George Simion despre eșecul PNRR: PNL, USR și UDMR nu au niciun proiect de țară, nu vor nimic altceva decât să-și mențină funcțiile

Distribuie acest articol!

George Simion a făcut acuzații grave la adresa Guvernului Cîțu, în urma eșecului răsunător înregistrat de ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Invitat în emisiunea România9, liderul AUR a spus că sunt multe lucruri în neregulă cu felul în care Iohannis a abordat PNRR, pe lângă faptul că nu s-a negociat cum ar fi trebuit.

Sunt multe lucruri în neregulă cu felul în care Iohannis a abordat PNRR: s-a negociat teribil de prost, cele 80 de miliarde care trebuiau să vină s-au transformat în 30, care de fapt sunt 28 de miliarde, când Italia are 197 de miliarde, plus alte 27 de miliarde pentru piața de muncă. Dacă regimul Iohannis este atât de bine văzut în Europa, de ce primim doar 28 de miliarde? De ce nu li s-au dat niște instrucțiuni de folosire? Pentru că aceste 28 de miliarde au fost interpretate de fapt ca o halcă care trebuie dusă înspre primăriile PNL, USR și UDMR”, a explicat Simion la TVR.

O altă problemă gravă este aceea că România nu s-a reorientat economic în plină criză. Nu putem să facem nici măcar o mască, avem probleme grave în sistemul energetic și nu am oferit niciun fel de ajutor antreprenorilor locali – oamenii din HoReCa nu sunt plătiți de mai bine de jumătate de an.

România poate deveni o sursă de hrană bio. Care a fost problema în această pandemie? Nu ne-am reorientat economic, ne-am trezit în plină pandemiei că s-au închis granițele. Noi nu puteam să facem nicio mască. Trebuia să ne regândim capacitățile de producție. Nu am regândit felul în care sistemul nostru economic este alimentat pentru că avem încă mineri, vedem probleme la Hunedoara, CE Oltenia”, a precizat Simion, subliniind că toate acestea arată că guvernanții nu au niciun proiect de țară.

Ei nu au niciun proiect de țară, nu vor nimic altceva decât să-și mențină funcțiile. Nu s-au dat ajutoare către agenții economici în actuala criză, sunt undeva la nivelul statelor din Africa”, a mai spus liderul AUR.

Puteți urmări emisiunea aici:


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: