Politică

George Simion intervine în scandalul pensiilor Speciale: Va fi respinsă de CCR! Ei o fac special într-un mod neconstituţional

Preşedintele AUR, George Simion, a explicat în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, ce măsuri ar lua dacă ar ajunge premier al României, dar şi cum ar rezolva problema pensiilor speciale, relatează Mediafax.

„Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituţiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor.

Traian Băsescu şi a bătut joc de profesori, de medici şi de alte categorii de bugetari. Statul român e vinovat pentru că a încercat să facă artificii. O pensie decentă nu înseamnă să fie mai mare decât salariul preşedintelui.

În 2021 am făcut iniţiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul preşedintelui. Nu mai poţi interveni pe nişte drepturi care s-au acordat deja. Poţi trece Poliţia, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă.

Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR. Dl. Simonis şi dl. Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii şi salarii, cum reducem taxarea muncii?

Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”, a spus Simion la Aleph News.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button