George Simion: Asistăm la un blat între partidele sistemului. Ciolacu nu răspunde la telefon

Distribuie acest articol!

Liderul AUR, George Simion, s-a deplasat, astăzi, în sala Birourilor Permanente ale celor două Camere pentru a asista la ședința care trebuia să dea aviz favorabil moțiunii de cenzură și realizarea calendarului moțiunii. Din păcate, pentru a doua oară se amână ședința din cauza lipsei de cvorum datorită parlamentarilor PNL și PSD. Președintele Iohannis s-a rezumat la un atac mizer și lipsit de logică pe Facebook, lucru care ne arată că e de rupt de realitatea românească.

„PNL și PSD fac un blat pe față și îl salvează de la debarcare pe Florin Cîțu. Uitați-vă bine oameni buni, așa ne conduc de 30 de ani, asta e realitatea din Parlament. Gabriela Firea este absentă. Oare ce treabă are doamna Firea de lipsește? Putea să intre de pe telefon și să spună prezent. Pe doamna Gorghiu o înțelegem. Ea face parte din fosta echipă câștigătoare și e de partea lui Florin Cîțu. Parlamentarii AUR sunt prezinți, domnul Antonio Andrusceac și domnul Sorin Lavric. O să mergem la PSD să îi întrebăm să vedem care e situația. Ați asistat în direct la un blat. Ați văzut cum membrii biroului permanent nu au fost prezenți și știm bine ce beneficii financiare au parlamentarii pentru a-și face datoria. Deși domnul Ciolacu a dat asigurări că va vota moțiunea, că va da jos guvernul Cîțu, patru membri ai PSD nu au fost prezenți. Ei nu vor să îl dea jos pe Florin Cîțu. PSD îl ține în funcție pe Florin Vasile Cîțu și se agață de el.”, a declarat liderul AUR.

George Simion afirmă că asistăm la un blat între partidele sistemului. „Nu vreau să cred că Ciolacu negociază în secret cu Klaus Iohannis”, spus liderul AUR.

„PSD a spus: Strângeți semnăturile și noi votăm. Ne-am dus și am strâns semnăturile. Acum aruncă pe piață o minciună că ne-am aliat cu USR. O să cadă și miniștri USR și miniștri PNL și miniștri UDMR, și noi nu o să facem niciodată alianță cu USRPLUS. Ați văzut cum cooperează prin televiziuni toată caracatița sistemului. Asta fac. Așa ne fură de 30 de ani. O mână se spală pe alta. Toți parlamentarii AUR sunt în România. Informația de pe știripesurse.ro cum că 5 parlamentari AUR nu sunt în țară este falsă. Domnul Ciolacu nu a mai răspuns la telefon. Înseamnă că au mințit în legătură cu susținerea moțiunii de cenzură și se aliază cu Cîțu. Nu o să susținem un guvern cu Rafila premier și nici un guvern USR. Ăsta e blatul pe care îl fac partidele politice de 30 de ani și pe care nu vi îl arată nimeni. Luni, toți parlamentarii AUR vor fi la ora 12.00 la Biroul Permanent reunit al Camerelor. Cîțu trebuie dat urgent jos. Este un blat între partidele sistemului.”, a mai spus George Simion.

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, convocată sîmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, a fost amânată pentru a doua oară din lipsă de cvorum. O nouă şedinţă este programată pentru luni, la 12:00. Au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR.

 Au absentat de la şedinţă :

PSD – Alexandru Rafila, Daniel Suciu, Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, 

PNL – Florin Roman, Cristian Buican, George Tuţă, Alina Gorghiu, Nicolae Neagu, Eugen Pârvulescu, Eugen Ţapu

Minorităţi –  Ovidiu Ganţ

UDMR – Seres Denes, Laszlo Attila

La şedinţa de sâmbătă au fost prezenţi 12 parlamentari din conducerea Camerelor, pentru realizarea cvorumului fiind necesară prezenţa a cel puţin 14.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: