Politică

George Simion (AUR): TAROM și celelalte companii strategice românești NU sunt de vânzare!

Nu vindem TAROM, Hidroelectrica, Portul Constanța și celelalte companii ale statului care pot produce plusvaloare și pot contribui la dezvoltarea economică a României. Acesta este un angajament care se regăsește în Planul SIMION pentru România printre multe alte măsuri care vin să revitalizeze economia și să ne apere avuția națională.

România a fost blocată ieri atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră. La propriu! Greva piloților TAROM, de fapt strigătul acestora de disperare, a blocat cursele de pe Aeroportul Otopeni generând nemulțumirile românilor, dar și ale oamenilor aflați în tranzit.

În loc să vină în mijlocul oamenilor să discute cu ei, să rezolve situația, Sorin Grindeanu dădea lecții pe la televizor și îi acuza pe piloți că au avut abordarea incorectă pentru că au protestat. Cât tupeu pe acest ipochimen!

După ce și-au bătut joc de piloți, aceștia au intrat în grevă. Problemele de la TAROM, în special cele privind salariile piloților, nu sunt de ieri sau de azi, ci ele trenează de ani buni. Așa cum mi-a spus Cezar Osiceanu, pilot comandant TAROM, veniturile lor sunt aceleași din 2007!!!

Oare Grindeanu sau Ciolacu își pot duce traiul cu aceleași venituri din 2007? Oare și-ar mai putea duce Grindeanu gagicile pe plaje exotice dacă ar avea același salariu ca în 2007?

Însă, ceea ce se întâmplă la TAROM este un atac concertat pentru a îngropa această companie și pentru a o vinde!

În primul rând, în timp ce marile companii din Europa au o stabilitate în ceea ce privește managementul, TAROM a fost condus în decurs de 5 ani de 19 directori. Nu doar asta e problema, ci și aceea că niciunul nu avea treabă cu aviația! Erau vânzători de vopsele, vânzători de mașini, de tablă și așa mai departe.

Dar de ce vor să îngroape TAROM? Pentru că vor să îl vândă! Este o mai veche dorință a PSD-ului. Marcel Ciolacu în luna aprilie a mers în Orientul Mijlociu pentru a negocia, printre altele, inclusiv vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Nu este prima oară când un premier de la PSD caută variante să vândă TAROM. În perioada mandatului său de premier, actualul consilier al lui Marcel Ciolacu, Victor Ponta, a discutat cu oficialii companiilor din Golf despre o posibilă vânzare a TAROM.

Toate aceste lucruri arată că se dorește falimentarea TAROM de către statul român, de guvernarea PSD-PNL, și acapararea de către străini a tot ce înseamnă proprietate a românilor.

Din tot acest joc politic făcut de Ciolacu, Grindeanu și cei care se înfruptă din TAROM au de suferit oameni nevinovați. Luni am stat de vorbă cu românii blocați în Aeroportul Otopeni după ce zeci de curse au fost anulate din cauza grevei piloților. Oamenii erau disperați și nici măcar nu îi anunțase cineva de anularea curselor. Erau oameni în aeroport care așteptau de 5 – 7 ore!!! Până la urmă, oamenii au renunțat la avion și au apelat la CFR.

Totul din cauză că celor din conducerea TAROM nu le pasă de negocieri cu piloții, de discutat cu oamenii, pentru că ei nu lucrează în weekend și la prima oră a dimineții. Nu a fost nimeni din conducere în mijlocul românilor blocați pe Aeroportul Otopeni ieri! Asta e bătaie de joc!

Această umilință a românilor trebuie să înceteze!

Ieri am stabilit cu Cezar Osiceanu, pilot comandant TAROM, să îmi transmită planul său pentru aviația din România pe care să îl introduc în Planul SIMION.

TAROM trebuie salvat, transportul aerian trebuie să fie revigorat. Dar pentru asta avem nevoie de soluții venite din partea unor specialiști, nu a unor vânzători de vopsele, mașini sau tablă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button