Politică

George Simion, despre vizita premierului Ungariei în România: Vreau să le spun celor care visează schimbări de graniţe că în Europa noi nu facem iredentism, şovinism şi schimbări de graniţe. Să încerce la Putin şi în Rusia!

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, în cadrul evenimentului de prezentare a listei candidaţilor AUR la europarlamentare, despre vizita premierului Ungariei în România, că vrea să le spună celor care visează schimbări de graniţe că în Europa noi nu facem iredentism, şovinism şi schimbări de graniţe. Să încerce la Putin şi în Rusia, a mai spus el. Simion i-a transmis şi preşedintelui Iohannis un mesaj: ”Prima dată când vă întâlniţi cu primul-ministru, poate vă aduceţi aminte şi spuneţi: „jó napot kívánok, Ciolacu Marcel”.

”Zilele acestea a mai venit un musafir în România, Orban Viktor. S-au spus unele adevăruri acolo, ce e corect e corect, valorile Europei noastre nu sunt infracţionalitatea, nu sunt migraţia ilegală, nu sunt războaiele, astea toate sunt adevăruri. Dar nu s-a spus adevărul până la capăt. Am 36 de ani (..) şi vreau să le spun celor care visează schimbări de graniţe că în Europa noi nu facem iredentism, şovinism şi schimbări de graniţe. Să încerce la Putin, poate, şi în Rusia”, a spus Simion.George Simion a arătat că Europa pe care o visează el ”nu girează pumnul în gură presei, Europa pe care o vede el nu pune liste cu ce ai voie să vorbeşti şi nu interzice protestele”.

”Europa pe care o vreau eu nu girează nici corupţia şi nici criminalii. Aşa că, domnule Orban, dacă vă faceţi bine temele şi învăţaţi aceste lucruri, s-ar putea să vă vrem şi să vă acceptăm şi pe dvs în proiectul Europei pe care noi ne-o dorim”, a mai afirmat el. Liderul AUR a precizat că ”politica noastră externă este condusă de un individ care de nouă ani nu face nimic şi doarme, Iohannis Klaus Werner”.

”Îi transmit lui Iohannis Klaus Werner (..) un mesaj simplu. Prima dată când vă întâlniţi cu primul-ministru, poate vă aduceţi aminte şi spuneţi: „jó napot kívánok, Ciolacu Marcel”, a spus el.

Simion a mai declarat că ”din păcate, până acum politica noastră externă a fost dusă în genunchi, în poziţia ghiocelului, de indivizi ca Klaus Werner Iohannis”.

”Din păcate, cei pe care ei i-au trimis la Bruxelles au fost nişte aplaudaci. Fie că au fost moşnegi pe care căutau să îi dea afară din partidele lor şi îi trimiteau la pensie la Bruxelles, fie îşi trimiteau nevestele acolo ca să stea ei liniştiţi în ţară. Ăştia au fost oamenii care, în poziţia ghiocelului, au votat orice dictat a venit de la Comisia Europeană. Unul din motivele pentru care România este pe ultimul sau pe penultimul loc la toate criteriile este faptul că am avut reprezentanţi atât de slabi. Un alt motiv este faptul că în momentul acesta instituţiile europene şi Comisia Europeană sunt conduse de minţi bolnave. Ei ne-au adus inflaţie, ei ne-au adus sărăcie, ei ne-au adus o pandemie inventată şi pregătesc tot felul de nebunii”, a subliniat preşedintele AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button