Știrile 60m.RO

George Simion (AUR), după întâlnirea cu ministrul Educației: Cerem deschiderea școlilor. Vom merge la Consiliul Național pentru Situații de Urgență

George Simion (AUR) a avut astăzi o întrevedere cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru a-i solicita acestuia redeschiderea instituțiilor de învățământ. Solicitarea a fost făcută în contextul în care școala online și-a arătat limitele. „Singurele şcoli pentru care se justifică suspendarea cursurilor faţă în faţă sunt cele unde există focare de infecţie”, susține Simion.

Delegația AUR a dorit să discute acest aspect cu Sorin Cîmpeanu în contextul în care ministrul Educației a făcut marți seara o declarație conform căreia școala online va continua până pe 8 februarie, lăsând să se înțeleagă faptul că apoi cursurile s-ar putea desfășura normal.

Simion și-a exprimat dezamăgirea după discuția cu Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care decizia finală privind situația școlilor depinde de Consiliul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS).

Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Educației mi-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine școlile dacă ar putea, dar această decizie aparține CNSU și ultimul cuvânt este la CNCS. Or acest lucru nu-l considerăm admisibil și vom merge mai departe cu solicitarea noastră. O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație”, a declarat George Simion.

Totodată, liderul AUR solicită publicarea rapoartelor inspectoratelor şcolare cu privire la rata de acces a copiilor la internet.

Back to top button