PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion, copreședintele AUR: în ultimii 30 de ani au creat un stat antiromânesc

Prezent în cadrul unei emisiuni la Kapital Tv, George Simion a declarat că alegerile nu trebuie să fie amânate și că în ultimii 30 de ani clasa politică a creat un stat antiromânesc, adică un stat îndreptat împotriva românilor:

„Nu există nici un motiv ca aceste alegeri să fie amânate. Avem un parlament care are un rol onorific și de care trebuie să ne debarasăm cât mai repede.

Guvernul este depășit de situație și mimează măsurile care se iau în alte state. A luat măsuri nu ca să încurajeze pe români ci ca să îi sperie, să închidă afacerile românilor.

Au vrut să amâne deoarece nu erau pregătiți de alegeri și să se mai agațe de funcțiile lor.

George Simi

„Acesta este un stat antiromânesc în care dublul standard este la el acasă.

Când avem nevoie la vot de diaspora vin partidele și vorbesc de eliminarea pensiilor speciale. Când nu mai avem nevoie de ei uităm de ei.

În diaspora există șase milioane de români, la care se adaugă comunitățile istorice cu alte șase milioane de români.

Poporul român este cu mult mai mare decât cred unii români.

Alt dublu standard: avem pandemie sau nu avem pandemie? Interzicem românilor să vină acasă dar pe de altă parte face o comandă Merkel și trimitem români să culeagă șparanghel?”.

George Simion este copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, singurul partid antisistem și neparlamentar ce a reușit să depună liste complete în toate județele la aceste alegeri parlamentare.

Pe 6 decembrie românii pot alege să continue cu dezastrul existent sau pot să aleagă o schimbare.

  • DOC. EXCLUSIV: CFR Călători, falimentat de mafia de partid și de stat
    CFR Călători reclamă subcompensarea și diminuarea veniturilor prognozate pentru anul 2025 care pun în pericol transportul public de călători. Intrarea în faliment este inevitabilă în urma jafului organizat de mafia de partid și de stat din ultimii 35 de ani. În loc să producem trenuri în România, am ajuns să fim țepuiți de mafia internațională. Sorin Grindeanu și acoliții săi sunt principalii responsabili pentru situația dezastruoasă de la CFR Călători. Grindeanu a delapidat banii de investiții împreună cu cei de la ARF, prin atribuirea de contracte unor companii străine ce refuză să livreze marfa sau livrează puțin și cu mari …
  • Biriș: ”Oamenii harnici să fie solidari cu hoții și sinecurile lor?”
    Gabriel Biriș a criticat, la Digi24,  legea bugetului de stat pentru anul 2025, despre care spune că „a fost construită prost”. Prin urmare, măsurile de remediere a deficitului bugetar ar trebui să vină „exact de la cei care au făcut legea proastă”, spune avocatul. În ceea ce privește introduce „taxei pe solidaritate”, Biriș e tranșant: „Ei vor ca oamenii harnici și eficienți să fie solidari cu hoții și cu sinecurile lor”. „Noi avem o lege a bugetului de stat aprobată la sfârșitul anului trecut, cu un deficit de 7%. Acum, la nici jumătatea anului, se pune problema acoperirii unui deficit …
  • Top 5 motive juridice pentru care Fritz e ilegal ales președinte USR. Partidul va fi dizolvat de instanță
    Alegerea lui Dominic Fritz în funcția de președinte al USR nu este doar o provocare politică, ci o încălcare gravă a legii. Sub masca reformei, USR încearcă să forțeze limitele constituționale, numind în fruntea partidului un cetățean străin care, potrivit legislației românești, nu are voie nici măcar să fie membru de partid, cu atât mai puțin președinte. Iată cele 5 motive juridice clare pentru care această alegere este nulă de drept și poate duce la dizolvarea partidului prin hotărâre judecătorească. Dominic Fritz nu este cetățean român.Este o condiție esențială. Art. 8 alin. (1) din Legea partidelor politice nr. 14/2003 prevede …
  • ”Pro-europenii” pregătesc sărăcirea românilor. Taxe mai mari de la o lună la alta: primele majorări, din iulie
    Tensiuni uriașe pe tăierile de venituri și creșterile de taxe. Au fost deja agreate primele trei măsuri: crește acciza la alcool și tutun, cresc taxele pe proprietate și cresc și taxele pentru transportatori. Deși încă nimic nu a fost anunțat oficial, primele creșteri de taxe s-ar putea aplica încă de luna viitoare, adică peste doar două săptămâni. Negocierile pe orice înseamnă noi taxe sau reduceri de cheltuieli sunt, în acest moment,  suspendate pentru că liderii partidelor politice nu au reușit să ajungă la un consens și cel mai probabil acestea vor fi reluate, după ce vom avea un premier desemnat.  Acum, se …
  • Ce s-a întâmplat cu deputatul PSD acuzat de viol și sex cu minori
    Aurel Bălășoiu, fost deputat PSD, exclus din partid în 2022 după ce numele său a apărut într-un scandal sexual cu minori, a revenit surprinzător în prim-planul politic. De data aceasta, nu ca parlamentar, ci ca primar ales al comunei Rociu, județul Argeș, din partea… PNL. A câștigat cu 45% din voturi. În 2022, opinia publică a fost șocată când au apărut informații potrivit cărora fostul deputat ar fi fost implicat într-un caz de viol și act sexual cu un minor. Parchetul General s-a autosesizat, iar presa a relatat că a fost depusă o plângere penală împotriva sa. În ciuda gravității …
  • Producţia de ţiţei a României scade de la an la an. În 2025, importurile s-au majorat cu aproape 37%
    România a produs, în primele patru luni din 2025, o cantitate de ţiţei de 840.000 tone echivalent petrol (tep), cu 63.900 tep mai mică (-7,1%) faţă de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Importurile de ţiţei au totalizat, în ianuarie-aprilie 2025, peste 2,98 milioane tep, fiind cu 804.100 tep peste cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2024 (+36,9%). Conform ultimei Prognoze a echilibrului energetic, publicată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), producţia de ţiţei ar urma să scadă până în anul 2027 cu un ritm mediu anual de 2,5%. Astfel, …
  • APADOR-CH: Nicușor Dan vrea să instaureze cenzura cu ajutorul CSAT
    În urma declarațiilor recente ale Președintelui României, privind intenția de a aborda tema combaterii dezinformării în cadrul CSAT, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a transmis o solicitare oficială către Președinție și CSAT, prin care cere clarificări. Concret, la întrebarea unui jurnalist dacă poate trece prin CSAT combaterea dezinformării, președintele a dat următorul răspuns: „O să avem un CSAT până la sfârșitul acestei luni și o să discutăm, formal sau informal, de această chestiune, pe care vă mărturisesc eu n-am aprofundat-o în perioada de când am fost investit în funcție. În mod cert, cum am spus și …
  • Ce spune DIICOT despre drogurile din mașina senatorului USR?
    DIICOT a confirmat oficial că sub mașina senatorului USR Cristian Ciprian Rus a fost descoperit un pachet ce conținea droguri de mare risc – aproximativ 60 de grame de cristal. Pachetul era prins cu magneți în zona roții din spate și a fost descoperit întâmplător într-un service auto din Cluj, unde vehiculul fusese dus pentru revizie. Procurorii iau în calcul mai multe ipoteze: fie senatorul a fost victima unei înscenări politice, fie mașina a fost utilizată de terți pentru transport de droguri, fără știrea sa. Ancheta este în desfășurare, dar DIICOT nu a formulat deocamdată acuzații directe împotriva lui Ciprian …
  • Cum a ajuns un primar USR să fie acuzat de Curtea de Conturi. E vorba de milioane de lei delapidate
    Allen Coliban, fostul primar USR al Brașovului, este acuzat de Curtea de Conturi că a cheltuit ilegal aproape 3 milioane de lei din bugetul local. Suma uriașă a fost direcționată către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, prin plăți făcute în afara cadrului legal, fără justificări clare și în lipsa documentelor necesare. Nu e vorba de o scăpare administrativă, ci de un model de gestionare iresponsabilă a banului public. Raportul Curții de Conturi cere recuperarea integrală a prejudiciului, ceea ce înseamnă că actuala administrație trebuie să recupereze sumele cheltuite ilegal în mandatul USR. Este încă o lovitură …
  • Câți ani de închisoare riscă Clotilde Armand pentru cazul ei penal?
    Clotilde Armand, fosta primar al Sectorului 1 și figură de vârf a USR, este implicată într-un dosar penal care îi poate aduce ani grei de închisoare. Acuzată că și-a delegat ilegal atribuțiile către viceprimar doar pentru a-și mări indemnizația cu 50%, Clotilde se află acum în fața justiției, iar instanța a decis că faptele trebuie judecate. În funcție de încadrarea finală, faptele de care este suspectată se pot încadra la abuz în serviciu sau folosirea funcției pentru obținerea de foloase necuvenite – infracțiuni care se pedepsesc cu până la 5 ani de închisoare, potrivit Codului Penal. În plus, dacă se …
  • Sume impresionante virate de USR la Antena 3 și Digi24
    USR, partidul care și-a construit imaginea pe lupta împotriva sistemului și a presei „aservite”, a virat sume impresionante, de ordinul milioanelor de lei, către trusturile media Antena 3 și Digi24. Din banii primiți prin subvenția publică, formațiunea a finanțat campanii de imagine, spații de promovare și articole plătite exact în instituțiile pe care altădată le acuza de manipulare și complicitate cu vechea clasă politică. Ceea ce părea de neconceput în discursul lor de opoziție a devenit practică obișnuită: bani publici direcționați către televiziuni mainstream, în schimbul vizibilității. În loc să susțină presa independentă sau să își construiască propriile canale de …
  • Marius Lulea (AUR): Tăierea investițiilor în loc de tăierea sinecurilor e politica PSD-PNL
    În timp ce România are doar un premier interimar și un guvern aflat în prelungiri, partidele sistem – PSD, PNL, USR și UDMR – se prefac că negociază un program de guvernare. Între timp, țara e în blocaj, iar în loc să se discute despre eliminarea sinecurilor și reformarea statului, se vorbește despre tăieri de investiții. Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, critică ferm această abordare: „În loc să taie din cheltuielile inutile și din sinecurile care înghit miliarde anual, guvernul PSD-PNL preferă să taie investițiile în școli, spitale, drumuri și dezvoltare locală.” El atrage atenția că aceste investiții nu sunt doar …
  • Nicușor și USR la masă cu ”autorii” mineriadei. Trăim un film prost
    La 34 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, cei care pozau în salvatorii democrației stau astăzi la aceeași masă cu urmașii direcți ai celor care au chemat minerii să lovească în români. Nicușor Dan, autointitulat independent, și USR, partidul „nou” cu discurs anticorupție, discută guvernarea cu PSD și PNL – exact partidele care au construit rețeaua de abuz, manipulare și crimă de stat post-decembristă. Cum să ceri încrederea românilor când îți negociezi viitorul politic cu cei care au împins România în sânge și teroare? Cum să mai vorbești despre reforme, când te aliezi cu sistemul pe care …
  • Blocaj la vârf: Nicușor Dan paralizează formarea guvernului, țara așteaptă în gol
    Formarea noului guvern a fost suspendată brusc de președintele Nicușor Dan, fără explicații sau un calendar clar. Liderii politici au părăsit Capitala, iar România intră într-un weekend decisiv fără direcție, într-un moment critic din punct de vedere fiscal și instituțional. România a intrat într-un blocaj politic major, după ce președintele Nicușor Dan a suspendat consultările cu partidele pentru formarea noului guvern. În lipsa unui anunț oficial și fără nicio justificare publică, procesul de negociere a fost pus pe pauză, iar următoarea rundă de discuții ar putea avea loc abia luni, potrivit surselor politice. Această oprire intempestivă vine într-un moment în …
  • Taxe mai mari, incertitudine și tăcere: Ilie Bolojan pregătește scumpiri fără claritate pentru români
    Ilie Bolojan, liderul PNL, anunță posibile majorări de taxe chiar din prima zi a lunii viitoare, fără să ofere detalii clare sau garanții ferme. Între ambiguități, lipsă de asumare și presiuni europene, românii rămân în ceață cu privire la viitorul fiscal al țării. Într-o declarație recentă, liderul PNL Ilie Bolojan a confirmat ceea ce mulți români se temeau: scumpirile și creșterile de taxe ar putea deveni realitate mai repede decât se așteptau. Potrivit acestuia, primele măsuri fiscale ar putea intra în vigoare „foarte probabil” chiar de la 1 a lunii viitoare, imediat după formarea noului guvern. Totuși, în locul unei …
  • Israel bombardează Iranul: consecințe grave la nivel regional și global
    Începând din noaptea de 12 spre 13 iunie 2025, Israel a lansat o ofensivă militară masivă împotriva Iranului. Loviturile aeriene vizează infrastructuri nucleare, baze militare și poziții strategice iraniene. Operațiunea, aflată deja în a doua zi, are efecte devastatoare atât pentru regiune, cât și pentru stabilitatea economică globală, alimentând temeri privind izbucnirea unui conflict deschis între cele două state și extinderea crizei în Orientul Mijlociu. Israel a declanșat o campanie militară de amploare împotriva Iranului în noaptea de 12 spre 13 iunie 2025, într-un context marcat de tensiuni crescânde și avertismente privind pericolul reprezentat de programul nuclear iranian. Loviturile au …
  • Răzvan Biro (AUR): Tinerii din România sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană
    Datele recente publicate de Eurostat arată un adevăr dureros: tinerii din România și Bulgaria trăiesc în cele mai precare condiții materiale din Uniunea Europeană. Aproape unul din trei tineri români se confruntă cu privare materială severă, iar statul continuă să închidă ochii, spune deputatul AUR, Răzvan Biro. „Este rezultatul direct al politicilor de nepăsare față de generația tânără, al salariilor de subzistență și al unui sistem care, în loc să îi sprijine pe tineri să își clădească un viitor, le ridică obstacole la fiecare pas. Un profesor debutant în România primește puțin peste 3.000 de lei net. Este rușinos ca …
  • Datoria externă a României se apropie de 210 miliarde de euro
    Datoria externă totală a României a crescut constant în primele patru luni ale anului 2025, atingând un nivel record de aproximativ 209 miliarde de euro, echivalentul unei ponderi de peste 57% din PIB. Creșterea rapidă a datoriei, combinată cu un deficit al contului curent semnificativ, amplifică riscurile pentru stabilitatea financiară și expune țara la vulnerabilități pe piața internațională. Conform raportului recent al Băncii Naționale a României, datoria externă totală a crescut cu 4,196 miliarde de euro între ianuarie și aprilie 2025, ajungând la 209,089 miliarde de euro. Din această sumă, creditele pe termen lung reprezintă aproximativ 158,968 miliarde euro (76%), …
  • Sistemul testează mai multe nume de premieri „tehnocrați” și șterge pe jos cu Bolojan. PNL, din nou umilit
    Sistemul s-a urcat pe umerii lui Ilie Bolojan doar ca să-și netezească drumul spre Cotroceni. L-a folosit ca pe o marionetă convenabilă, dând impresia de reformism și eficiență, doar pentru a-și construi imaginea de salvator. Acum, când jocurile de putere cer alt pion, îl aruncă la gunoi fără remușcări, ștergând pe jos cu el și umilind încă o dată PNL. A început deja rostogolirea unor nume de „tehnocrați” pentru funcția de premier. Figuri gri, fără legitimitate, dar dispuse să joace rolul cerut. Așa funcționează mecanismul: sistemul simulează transparența, dar în realitate face numirile după bunul plac, fără să întrebe poporul. …
  • Ionuț Dumitru, economistul apocaliptic propus ca premier. Cine este omul care stârnește panică bugetară, dar nu oferă soluții concrete
    Ionuț Dumitru, propus din nou ca premier tehnocrat, pare mai degrabă economistul care instalează „panică bugetară”, nu cel care găsește soluții salvatoare. Economist-șef la Raiffeisen Bank și fost președinte al Consiliului Fiscal, el a fost deseori criticat pentru mesajele sale alarmiste: în loc să inspire încredere, scenariile sale sumbre privind deficitul fiscal românesc de 6–7 % din PIB sunt exprimate cu o duritate care, spun unii analiști,creând confuzie și teamă. De la începutul crizei politice recente, numele lui Ionuț Dumitru a revenit în discuție ca soluție de compromis pentru funcția de premier tehnocrat. În lipsa unui consens între cele patru partide implicate …
  • USR, capturat de incertitudine: Dominic Fritz preia conducerea partidului fără cetățenie română, fără direcție, fără legitimitate
    Dominic Fritz a câștigat șefia USR într-un vot intern slab participat și lipsit de competiție reală. Cetățean german, fără cetățenie română, cu o viziune doctrinară neclară și cu o agendă ambiguă, Fritz devine președintele unui partid aflat într-o derivă accelerată. În loc de reformă, USR primește haos, iar în loc de stabilitate , o conducere ruptă de realitatea electoratului. USR, partidul care promitea schimbarea scenei politice românești, pare că se prăbușește lamentabil în propria confuzie. Alegerea lui Dominic Fritz ca președinte nu aduce nici stabilitate, nici speranță, ci amplifică o criză de identitate, direcție și încredere. Cu o prezență la …
  • Limita impusă românilor: Deții prea mulți bani în casă, riști controale, confiscări și suspiciuni
    Tot mai mulți români aleg să-și păstreze economiile în numerar, în propriile locuințe, pentru a se proteja de instabilitatea economică și lipsa de încredere în bănci. În spatele acestei decizii aparent sigure, se ascunde însă o realitate dură: statul nu acceptă bani ținuți acasă peste o anumită limită. Deși legea nu interzice clar acest lucru, autoritățile pot considera suspectă orice sumă ce depășește 10.000 de euro. Românii care aleg să economisească în numerar și să păstreze banii în locuință se confruntă cu o problemă ascunsă în legislația românească. Nu există un articol de lege care să interzică explicit păstrarea banilor …
  • Nicușor Dan – primul angajament NERESPECTAT – NU și-a publicat declarația de avere în termenul anunțat
    La doar câteva săptămâni de la preluarea mandatului de președinte al României, Nicușor Dan bifează primul angajament încălcat: declarația sa de avere, pe care a promis că o va publica „transparent și la termen”, lipsește cu desăvârșire din portalul oficial al Administrației Prezidențiale. În campanie, Nicușor Dan se prezenta ca simbolul transparenței și al integrității. A promis că va aduce o nouă cultură politică în România – una fără privilegii, fără secrete și fără ezitări în fața legii. Dar realitatea de la Cotroceni începe să arate ca aceeași piesă jucată de ani de zile, cu un actor nou, dar cu același …
