Politică

George Simion: Guvernul Ciucă-Ciolacu îi jefuiește pe români! Chiar dacă fac economie, cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi

George Simion a făcut, sâmbătă seară, dezvăluiri incendiare la România TV, unde a explicat românilor cum le firă banii Nicolae Ciucă și Macel Ciolacu prin facturile la energie. Liderul AUR le atrage atenția românilor că ordonanța pe energie dată de Virgil Popescu prevede că dacă ai depășit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi, chiar dacă acum oamenii au strâns cureaua și fac economie la energie.

Liderul AUR a declarat, sâmbătă seară, că printre cei care s-au îmbogăţit de pe urmă crizei din energie se află chiar ministrul Virgil Popescu.

„Cei care au creat psihoza numită COVID. Virgil Popescu şi cei care îl ţIn la conducere, dar şi traderii cu identități necunoscute la nivel internaţional.

Am fost printre primii care au denunţat criza din energie. Pentru a absorbi bani din partea populației e nevoie să faci cumva: ori tipăresti mai mulți bani prin BNR, ori pui oamenii să plătească.

Prețurile de la energie la nivel global sunt umflate artificial. Statul încasează enorm în această perioadă, dar nu acesta este principalul beneficiar, ci aceşti traderi necunoscuți. Majoritatea sunt offshore-uri.

Românilor le vin facturi exagerat de mari. Nu plafonarea facturilor este soluția, ci revenirea la reglementarea pieței. Noi producem în România energie. Am făcut un calcul, ce produce Hidroelectrica și Nuclearelectrica este suficient cât să acopere consumatorii casnici. Nu mai trebuie să trecem prin 100 de mâini. Altfel o să stăm în frig, în foame și în sărăcie.

George Simion atrage atenția că OUG de la 1 septembrie prevede că de preţuri plafonate vor beneficia doar clienţii care anul trecut(2021) au înregistrat un consum mediul lunar de 300 kwh şi ale căror facturi de anul acesta nu depăşesc 300 kwh. Fiecare consumator poate vedea acest consum mediul pe factura pe care o primeşte lunar de la furnizorul de energie.

Cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi chiar dacă în anul 2022 au decis să facă economie la curent şi au un consum lunar sub 300 kwh.

De la 1 septembrie 2022, Executivul a modificat iar OUG în sensul că românii care au avut în anul 2021 un consum mediul lunar de maximum 300 kwh pot beneficia de preţuri plafonate doar până la pragul de 255 kwh. Ce depăşeste 255 kwh se facturează la preţul pieţei.

Planul lui Virgil Popescu şi planul celor care au creat această criză energetică artificială din România este că românii să nu mai fie proprietari. Acum vin regularizări în care unii trebuie să plătească mii de euro. De unde să plătească pensionarii? Virgil Popescu ne spune că trebuie să schimbăm becul. „, a declarat liderul AUR la România Tv.

De asemenea, Simion a mai precizat că măsurile dure luate în perioada pandemiei de covid-19 au pus pe butuci economia României.

„Ceea ce s-a întâmplat în peioada covid ne afectează la nivel de prețuri acum. Continuă această propagandă covid”, a mai spus liderul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button