sau Paris să reacționeze?

Eu nu sunt anti-european și nici colegii mei nu sunt anti-europeni. Însă, a critica umilința la care națiunea noastră a fost supusă este un act politic european. Noi luptăm pentru dreptate, noi luptăm pentru egalitate, noi luptăm pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor. Aceasta este promisiunea noastră către români.

Și, nu în ultimul rând, indiferent cât de grele vor fi bătăliile în 2024, începând cu 9 iunie, ce vă promitem este că versul din imnul nostru național „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!” va fi literă de lege pentru noi. Fiți alături de AUR la toate rândurile de alegeri din 2024. Vă mulțumim din suflet! Trăiască România mare, demnă, mândră în Europa!”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button