  • JAF la stat! Prime ocazionale necuvenite în valoare de peste 42 milioane euro la Romsilva
    În ultimii șapte ani, Romsilva a cheltuit peste 1,2 miliarde lei pentru bonusuri salariale și bonusuri la pensionare, potrivit unui raport al Curții de Conturi care a verificat activitatea regiei naționale responsabile de pădurile din România. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că în 2021 și în 2023 Romsilva a acordat peste 216 milioane de lei (peste 42 milioane de euro) în drepturi salariale necuvenite. Este vorba despre alte premii decât cele ocazionale. Consiliul de Administrație nu a performat, iar membrii acestuia au acționat fără obiective clare și fără indicatori de performanță, potrivit Curții de Conturi. Indemnizația anuală a unui …
  • Ion Cristoiu: „Lui Nicușor Dan îi lipsește esența funcției de președinte”
    Într-o ediție a emisiunii „Marius Tucă Show”, scriitorul Ion Cristoiu l-a criticat dur pe Nicușor Dan, susținând că nu are profilul unui lider național. Cristoiu a afirmat că fostul primar al Capitalei nu posedă viziunea necesară pentru funcții de conducere și este limitat la sarcini de micro-management. Potrivit lui, Nicușor Dan nu poate gestiona teme majore precum politica externă sau economia națională. Ion Cristoiu consideră că Nicușor Dan, în ciuda aspirațiilor politice, nu reușește să se ridice la nivelul cerințelor unei funcții de conducere la nivel național. În opinia sa, președintelui îi lipsește viziunea de ansamblu, lucru care l-a compromis …
  • Flăcările neglijenței publice: Incendiul din Suceava, o rană deschisă a administrației locale
    Un incendiu violent izbucnit în sauna unei săli de sport din Suceava scoate la lumină slăbiciunile cronice ale sistemului de supraveghere și întreținere urbană. Deși victimele au fost evitate, focul a ars nu doar instalațiile, ci și ultima urmă de încredere în vigilența autorităților locale. Sauna unei săli de sport de la etajul superior al Complexului Comercial „Bucovina” a luat foc, generând panică și evacuarea a aproximativ 50 de persoane. Intervenția promptă a pompierilor a limitat proporțiile dezastrului, dar cauza, un scurtcircuit, reflectă direct lipsa de investiții în infrastructura electrică a clădirii. Spațiul respectiv a funcționat în lipsa unor controale …
  • Percheziții DNA la șeful Jandarmeriei Brăila, Nicolae Iulian Albaceanu: Bani găsiți acasă și suspiciuni de afaceri ilegale
    Inspectorul șef al Jandarmeriei Brăila, Nicolae Iulian Albaceanu, este vizat de o anchetă DNA pentru suspiciuni de corupție și activități comerciale incompatibile cu funcția sa. Procurorii au descins în mai multe locații din țară, iar la domiciliul acestuia au fost găsite sume semnificative de bani. Albaceanu este bănuit că administra afaceri cu forță de muncă străină, fast-food și combustibili. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au declanșat o anchetă care îl vizează pe Nicolae Iulian Albaceanu, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila. Anchetatorii suspectează că, în perioada 2023–2025, acesta a desfășurat activități comerciale incompatibile cu funcția publică de conducere pe …
  • Petrișor Peiu (AUR): 35 de ani de la prima mineriadă. Justiția întârzie, democrația se prăbușește
    Se împlinesc 35 de ani de la prima mineriadă, un episod întunecat din istoria României post-decembriste, când protestul pașnic din Piața Universității a fost zdrobit cu bâtele și violența adusă cu trenul de la Valea Jiului. Românii au fost bătuți, umiliți, arestați fără motiv. Tinerii care cereau libertate și dreptate au fost tratați ca dușmani ai statului, susține senatorul AUR, Petrișor Peiu. „Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 încă se judecă la Înalta Curte. Odată la ceva timp se mai fac audieri, dosarele se mai plimbă între instituții, dar atât. Adevărul se lasă așteptat, iar dreptatea pare blocată de rețelele trecutului. La …
  • România, la un pas de ratingul de țară JUNK
    România se află într-o situație financiară delicată, fiind la un pas de a pierde statutul de țară cu rating investment grade. Specialiștii internaționali avertizează că în lipsa unor acțiuni concrete și rapide, țara noastră riscă să fie retrogradată la statutul de junk, ceea ce ar avea efecte negative semnificative asupra economiei și populației.  Dacă vorbim despre consecințele posibile, atunci trebuie enumerat creșterea costurilor de împrumut pentru stat și companii, reducerea investițiilor străine, dar și presiuni asupra cursului de schimb și asupra inflației. Dacă vorbim, însă despre prioritățile în ceea ce privește noul Guvern, vorbim despre reducerea deficitului bugetar la 7% …
  • Mariana Vizoli: Taxarea inversă generalizată este un sistem arhaic. România riscă să devină cobai fiscal
    Mariana Vizoli, fost director în Ministerul Finanțelor și unul dintre experții-cheie în alinierea legislației românești la standardele UE, critică dur propunerea de introducere a taxării inverse generalizate pentru TVA. Ea avertizează că măsura este depășită, fără beneficii reale, și că România riscă să fie transformată într-un experiment fiscal cu rezultate incerte. Mariana Vizoli, cunoscută pentru rolul său decisiv în armonizarea legislației românești privind TVA cu acquis-ul comunitar în perioada de preaderare la Uniunea Europeană, atrage atenția asupra pericolelor implementării taxării inverse generalizate în România. În contextul dezbaterilor actuale privind reducerea deficitului bugetar și posibilele măsuri fiscale, consultantul fiscal consideră că …
  • Funcționare bancare acuzate că au alimentat mafia creditelor false: DIICOT investighează o fraudă de 18 milioane de lei
    Procurorii DIICOT au reținut două funcționare bancare și au plasat sub control judiciar alte trei, în cadrul unei anchete privind o rețea infracțională care a obținut ilegal credite bancare cu documente false. Prejudiciul estimat ajunge la 18 milioane de lei, iar trei dintre funcționare sunt suspectate că au primit mită în schimbul sprijinului oferit grupării criminale. O amplă investigație desfășurată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală scoate la iveală implicarea mai multor funcționare bancare într-o rețea specializată în obținerea de credite bancare prin metode frauduloase. Ancheta a dus la reținerea a …
  • Cine e Anca Paliu Dragu, bogătașa de la Banca Moldovei care spunea că românii pot trăi și cu 2 lei – numele vehiculat de Nicușor pentru postul de premier
    Da, ştiu că e faimoasă acum. Nicușor Dan o vrea în funcția de premier. Franța își pune oamenii în funcții cheie. Noi, românii contribuabili, suntem bogaţi şi puţini şi nu merităm un salariu ninim decent, spre deosebire de brazilieni, chinezi, indieni, ruşi şi africani de sud, pardon, sud-africani care, zicea doamna ex-ministru de Finanţe din Guvernul Tehnocrat, la acea dată, „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”. În perioada cât a fost ministru de Finanțe, Anca Paliu Dragu a fost unul dintre cei …
  • Anca Alexandrescu trage un semnal de alarmă: „Tupeul incredibil al useriștilor blochează țara!”
    Jurnalista Anca Alexandrescu a publicat un mesaj ferm pe Facebook, în care critică direcția politică actuală și atrage atenția asupra riscului ca fondurile publice să fie redirecționate către alte state, în timp ce cetățenii români se confruntă cu tăieri bugetare. Mesajul a fost intens distribuit în mediul online. Anca Alexandrescu a publicat recent un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă nemulțumirea față de discuțiile politice din ultimele săptămâni, acuzând o lipsă de responsabilitate în gestionarea resurselor bugetare ale României. „Tupeul incredibil al useriștilor blochează țara! Tupeul incredibil al pupatorilor de moaște ‘nicușoriste’ aruncă țara în haos! …
  • La 35 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie, România încă orbecăie după o democrație pierdută
    Astăzi se împlinesc 35 de ani de la debutul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, unul dintre cele mai negre și violente episoade din epoca României postdecembriste. Acum 35 de ani, cele 53 de zile de proteste anticomuniste din centrul Bucureștiului au fost reprimate cu ajutorul minerilor aduși în Capitală din Valea Jiului la ordinul lui Ion Iliescu. Șase oameni au murit, conform datelor oficiale, și aproape 2.000 au fost răniți sau reținuți abuziv. Nici în acest moment, după mai bine de trei decenii, cei vinovați nu au fost pedepsiți, pentru că Dosarul Mineriadei este încă nefinalizat. Am rămas blocați în …
  • Raluca Prună atacă dur conducerea USR: „Egocentrici care au confiscat un partid. Îmbătrâniți deja în rele”
    În plin proces de negociere pentru formarea unei noi coaliții guvernamentale, Raluca Prună, fost ministru al Justiției, critică în termeni extrem de duri actuala conducere a USR. Ea acuză impostura, ipocrizia și lipsa de maturitate politică din interiorul formațiunii, cerând o reformă profundă a partidului pe care îl consideră „confiscat”. Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a lansat o serie de critici virulente la adresa USR, într-o postare pe Facebook, în contextul negocierilor tensionate pentru formarea unei coaliții de guvernare între PSD, PNL, USR și UDMR. Deși a susținut USR în trecut, Prună susține acum că partidul este „confiscat de …
  • Guvernarea paralizată: Bolojan refuză funcția de premier, iar liderii politici pasează responsabilitatea în plin impas național
    Negocierile pentru formarea noului guvern au intrat din nou în blocaj, după ce Ilie Bolojan, favoritul majorității, a refuzat funcția de premier. La fel și Sorin Grindeanu. Partidele de la putere se tem de măsurile nepopulare ce urmează și pasează responsabilitatea, în timp ce țara rămâne fără guvern. În lipsa unei soluții politice, se conturează ideea unui premier tehnocrat, posibil o femeie. Opoziția avertizează: actuala coaliție evită asumarea pentru a-și salva scorul electoral, în timp ce România arde. Negocierile pentru formarea viitorului Guvern, desfășurate joi la Palatul Cotroceni, s-au împotmolit din nou. Discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare și președintele Nicușor …
  • Escrocul Iordache, afaceri cu statul de aproape 700 de milioane de lei
