[VIDEO] George Simion îl pune la zid pe Ministrul Educației: Părinții nu pot să participe la festivitățile de sfârșit de an dacă nu sunt vaccinați sau dacă nu se testează. Vi se pare normal?

Distribuie acest articol!

George Simion îl pune la zid pe Ministrul Educației: Părinții nu pot să participe la festivitățile de sfârșit de an dacă nu sunt vaccinați. Vi se pare normal?

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, părinții pot participa la festivitățile de sfârșit de an școlar ale copiilor, alături de elevi și cadre didactice, dacă sunt vaccinați împotriva COVID-19, dacă au test negativ sau dacă au trecut prin boală.

Liderul AUR l-a întrebat pe ministrul Educației Sorin Câmpeanu dacă această situație este normală, ținând cont că părinții care nu vor să se vaccineze, dar nu își permit să facă testul Covid, nu pot participa la festivitățile de sfârșit de an.

La Universități decizia aparține Senatului universitar din care fac parte cadre didactice și studenți, există autonomie universitară. În ceea ce privește învățământul preuniversitar, decizia trebuie să respecte prevederile legale care spune că părinții pot participa dacă prezintă dovada vaccinării împotriva Covid-19 sau un test negativ”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că, în opinia sa, nu este vorba de discriminarea deoarece primează dreptul la sănătate. „Este regretabil ce se întâmplă (că sunt părinți care nu își permit să plătească pentru a face testul Covid n.r.), însă este dreptul la sănătate și protecție împotriva coronavirusului, este o decizie a Guvernului”, a mai spus Cîmpeanu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: