Politică

George Simion: CNA – instituție care trebuie rapid lipsită de posibilitatea de a face partizanat politic

CNA-ul bagă pumnul în gura jurnaliștilor când vine vorba despre ministrul Bode.

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televiziune B1 TV pe motiv că în cadrul emisiunii „Bună, România” prezentată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu s-a dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Forul audiovizual a amendat B1 TV cu 10.000 de lei. Vicepreşedintele CNA, Valentin Jucan este cel care a propus amendarea postului pentru atacurile la adresa lui Bode, invocând motivul că discuțiile au fost lipsite de echilibru, iar Mircea Toma a propus o somaţie. În pofida criticilor aduse ministrului Bode, după cum afirmă CNA-ul, cei doi jurnaliști l-au contactat pe acesta pentru a-i cere un punct de vedere.

Valentin Jucan a argumentat că dezbaterile dezechilibrate ale celor doi jurnaliști induc publicului telespectator o opinie negativă despre Lucian Bode. În plus, vicepreședintele CNA a depus eforturi mari pentru a-și convinge colegii că amenda propusă este justificată. Din cei șapte membri ai Consiliului care au votat amenda, doar doi și-au prezentat argumentele privind sancțiunea. O dezbatere transparentă între toți membrii ar fi ajutat și publicul să înțeleagă îngrădirea liberei exprimări și motivele exacte pentru care postul a fost sancționat.

Unde este libertatea de exprimare? Domnul Bode este unul dintre cei protejați ai CNA-ului, din acest motiv presei îi este băgat pumnul în gură.

Prin această mișcare CNA-ul transmite un mesaj și celorlalte televiziuni care mai îndrăznesc să abordeze subiectul lucrării de plagiat a lui Bode.

În cazul Bode, CNA-ul s-a sesizat imediat, iar în alte cazuri trece mai bine de jumătate de an până când se discută o reclamație.

CNA-ul preferă mai bine fake news, decât informarea publicului despre demnitarii statului.

Concluzia este că nu avem voie să vorbim liber despre Bode.

În perioada pandemiei CNA a amendat posturile de televiziune cu sume colosale pentru că și-au exprimat părerea cu privire la vaccinare

Postul de televiziune Naşul TV a fost amendat cu suma de 10.000 de lei în urma abordării subiectului COVID. Aspectele reclamate au fost sesizate în emisiunea „Să vorbim despre tine“, unde CNA a considerat că afirmațiile făcute în cadrul emisiunii au adus dezinformare cu privire la vaccinare. Aici este o demonstraţie în care „Naşul” încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut, a afirmat Mircea Toma, membru CNA.

Emisiunea moderată de către Radu Muraru a fost amendată pentru răspândirea de teorii ale conspirației și știri false cu suma de 40.000 de lei.

Monica Pop a afirmat în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu despre vaccinul COVID: ”este un act criminal să dai copiilor așa ceva”. Postul de televiziune a fost sancționat cu 40.000 de lei pe motiv că în emisiune sunt „mesaje antivacciniste”.

La emisiunea din 15 octombrie 2021 „Dialog duhovnicesc“ de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a fost întrebat de credincioşi prin intermediul mesajelor transmise la radio, despre vaccin și vaccinare, iar Teodosie a spus că nu trebuie să se vaccineze, căci vaccinul este insuficient testat. Astfel, acest post de radio a primit de la CNA o amendă de 10.000 de lei.

CNA a decis închiderea postului News România

Închiderea postului News România a fost din cauză că nu s-au conformat directivelor globaliste. Postul a primit 13 sancțiuni, somații și amenzi grele în ultimele 6 luni până să fie închis.

Pe lângă culoarea politică pe care o au membrii CNA, au dat dovadă că le este frica ca poporul să fie informat.

România TV a primit somație pentru ca a dat pe post nunta lui George Simion

Membră a CNA, Dorina Rusu a criticat postul România TV: „Mi se pare că după numărul de ore emise şi după publicitatea deşănţată pe care i-au făcut-o lui George Simion şi nunţii lui, ar fi trebuit să primească o amendă mare”.

Consiliul Național al Audiovizualului a considerat că România TV a făcut publicitate politică în afara campaniei, motiv pentru care a fost penalizată.

Postul România TV a fost sancţionat de Consiliului Naţional al Audiovizualului

Mircea Toma, membru CNA spune: “Moderatorul Ioan Korpoş îl însoţeşte pe invitatul său George Simion, încurajându-l să-şi susţină toate ideile”.

În studioul emisiunii „România Te Vede” a fost invitat George Simion, iar sancțiunea s-a aplicat deoarece rulau titluri precum: „George Simion începe lupta finală cu neomarxiştii”; „Riposta lui Simion la raţionalizări şi la hrana cu goange” și CNA consideră că Ioan Korpos și Dragoș Bistriceanu îl țin în brațe pe Simion ca să-și trâmbițeze ideile.

Coaliția de guvernare PSD-PNL a funcționat și în cadrul CNA-ului.

Unde este libertatea presei?

Indiferent de opinii, e iar timpul să spunem toți: JOS CENZURA!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button