    Județul Gorj, asfaltat de firma pasată de șeful PNL Gorj fiului său. Afaceri cu statul de 700 milioane lei Una dintre companiile înființate de celebrul deputat PNL Ion Iordache, fost senator de Gorj și lider județean al Partidului Național Liberal, continuă, și anul acesta, să deruleze contracte cu instituțiile statului, pentru prestarea de lucrări, în special de lucrări de drumuri. „Jurnalul” a centralizat, începând cu anul 2018, nu mai puțin de 45 de contracte de lucrări din fonduri publice atribuite de 28 de primării, consilii județene sau o companie națională unei firme pe nume Ydail Construct SRL, în valoare totală de …
  • Reacția lui Trump după ce Israelul a atacat Iranul
    Statele Unite nu au fost implicate în atacurile israeliene asupra Iranului, a declarat, vineri dimineață, președintele Donald Trump, potrivit CNN. Președintele american a spus la Fox News că era la curent cu atacurile înainte ca acestea să aibă loc, dar a clarificat că armata SUA nu a avut niciun rol în operațiune. El a reiterat că speră ca Iranul să continue negocierile cu SUA privind limitarea programului său nuclear. „Iranul nu poate avea o bombă nucleară și sperăm să ne întoarcem la masa negocierilor. Vom vedea”, a declarat el pentru Fox News. „Există mai multe persoane din conducere care nu …
  • VIDEO: Israelul a bombardat capitala Iranului
    Explozii au fost auzite la nord-est de Teheran, vineri dimineaţă, iar armata israeliană a confirmat că a efectuat atacuri asupra unor situri nucleare din Iran. Imagini cu mai multe clădiri în flăcări și distruse de loviturile Israelului au fost publicate pe rețelele de socializare, potrivit BBC. Mai multe clipuri verificate de BBC Verify arată urmările atacurilor israeliene asupra diferitelor părți ale Iranului. Potrivit jurnaliștilor britanici, mai multe clădiri au fost afectate de atacul Israelului în cartiere din capitala Teheran. Unul dintre clipuri este filmat în apropierea pieței Vanak din nordul Teheranului și arată fumul care se ridică din One Holding Tower. Aceasta …
  • Fostul ministru de finanțe al PSD, membru în echipa de negociere a bugetului și care propune taxa de solidaritate, a venit la discuții într-un Mercedes de 100.000 de euro care nu apare în declarația de avere
    „Mercedesul e închiriat de la compania unui prieten care nu are legături cu statul și nu e o mașină de lux”, a răspuns deputatul PSD Adrian Câciu, întrebat de siteul de investigații Snoop despre mașina Mercedes GLE 450, care costă cel puțin 100.000 de euro și nu apare în declarația sa de avere. Compania se numește Pandorama Elite SRL, a descoperit Snoop și este în proprietatea firmei fostei soții, care figura în 2024 ca angajată la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Marți, 10 iunie, în sediul central al PSD din Kiseleff, a avut loc ședința conducerii partidului pentru a identifica …
  • Ilie Bolojan, un laș! Refuză să fie premier
    Consultările pentru formarea Guvernului dintre liderii partidelor și președintele Nicușor Dan au continuat joi la Palatul Cotroceni. Nu au avansat din cauza unor tensiuni între PSD și USR, dar și a unui nou blocaj la nivel de desemnare a unui premier. Ilie Bolojan, prima opțiune atât pentru Nicușor Dan, cât și pentru PNL și USR, nu mai vrea această funcție. Mai mult, nici Sorin Grindeanu nu vrea să fie prim-ministru. Ambii refuză, motivele lor fiind date de temerile că măsurile de austeritate vor lovi în capitalul lor electoral, susțin surse citate de Antena 3 CNN. Din acest motiv, în timpul negocierilor s-au avansat …
  • Marius Lulea (AUR): Să taie sinecurile! Dacă taie din investiții, care mai este rațiunea statului?
    Negocierile pentru formarea unui nou guvern nu aduc speranță, ci confirmă încă o dată că partidele sistemului sunt preocupate doar de menținerea privilegiilor. În loc să discute despre reforme reale, despre reducerea aparatului birocratic și stoparea risipei, se vorbește despre măsuri de austeritate care lovesc exact acolo unde nu trebuie: în investițiile publice. „Dacă taie din investiții, care mai este rațiunea statului? Statul nu există pentru a plăti pensii speciale și salarii grase pentru clientela politică, ci pentru a dezvolta țara și a crește nivelul de trai al oamenilor”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR. În timp ce România are …
  • „Pro-europeni” cu pensii speciale și funcții de nabab
    În România, expresia „pro-european” a devenit o etichetă folosită abuziv de politicieni care nu mai au nicio legătură cu valorile europene autentice: transparență, merit, responsabilitate. Cei care se declară „pro-europeni” sunt adesea cei care își apără cu dinții privilegiile, pensiile speciale și funcțiile de lux moștenite politic, nu câștigate prin competență. În numele „valorilor europene”, PSD, PNL, USR și UDMR au apărat de fiecare dată pensiile nesimțite ale clientelei de partid, funcțiile publice inventate doar ca să hrănească aparatul politic și o administrație suprapopulată. Nu contează că Europa cere reforme, eliminarea risipei, comasarea instituțiilor. Aici, „pro-europenii” vor doar să se …
  • SRS: Românii au ajuns, în cea mai mare majoritate, la sapă de lemn, iar cei care nu vor pleca, la rândul lor, din țară vor fi reduși la sclavie
    Reprezentanții Monstruoasei Coaliții execută o terapie de grup, dându-se aparent de ceasul morții și generând un spectacol conform căruia ei încearcă din răsputeri să găsească soluții pentru a scoate România din avarie. Din avaria în care tot ei au adus-o. De fapt, așa cum voi demonstra în cele ce urmează, de mai bine de două săptămâni românii asistă la un circ ieftin. Dar timpul nu așteaptă. Premierul mai poate sta în provizorat, împreună cu executivul pe care îl conduce, doar câteva zile. Securea cade la fix 45 de zile din momentul în care Marcel Ciolacu a demisionat. La expirarea celor …
  • Adrian Axinia (AUR): „România produce curent, dar românii nu-și mai permit să aprindă lumina!”
    Europarlamentarul AUR, Adrian Axinia, avertizează că de la 1 iulie românii vor fi loviți de un nou val de scumpiri, în timp ce Guvernul pregătește eliminarea plafonării prețurilor la energie, ceea ce va duce la dublarea facturilor la curent. „Dragi români, vi se pregătește ceva: de la 1 iulie se vor dubla facturile la curent! Ministerul Energiei, condus de Sebastian Burduja, a anunțat că plafonarea prețurilor la energie va fi eliminată după 30 iulie. Adică au așteptat să treacă alegerile prezidențiale, să-l vadă pe Nicușor la Palatul Cotroceni, și abia apoi dau drumul tuturor nenorocirilor asupra populației. În lipsa schemei …
  • La Praid se cer arestări și intervenție militară. Târnăveni rămâne fără apă
    O greșeală gravă în lucrările de deviere a pârâului Corund a dus la contaminarea râului Târnava Mică cu saramură și a provocat oprirea alimentării cu apă în Fântânele și Târnăveni. Președintele Consiliului Județean Harghita cere intervenția armatei și trage un semnal de alarmă privind responsabilitățile pierdute în haosul instituțional. Președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, a publicat un mesaj video cu titlul „Sunt trist și supărat”, în care anunță sistarea furnizării apei de la uzinele Fântânele începând din această noapte și în Târnăveni în cursul zilei următoare. Motivul? O intervenție greșită în albia pârâului Corund care a compromis complet …
  • Șeful armatei SUA numit de Trump spune că Putin nu se va opri la Ucraina
    Generalul Dan Caine, numit în funcția de șef al Statului Major Întrunit de fostul președinte Donald Trump, a declarat în cadrul unei audieri în Senat că Vladimir Putin nu are intenția de a se opri în Ucraina. Declarația sa contrazice viziunea mai reținută exprimată public de Donald Trump și ridică semnale de alarmă în rândul factorilor de decizie din SUA și NATO. În timpul unei audieri tensionate în Senatul Statelor Unite, generalul Dan Caine, noul șef al armatei americane, a emis un avertisment clar în privința ambițiilor lui Vladimir Putin. Întrebat direct de un senator dacă Rusia se va opri …
  • Rata anuală a inflaţiei a urcat în mai la 5,5%
    Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna mai la 5,5%, după ce în martie şi aprilie stagnase la 4,9%, avansul fiind determinat în principal de creşterea preţurilor la servicii şi alimente, potrivit datelor INS publicate joi.  Inflaţia a atins un nivel mai mare doar în aprilie 2024, de 5,9%.  Comparativ cu luna aprilie 2025, în mai preţurile de consum s-au majorat cu 0,46%. Rata inflaţiei de la începutul anului (mai 2025 comparativ cu decembrie 2024) a fost 2,6%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iunie 2024 – mai 2025) faţă de precedentele 12 luni …
  • Scandal între PSD și UDMR în negocieri: „Răbdarea PSD a ajuns la limită” / „Spuneți ce ați cedat”
    Negocierile pentru formarea unei noi coaliții guvernamentale au degenerat într-un nou conflict între partide. PSD amenință cu retragerea de la masa discuțiilor, acuzând lipsa de seriozitate, în timp ce UDMR răspunde acuzând social-democrații de „șmecherii ieftine” și lipsă de asumare. În mijlocul tensiunilor, apar acuzații directe, ironii și contre publice dure între liderii celor două partide. A 15-a zi de negocieri pentru formarea unei coaliții guvernamentale a adus cu ea un nou scandal major între PSD și UDMR. Situația este tot mai tensionată în interiorul partidelor care încearcă să ajungă la un acord, iar nervii par să fi ajuns la …
  • România fără guvern, dar Nicușor Dan e cu gândul la India
    În timp ce țara se confruntă cu o criză politică și economică majoră, iar termenul-limită pentru prezentarea unui plan fiscal în fața Comisiei Europene se apropie, președintele Nicușor Dan își face simțită prezența publică… cu un mesaj despre tragedia aviatică din India. De guvernare, reforme sau deficit nu suflă un cuvânt. Cu România în blocaj politic și fără un guvern funcțional, președintele Nicușor Dan pare complet rupt de realitatea internă. În timp ce reprezentanții partidelor se ceartă la Cotroceni pe jaloane și pensii, iar ministrul de Finanțe trage semnale de alarmă că pe 20 iunie trebuie prezentat un plan fiscal …
  • Negocieri tensionate la Cotroceni: Reforma fiscală în impas, partidele se acuză reciproc de populism și iresponsabilitate
    Negocierile de la Palatul Cotroceni privind pachetul de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului bugetar au degenerat într-un schimb de replici dure între reprezentanții partidelor politice. În locul unui consens, discuțiile sunt dominate de calcule electorale, acuzații și o lipsă generală de responsabilitate, în contextul presiunilor tot mai mari din partea Comisiei Europene. România se află în fața unei crize economice iminente, iar Comisia Europeană solicită un plan concret de măsuri fiscale până pe 20 iunie. Cu toate acestea, la Palatul Cotroceni, negocierile par mai degrabă un spectacol politic decât un demers constructiv. Cristian Ghinea, reprezentantul USR, a șocat participanții anunțând …
  • Iașul, lăsat în uitare de autorități: statul român contribuie la declinul unuia dintre cele mai frumoase orașe ale țării
    Deși România înregistrează o ușoară creștere a numărului de turiști în 2025, Iașul, un oraș emblematic, cultural și istoric, este tot mai ocolit de vizitatori. Scăderea semnificativă a numărului de turiști este rezultatul direct al neimplicării statului român în promovarea turismului local, în infrastructura urbană și în dezvoltarea serviciilor turistice. Lipsa unei strategii coerente din partea autorităților transformă o perlă a Moldovei într-o destinație ignorată. Într-un peisaj turistic național marcat de o ușoară creștere a numărului total de sosiri, orașul Iași se confruntă cu o realitate îngrijorătoare. Este tot mai puțin vizitat, în ciuda valorii sale culturale și istorice incontestabile. …
  • Radu Stroe, fost ministru de Interne, a murit la vârsta de 75 de ani
    Radu Stroe, fost ministru al Afacerilor Interne și parlamentar liberal, a decedat la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost confirmat de apropiați ai familiei. De-a lungul carierei sale, Stroe a ocupat mai multe funcții publice, atât în administrația centrală, cât și în Parlament. Radu Stroe, fost ministru de Interne și membru marcant al Partidului Național Liberal, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani. Informația a fost confirmată de surse apropiate familiei. Cauza decesului nu a fost, deocamdată, făcută publică. Stroe a avut o carieră politică îndelungată, fiind cunoscut în special pentru mandatul său ca ministru …
  • Trump a prezentat „cardul de aur”, viza pentru SUA care costă 5 milioane de dolari
    Președintele american Donald Trump a prezentat site-ul oficial care oferă viza numită „cardul de aur”. Este o viză permanentă pentru SUA care costă 5 milioane de dolari. Trump a estimat că pot fi vândute sute de mii de astfel de vize. Președintele Donald Trump a dezvăluit miercuri, site-ul web pentru „cardul de aur”, o viză permanentă pentru Statele Unite similară cu cartea verde, care se vinde cu 5 milioane de dolari. Liderul american a spus că există deja o listă de așteptare, potrivit Le Figaro. „Mii de oameni au sunat să întrebe cum să se înscrie”, a transmis Trump pe rețelele de …
  • CCR îngroapă transparența: Declarațiile de avere devin secrete, în numele „protecției datelor” și al fricii de inteligența artificială
    Curtea Constituțională a decis că funcționarii publici nu mai trebuie să declare veniturile și averile soților sau copiilor majori, iar declarațiile de avere nu vor mai fi publice. Motivația sfidează logica și interesul public: judecătorii invocă protecția vieții private, lipsa „datelor certe” și pericolele inteligenței artificiale. Decizia lovește direct în lupta anticorupție și întoarce România în epoca opacității totale. Curtea Constituțională a României a decis că românii nu mai au dreptul să afle cât de bogați sunt cei plătiți din bani publici. Printr-o motivare stupefiantă, judecătorii au declarat neconstituțională obligația ca funcționarii publici să menționeze în declarațiile de avere bunurile …
  • Schimb dur de replici între Rafila și Ghinea: Acuzații de incompetență și ironii în mijlocul eșecului politic
    Negocierile pentru formarea viitorului guvern au degenerat într-un conflict verbal între ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Întâlnirea, marcată de atacuri personale și acuzații grave, a reflectat un climat tensionat și lipsit de responsabilitate într-un moment critic pentru România. În plin impas al negocierilor pentru formarea noului guvern, scena politică românească a fost din nou marcată de scandal. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a lăsat să se înțeleagă că discuțiile de formare a executivului sunt sabotate de atitudini neserioase din partea unor participanți. Potrivit unor surse, întâlnirea de la Palatul Victoria a degenerat într-un …
  • Protest Cartel ALFA la Cotroceni: Sindicaliștii cer justiție socială și eliminarea privilegiilor politice
    Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” a organizat astăzi un protest la Palatul Cotroceni, criticând măsurile de austeritate ale guvernului și lipsa de transparență în deciziile politice. Sindicaliștii solicită o reformă fiscală echitabilă, eliminarea privilegiilor pentru partide și parlamentari, precum și un rol activ al Președinției în medierea conflictelor sociale. Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” a organizat un protest în fața Palatului Cotroceni, manifestându-și nemulțumirea față de lipsa de transparență a decidenților politici și de excluderea societății din procesul real de consultare. Sindicaliștii solicită o reformă fiscală echitabilă și măsuri care să reflecte nevoile reale ale populației, nu interesele restrânse ale …
  • Mihai Belu: Pro-europenii vor privatiza toate companiile de stat la preț de nimic
    Cred că toate variantele aberante de creșteri ale taxelor care s-au scurs „pe surse” din negocierile secrete pe care l-au făcut partidele au fost parte a unei campanii menite să fezandeze populația. – taxa de solidaritate a fost metoda PSD-ului de a speria votanții USR care au în majoritate o venit mai mare – blocarea banilor pentru primării a fost metoda USR de a speria publicul PNL și PSD care controlează cvasimajoritatea primarilor – varianta PNL care susținea o sumă forfetară de 100 de lei pentru pensiile mai mici de 3000 de lei era mișcare de isterizare a publicului PSD. …
  • Marius Lulea (AUR): Nicușor Dan calcă în picioare Constituția! Astăzi există temeiuri legale pentru suspendarea lui. E doar o chestiune de timp
    Președintele României, Nicușor Dan, este acuzat de încălcarea flagrantă a Constituției și ar putea fi vizat de o procedură de suspendare, potrivit unei declarații tranșante făcute de prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea. „Cum putem scăpa de Nicușor Dan? Acesta deja calcă în picioare Constituția. A fost instalat de sistem și acum vrea să joace toate rolurile, și premier, și procuror-șef, și șef ANAF, și judecător”, a scris Marius Lulea într-un mesaj public, lansând un avertisment dur cu privire la comportamentul politic al președintelui. Potrivit liderului AUR, acțiunile recente ale președintelui depășesc atribuțiile sale constituționale și reprezintă o ingerință gravă în actul …
  • COTAR cere reformarea urgentă a ASF: „Instituția sinecurilor, zero încredere, zero sancțiuni”
    Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită reformarea imediată a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), pe care o acuză de complicitate cu rețele de interese politice și de tolerarea haosului din piața asigurărilor. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Nicușor Dan și Ilie Bolojan, COTAR cere includerea ASF pe lista instituțiilor care trebuie reorganizate de urgență, având în vedere lipsa de sancțiuni, valul de falimente și creșterea explozivă a tarifelor RCA. Într-o scrisoare deschisă transmisă președintelui Nicușor Dan și președintelui Senatului, Ilie Bolojan, reprezentanții COTAR susțin că ASF a devenit o instituție „a sinecurilor” politice și că funcționează în …
  • Mirel Palada: Nicuşor Dan este oglinda stării actuale la care a ajuns societatea românească
    Sociologul Mirel Palada a comentat alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României, susținând că acest rezultat reflectă în mod direct valorile societății românești în acest moment, scrie gandul.ro. Discuția dintre Mirel Palada și Marius Tucă a pornit de la o expresie recurentă a sociologului: „Românii merită tot ce e mai bun”. În opinia lui Palada, alegerea lui Nicușor Dan nu este un accident, ci un rezultat firesc al contextului social actual. „Nicușor Dan reprezintă chintesența societății românești”, a declarat Mirel Palada, adăugând, cu un ton ironic, că realitatea însăși a făcut acest „salt” de la Primăria Capitalei la Președinție: …
  • Bugetarii ies în stradă: FNSA anunță proteste masive împotriva măsurilor de austeritate
    Pe 12 iunie 2025, Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) declanșează procedura pentru organizarea de proteste masive, în contextul anunțatelor tăieri de sporuri și politici de austeritate promovate de Guvern. Sindicaliștii acuză subfinanțarea administrației publice și lipsa unui dialog real cu partenerii sociali. Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) anunță demararea mobilizării sindicale la nivel național, în urma informațiilor apărute în presă privind tăierile de sporuri pentru angajații din administrația publică. Sindicaliștii susțin că măsurile negociate în spatele ușilor închise, prezentate ca reforme, sunt în realitate forme de austeritate mascată, fără fundament economic sau viziune strategică. FNSA avertizează …
  • Aberații politice pe spinarea românilor: Măsuri controversate negociate în culisele formării Guvernului
    În plin proces de formare a noului Guvern, partidele și consilierii politici vin cu propuneri care au stârnit deja revolta publică. De la tăierea burselor pentru elevi, la taxe suplimentare pe tranzacțiile bancare și ajutoare de înmormântare eliminate, lista “soluțiilor” propuse scoate în evidență o agendă ruptă de realitatea cetățeanului de rând. Negocierile pentru formarea viitorului Guvern al României par să se desfășoare într-un univers paralel, în care interesele și nevoile cetățenilor sunt puse pe ultimul loc. O serie de propuneri discutate în culise au ieșit la iveală, stârnind îngrijorare și critici acerbe din partea opiniei publice. Printre cele mai …
  • „Abonamente” de mită la ISCTR Timișoara: 2.500 de euro/lună pentru liniște în trafic. Șeful și adjunctul, arestați!
    Un nou scandal de corupție lovește în plin sistemul de control rutier din România. Ancheta DNA scoate la iveală un mecanism șocant de mituire în cadrul ISCTR Timișoara, unde transportatorii plăteau „abonamente” lunare de mii de euro pentru a evita controale în trafic. În mijlocul rețelei: șeful instituției, adjunctul său și majoritatea inspectorilor. Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2024 – aprilie 2025, la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Timișoara s-a dezvoltat o rețea bine organizată de luare de mită. Doar trei dintre cei 17 angajați nu au fost implicați; doi dintre aceștia fiind, de altfel, …
  • Statul își bate joc de grădina ta: amenzi uriașe de până la 100.000 de lei pentru un simplu solar!
    Românii care își muncesc pământul cu trudă, punând un solar în curtea proprie pentru a cultiva legume, sunt luați acum la ochi de stat. Birocrația sufocantă și o avalanșă de norme absurde transformă o activitate firească într-un potențial dezastru financiar. Până la 100.000 de lei amendă pentru că îți cultivi roșiile „greșit” în propria curte? Da, exact așa sună noile reguli! Autoritățile au decis să reglementeze cu o duritate șocantă una dintre cele mai firești și nevinovate activități ale gospodarilor: construirea unui solar în propria grădină. Chiar și când este vorba de un colț din curtea ta, unde vrei să …
  • PIB-ul României de 20 de ori peste cel al Moldovei. Moldova e în sărăcie
    Diferența economică dintre România și Republica Moldova este uriașă și tot mai greu de ignorat. În 2025, România înregistrează un PIB de aproximativ 403 miliarde de dolari, în timp ce Moldova abia ajunge la 19,5 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, economia românească este de peste 20 de ori mai mare decât cea moldovenească. Această prăpastie se vede în toate aspectele vieții: salarii, investiții, infrastructură, condiții de trai. În timp ce România atrage fonduri europene, dezvoltă autostrăzi și își crește industria, Moldova rămâne blocată în sărăcie, cu salarii minime care nu acoperă coșul zilnic și cu o economie dependentă de …
  • Robert Turcescu: Este extrem de îngrijorător faptul că România rămâne sub interimat în mandatul lui Nicușor Dan
    Jurnalistul Robert Turcescu a declarat pentru cotidianul Replica de Constanța, în cadrul unui interviu exclusiv, faptul că este îngrijorător că până acum, sub conducerea lui Nicușor Dan, România nu reușește să aibă un Guvern. Robert Turcescu a mai spus că în prezent președintele României, Nicușor Dan, și liderii partidelor politice mimează discuțiile despre viitorul Guvern și despre programul de guvernare, având în vedere că ei îl au deja în plic de la instituțiile financiare care ne-au trasat deja ceea ce trebuie să facem din punct de vedere economic. El a continuat afirmând că situația financiară extrem de gravă era cunoscută …
  • Ion Cristoiu: Va fi catastrofal pentru România dacă Nicuşor Dan nu va fi suspendat
    Ion Cristoiu, scriitor și publicist, se întreabă dacă Nicușor Dan este președintele Ucrainei, din moment ce „principala preocupare a acestuia este Ucraina”. „Desigur, vă întrebați unde este președintele României și este o întrebare nu pentru că ni s-a făcut dor de el, ci pentru că, în stilul care l-a caracterizat ca primar dezastruos al Bucureștiului, el a dus la Cotroceni toate problemele interne. Măsurile privind reducerea deficitului bugetar, formarea guvernului, numirile la CCR, am înțeles că se gândește chiar și să readucă binomul SRI-DNA”, începe Cristoiu pastila zilnică.  Cristoiu trece în revistă toate deplasările externe ale noului președinte, de la preluarea …
  • În România condusă de PSD și PNL munca este taxată de 14 ori mai dur decât jocurile de noroc
    Statul român impozitează munca cu 42% din salariul brut și câștigurile din jocuri de noroc de până în 10.000 lei cu doar 3%. Economistul Radu Georgescu atrage atenția că industria pariurilor are cea mai mica impozitare dintre toate industriile din România. „Dacă mergi în fiecare zi la job, statul iți ia taxe 42% din câștig ( salariul brut). Dacă mergi în fiecare zi la sala de păcănele și pariuri, statul iți ia taxe 3% din câștig. Industria pariurilor are cea mai mica impozitare dintre toate industriile din România. În mod logic, fiind un viciu, ar trebui să aibă cea mai mare impozitare”, atrage atenția economistul Radu …
  • Nicușor ar renunța la Bolojan: Am un răspuns din 3 litere, dar n-o să dezvălui. Premier tehnocrat e o variantă
    Preşedintele României, Nicuşor Dan, a afirmat, miercuri seară, că există posibilitatea numirii unui premier tehnocat în cazul în care niciunul dintre liderii politici nu-şi va asuma această funcţie. Întrebat, miercuri seară, la Odesa, ce consideră că îl reţine în acest moment pe Ilie Bolojan să accepte funcţia de premier, Nicuşor Dan a răspuns: ”Am un răspuns cu trei litere, dar n-o să dezvălui”. Preşedintele a precizat că rămân în continuare ca ipoteze de lucru varianta rotativei premierilor, cea a unui premier tehnocrat sau premierul politic, el precizând că nu este eliminată niciuna dintre aceste posibilităţi.
  • Comandantul de la Kogălniceanu, prins de procurori
    Generalul de flotilă aeriană Nicolae Crețu, comandantul Bazei 57 Aeriene “Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu, este audiat de procurori pentru o presupusă faptă de fals intelectual. Deocamdată, nu se cunosc mai multe informații, cert este că generalul a dat explicații în fața procurorilor din Constanța. ”Este în derulare o investigație și a fost nevoie de clarificări. Mai multe detalii le obțineți de la Parchetul Militar”, a spus Crețu. El nu a răspuns dacă are sau nu vreo calitate procesuală în dosar ori dacă s-a dispus vreo măsură preventivă împotriva sa.  Cercetările ar fi pornit după descoperirea unor manipulări …
  • Este inuman să impozitezi pensiile românilor
    Impozitarea pensiilor este una dintre cele mai cinice forme de austeritate. După o viață întreagă de muncă, în care românii au plătit taxe și contribuții, statul vine acum să le mai ia o dată din puținul rămas. Așa-zisa „măsură fiscală” nu este decât un jaf mascat, care lovește direct în cei mai vulnerabili: bătrânii acestei țări. Scopul este clar – să aducă bani la bugetul de stat fără să deranjeze marile cheltuieli nesimțite ale administrației. Nu se taie din pensiile speciale, din sinecuri, din contractele umflate cu dedicație. În schimb, se taie de la cei care abia își permit medicamentele …
  • PSD vrea să dubleze impozitul pe venitul salarial. Românii vor munci trei zile din cinci pentru stat
    PSD pregătește o nouă lovitură pentru românii care muncesc: dublarea impozitului pe venitul salarial. După ce au discutat despre majorarea TVA-ului și a accizelor, acum vin cu ideea de a lua și mai mult direct din salariile oamenilor. Practic, tot ce înseamnă muncă în România urmează să fie taxat la sânge. Dacă planul va fi pus în aplicare, românii vor ajunge să muncească trei zile din cinci exclusiv pentru stat. A patra zi pentru facturi și supraviețuire, iar abia a cincea pentru propriile nevoi. Este o formă de sclavie modernă, în care statul devine marele beneficiar, iar cetățeanul – robul …
  • Cum a tăiat PSD pensiile românilor
    PSD nu a avut curajul să anunțe oficial că taie pensiile. A făcut-o pe furiș, printr-o metodă perfidă: inflație. Prin scumpiri accelerate, taxe mai mari și creșteri constante de prețuri, valoarea reală a pensiilor a fost redusă drastic. Astăzi, cu aceeași sumă, românii pot cumpăra mai puțin, trăiesc mai greu și sunt împinși spre sărăcie. În loc să corecteze prin indexări corecte și respectarea legii, guvernarea PSD a lăsat prețurile să explodeze, a crescut TVA-ul mascat prin accize și a introdus noi impozite. Între timp, facturile la energie, alimentele de bază și medicamentele au atins cote alarmante. Practic, PSD a …
  • Partidele „pro-europene” sunt doar pro-sărăcie! Taxele vor fi crescute până la cer
    În glumă li se spune „pro-europene”, dar realitatea e că sunt doar pro-taxare. PSD, PNL, USR și UDMR – toate partidele care au guvernat România în ultimii ani – au un singur plan comun: să crească taxele. În loc să taie din cheltuielile inutile, să desființeze agențiile pline de pile și sinecuri, preferă să lovească direct în cei care muncesc și produc. Se discută deja despre majorarea TVA, despre supraimpozitarea proprietăților, despre noi biruri mascate în numele „digitalizării fiscale”. Totul sub pretextul stabilității, al PNRR-ului sau al cerințelor „europene”. Minciuni! Nimeni de la Bruxelles nu le cere să jefuiască populația. …
  • PSD-PNL-USR-UDMR au pus gând rău agricultorilor. Vor să supraimpoziteze terenurile agricole
    După ce au distrus industria și au sufocat munca românilor cu taxe, partidele sistemului — PSD, PNL și USR — s-au orientat spre următoarea țintă: agricultura. În loc să sprijine fermierii români care țin în viață satul și pun mâncare pe masa noastră, vor să-i îngroape cu un nou bir – supraimpozitarea terenurilor agricole. Această măsură este nu doar lipsită de logică economică, ci profund nedreaptă. Într-o perioadă în care fermierii se confruntă cu secetă, scumpiri la combustibil, îngrășăminte și taxe pe muncă, statul vine să mai ia un rând de bani pentru simplul fapt că cineva deține un teren. …
  • Partidele „pro-europene” au secretizat declarațiile de avere. Așa arată transparența lor
    PSD, PNL, USR și UDMR – partidele „pro-europene”, cum le place să se autointituleze – tocmai au mai dat o lovitură transparenței. Printr-o decizie convenabilă a Curții Constituționale, declarațiile de avere ale politicienilor nu mai sunt publice. Acum sunt „la secret”, disponibile doar pentru instituțiile de control. Cu alte cuvinte, cetățenii nu mai au dreptul să știe ce avere are cel pe care l-au ales. Această schimbare nu este întâmplătoare. Vine într-un moment în care românii cer mai multă corectitudine și mai puțină corupție. În loc să răspundă cu deschidere, clasa politică a tras cortina. Iar partidele de la putere …
  • Antreprenorii anunță proteste împotriva partidelor „pro-europene”: taxele vor crește, românii în stradă
    După luni întregi de promisiuni și minciuni, antreprenorii români ies în stradă. Partidele „pro-europene” – adică PSD, PNL, USR și UDMR – pregătesc un nou val de taxe, iar mediul privat a spus clar: ajunge! În loc să reducă cheltuielile statului, să elimine sinecurile și birocrația, acești politicieni vor să acopere găurile din buget punând biruri pe munca românilor. Micii întreprinzători, transportatorii, fermierii și patronii din HoReCa sunt revoltați. Se anunță proteste ample în toată țara. Mesajul e clar: nu mai putem susține un stat obez, corupt și lacom, care ne sufocă cu reglementări și taxe. În paralel, guvernanții își …
  • Românii plătesc cele mai scumpe case raportate la salariul mediu
    România a ajuns în topul negativ al Europei: este țara în care o locuință costă cel mai mult raportat la venitul mediu al populației. Pentru un apartament de 60 de metri pătrați, un român are nevoie de peste 12 ani de muncă, fără să cheltuie nimic altceva din salariu. În vestul Europei, aceeași locuință se cumpără în 6-8 ani, cu un salariu de câteva ori mai mare. Prețurile au crescut artificial, umflate de specula imobiliară, lipsa planificării urbane și avizele întârziate care favorizează șmecherii cu relații. Salariile, însă, au rămas mici, iar creditele tot mai greu de obținut. Dobânzile sunt …
  • Liberalizarea pieței va dubla sau tripla prețul la energie pentru o bună parte din populație
    Sub pretextul „pieței libere” și al „aliniamentului european”, guvernanții pregătesc o nouă lovitură pentru milioane de români: eliminarea plafonării și liberalizarea completă a pieței de energie. Ce înseamnă asta, concret? Facturi dublate sau chiar triplate pentru o mare parte din populație. Realitatea e simplă: într-o economie fragilă, cu salarii mici și infrastructură deficitară, liberalizarea haotică nu înseamnă altceva decât scumpiri. Nu concurența reglează prețurile, ci specula și monopolurile. Marii jucători din energie vor dicta tarifele, iar românii de rând vor fi obligați să aleagă între a-și plăti lumina sau a pune mâncare pe masă. PSD, PNL și USR nu vin …
  • Jocurile de noroc distrug familiile din România, guvernanții sunt complici. Ce firme donează la partide?
    România este invadată de păcănele, pariuri și reclame care promit îmbogățirea peste noapte. Realitatea este, însă, cu totul alta: zeci de mii de familii distruse, copii care cresc în lipsuri, oameni împinși la datorii și la disperare. Jocurile de noroc nu mai sunt o distracție, ci o epidemie socială. Iar statul, în loc să protejeze populația, se face că nu vede. De ce? Pentru că în spatele acestei industrii se află bani mulți. Foarte mulți. Casele de pariuri și firmele de jocuri de noroc sunt printre cei mai mari sponsori ai partidelor politice. Donează „legal” milioane de lei în campanii …
  • Europa investește tot mai mult în arme, iar România va plăti nota de plată
    Uniunea Europeană își triplă finanțarea pentru industria de apărare, iar România, ca stat membru, va fi nevoită să contribuie proporțional. În timp ce Europa alocă miliarde pentru armament, nevoile interne precum sănătatea, educația sau infrastructura sunt tot mai des ignorate. Direcția este clară: mai mulți bani pentru arme, mai puțini pentru cetățeni. Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat triplarea fondurilor dedicate sectorului de apărare al Uniunii Europene, ridicând valoarea schemei de finanțare la 3 miliarde de euro. Este prima dată când BEI folosește un mecanism de „finanțare intermediară” pentru a sprijini industria militară , o mișcare simbolică ce arată …
  • Viitorul Guvern lovește în cei mai vulnerabili: ajutorul de înmormântare și bursele școlare, pe lista tăierilor
    Negocierile pentru formarea viitorului Guvern aduc în prim-plan măsuri de austeritate care ar putea afecta grav categoriile sociale vulnerabile. Printre ideile vehiculate se află eliminarea ajutorului de deces, a burselor școlare și tăieri de subvenții în agricultură, într-un demers ce pare să ignore complet nevoile reale ale populației. Într-o Românie în care sărăcia și inechitatea socială sunt deja adânc înrădăcinate, viitorul executiv pare să caute soluții de reducere a deficitului bugetar printre cele mai fragile bugete familiale. Discuțiile de la Cotroceni indică faptul că ajutorul de deces, în prezent în valoare de 8.200 de lei, ar putea fi eliminat complet. …
  • Guvern nou, oameni vechi. Rotirea scaunelor în loc de schimbare reală
    Negocierile pentru formarea noului Executiv aduc din nou în prim-plan aceleași partide și aceiași oameni care au condus România în ultimii ani. În ciuda promisiunilor despre reformă și fețe noi, realitatea guvernării se conturează ca o simplă rearanjare a acelorași figuri politice. Președintele Nicușor Dan, care deține drept de veto asupra miniștrilor, pare să fie mai degrabă garantul unei continuități convenabile decât al unei schimbări reale. În plin proces de formare a noului guvern, negocierile dintre PSD, PNL, USR și UDMR nu aduc nimic nou în esență. Puterea se împarte între aceleași formațiuni care au alternat la guvernare în ultimele …
  • Legea împotriva urii online poate deveni o amenințare la adresa libertății de exprimare
    Camera Deputaților a adoptat o lege controversată ce vizează combaterea extremismului și discursului instigator la ură din mediul online. Deși prezentată ca un instrument de protejare a valorilor democratice, legea riscă să afecteze grav libertatea de opinie și exprimare, generând neliniște în rândul societății civile și al unor voci politice. Plenul Camerei Deputaților a aprobat recent un proiect de lege care modifică Ordonanța de urgență nr. 31/2002 și Legea nr. 157/2018, introducând sancțiuni mai dure pentru propagarea mesajelor considerate fasciste, rasiste, legionare sau xenofobe. Proiectul este inițiat de deputatul Silviu Vexler, reprezentantul minorității evreiești din Parlament, care a declarat că …
  • Marius Lulea (AUR): PSD, PNL își doresc să păcălească românii prin inflație. Singura soluție viabilă este reforma administrativă
    Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a tras un semnal de alarmă privind necesitatea urgentă a unei reforme administrative profunde în România, în cadrul emisiunii moderate de Ionuț Cristache la Gândul. Acesta a acuzat actualele partide de guvernare, PSD și PNL, că se folosesc de inflație pentru a manipula percepția publică, în timp ce evită să adopte măsuri reale pentru eficientizarea aparatului de stat. „PSD, PNL își doresc să păcălească românii prin inflație. Eu cred că trebuie să avem un stat responsabil și să facem reforma administrativă, să debirocratizăm, să scădem din numărul de instituții de avize, să lăsăm mediul de afaceri …
  • Indemnizațiile nesimțite ale bugetarilor de lux: milioane de lei plătiți de stat în plină criză bugetară
    În timp ce românii de rând sunt îndemnați să accepte măsuri de austeritate și să „strângă cureaua”, în companiile de stat se încasează lunar sume uriașe de către membrii consiliilor de administrație. Veniturile acestor „nababii bugetari” ajung la zeci de mii de euro pe lună, plătite din bani publici. Eximbank, CEC Bank, STB și alte companii de stat devin simboluri ale unui sistem care sfidează realitatea economică a țării. În plină criză bugetară, cu presiuni tot mai mari pe cetățeni pentru tăieri și ajustări fiscale, statul român alimentează lunar conturile unor bugetari de lux cu sume care depășesc cu mult …
  • România se apropie de marginea prăpastiei financiare. Datoria publică, o bombă cu ceas avertizează Mugur Isărescu
    Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, lansează un avertisment grav: datoria publică a României a devenit o problemă critică, iar credibilitatea fiscală este pusă la grea încercare. Într-un context internațional marcat de incertitudine și tensiuni, țara noastră riscă pierderea încrederii investitorilor și o escaladare a costurilor de împrumut. În joc sunt stabilitatea macroeconomică și viitorul economic al României. România se confruntă cu o amenințare tot mai acută: datoria publică se transformă într-o povară tot mai greu de susținut. Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a tras un semnal de alarmă fără precedent în cadrul unei prezentări susținute miercuri la BNR, …
  • PSD e de acord să crească impozitul pe muncă! Să se dubleze pentru cine muncește
    Coaliția PSD-PNL pregătește o nouă lovitură pentru românii activi: creșterea impozitului pe muncă pentru salariile de peste 10.000 de lei. În loc să reducă risipa din sistemul public, să taie pensiile speciale și să elimine instituțiile inutile, PSD alege calea ușoară – mai mulți bani luați de la cei care muncesc. Această măsură nu lovește „milionarii”, ci specialiștii din domenii esențiale, oameni calificați care țin economia în picioare. Ingineri, medici, IT-iști, antreprenori – toți vor plăti mai mult pentru a susține un aparat de stat obez și ineficient. Statul refuză să se reformeze. Cheltuielile publice cresc de la an la …
  • ANAF „sparge” 8 milioane de euro pe sondaje de opinie și pe servicii de pază
    ANAF, instituția care trebuie să colecteze aceste taxe, „sparge” aproape 8 milioane de euro pe sondaje de opinie și pe servicii de pază. Fiscul tocmai a contractat, din fonduri PNRR, o cercetare sociologică complexă pentru a identifica gradul de conformare voluntară a contribuabililor și a satisfacției acestora cu privire la serviciile… digitale ale ANAF. Iar printre casele de sondare care urmează să fie plătite în cadrul acestui proiect este și IRES, fondată de celebrul europarlamentar PSD Vasile Dîncu. În paralel, ANAF a contractat patru companii de pază, pentru a presta servicii specifice la sediile a opt sucursale regionale ale instituției, inclusiv la …
  • Clujul a luat-o razna: prețuri de Roma, salarii de Sofia. Nimeni nu oprește jaful
    În Cluj plătești mai mult ca în Roma pentru o înghețată, o cafea sau un sandwich, în timp ce salariile românilor rămân la nivelul vecinilor bulgari. Prețurile au luat-o complet razna, iar autoritățile privesc pasive cum orașele „de fițe” taxează fiecare gest de normalitate ca un lux. Cluj-Napoca, odinioară orașul studenției și al speranțelor, a ajuns în 2025 să bată recorduri de prețuri. O înghețată banală costă mai mult decât un desert artizanal cu toppinguri în centrul Romei. Diana, o româncă aflată la studii în capitala Italiei, povestește: „La Cluj, trei cupe minuscule costă peste 27 de lei. În Roma, …
  • Adio căldură pe cont propriu: Din 2025 a început eliminarea centralelor de apartament. Românii, obligați să se conformeze, indiferent de costuri
    Din 2025, autoritățile române au început procesul de eliminare a centralelor termice individuale, sub presiunea normelor europene și a preocupărilor privind poluarea urbană. Deși prezentată drept o tranziție „verde”, măsura lovește direct în buzunarul românilor de rând, care vor fi forțați să renunțe la confortul și autonomia încălzirii proprii. Începând cu acest an, 2025, România a intrat oficial în procesul de eliminare treptată a centralelor termice de apartament. În numele reducerii poluării și al alinierii la politicile europene, guvernul împinge populația spre rețelele centralizate sau sisteme alternative, în timp ce realitatea din teren arată că mulți români nu-și permit această …
  • „Șmecherii” fug de datorii, fraierii plătesc: ANAF închide ochii, dar strânge șurubul pentru cei corecți
    În timp ce autoritățile pregătesc o nouă rundă de majorări de taxe și impozite care vor lovi în plin populația și firmele de bună-credință, evazioniștii scapă basma curată. ANAF ignoră datoriile uriașe ale unor companii, iar „șmecherii” se laudă pe internet cu metode prin care scapă de responsabilitate. Fiscul aplică dublul standard: îngăduitor cu marii datornici, dar necruțător cu cetățenii de rând. România se scufundă într-un deficit bugetar uriaș, dar în loc să pună ordine în colectarea taxelor, autoritățile aleg cea mai simplă, dar cea mai toxică soluție: pun biruri și mai grele pe umerii celor care deja plătesc. În …
  • Un lac artificial plătit din buzunarele oamenilor: prețul incompetenței statului la Praid
    Proiectul amenajării unui lac artificial la Praid, cu apă extrasă din salină, capătă proporții controversate: demolări de case, exproprieri, mutarea drumurilor și costuri uriașe suportate indirect de cetățeni. În loc de soluții rapide și eficiente, autoritățile par să repare cu întârziere o criză cauzată de lipsa de prevenție și management responsabil. În județul Harghita, drama de la Salina Praid capătă o nouă dimensiune. Autoritățile au confirmat că un lac artificial urmează să fie amenajat în apropiere de Sovata, pe un teren de 16 hectare. Acesta va colecta apa extrasă din subteran, unde se estimează că se află peste 4 milioane …
  • Petrișor Peiu (AUR): Alegerile anticipate ar fi soluția firească în situația dezastruoasă în care se află bugetul statului
    Alegerile anticipate ar fi singura soluție pentru România, susține senatroul AUR Petrișor Peiu. Acesta susține că măsurile de austeritate discutate între partidele care doresc să intre la guvernare îi înspăimântă pe români și că singura soluție ar fi revinirea la urne. Mai mult, Peiu susține că este absurd să se taie ajutoarele de înmormântare sau bursele școlare. Senatorul AUR Petrișor Peiu susține că partidele care doresc să formeze noul guvern se află într-un impas din cauza planului de măsuri dure ce ar trebui luate pentru reducerea deficitului bugetar. În acest context, cea mai corectă variantă ar fi organizarea unor alegeri …
  • Petrișor Peiu (AUR): „Când se dovedește greu să formezi un Guvern, soluția este să te întorci la popor”
    Petrișor Peiu, liderul senatorilor AUR, a criticat miercuri lipsa unui consens între PSD, PNL, UDMR, USR și grupul minorităților pentru a forma cât mai repede un Guvern. Acesta a mai adăugat că singura soluție în această situație este convocarea unor alegeri anticipate. „Atunci când se dovedește greu să formezi un Guvern din forțele politice, soluția este să te întorci la popor să îți dea o nouă aritmetică electorală și să încerci din nou să faci un Guvern care să echilibreze situația dezastruoasă în care se află bugetul statului. Pe de altă parte, să nu uităm că dacă la eventuale noi …
  • O moarte anunțată: UCM Reșița, cea mai veche fabrică din România, îngropată în tăcere. Statul a asistat impasibil
    UCM Reșița, simbolul industrial al unei întregi epoci și una dintre cele mai vechi fabrici din Europa, a fost împinsă definitiv spre faliment, într-un amestec toxic de nepăsare, interese și tăcere. În timp ce autoritățile privesc de pe margine, rămân doar ruinele unei istorii de peste 250 de ani și mii de vieți afectate. Cu o istorie care începe în anul 1771, UCM Reșița nu era doar o fabrică, ci un simbol al ingineriei românești, un furnizor esențial de echipamente hidroenergetice și un stâlp al economiei locale din vestul țării. Astăzi, ceea ce a fost odată „inima industrială a Banatului” …
  • Piața imobiliară în derivă: vânzările de locuințe prăbușite cu 30%, dar prețurile continuă să urce
    Într-un paradox economic tot mai greu de explicat, românii cumpără tot mai puține locuințe, însă prețurile nu doar că nu scad, ci cresc accelerat. Blocajul de pe piața imobiliară, costurile tot mai mari pentru dezvoltatori și reticența băncilor față de finanțare transformă visul unei case într-un lux inaccesibil pentru tot mai mulți. În lipsa unor soluții, chiria devine unica opțiune pentru mii de familii. Piața imobiliară din România traversează una dintre cele mai contradictorii și tensionate perioade din ultimii ani. Deși vânzările de locuințe au scăzut cu până la 30% în Capitală, în special în zonele cu prețuri mai accesibile, …
  • Germania ar putea reveni la serviciul militar obligatoriu: Presiuni NATO, lipsă acută de personal și semnale tot mai clare din armată și parlament
    Pe fondul unui deficit sever de personal în Bundeswehr și al presiunilor crescânde venite din partea NATO, tot mai multe voci din conducerea militară și politică a Germaniei cer reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Deși actualul guvern insistă pe un model voluntar, conservatorii și oficiali de rang înalt avertizează că această strategie nu va fi suficientă. Germania se confruntă cu o criză de personal militar care ar putea pune în pericol angajamentele sale în cadrul NATO. Bundeswehr are în prezent aproximativ 181.500 de militari activi, dar obiectivele stabilite împreună cu Alianța Nord-Atlantică indică o necesitate de până la 260.000 de soldați …
  • Judecătoarea Mădălina Afrăsinie lansează un atac dur la adresa președintelui Nicușor Dan: „Nicu e pentru noi… Petrov-Boc, numero 2”
    Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, de la Tribunalul București, a lansat un atac virulent pe Facebook la adresa președintelui Nicușor Dan, criticând decizia acestuia de a-i convoca la Palatul Cotroceni pe șefii marilor parchete. Ea sugerează suspendarea acestuia și îl compară, într-o postare etichetată drept pamflet, cu personaje controversate din politica românească. Tensiunile dintre unele voci din sistemul judiciar și președintele Nicușor Dan au escaladat, după ce acesta a convocat la Palatul Cotroceni conducerea Parchetului General, a DNA și a DIICOT. Printre cele mai vocale reacții se numără cea a judecătoarei Mădălina Afrăsinie de la Tribunalul București, care a transmis un mesaj …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button