Politică

George Damian îi aliniază pe Arafat, Asztalos, Toma și Bănescu/ Vasile Bănescu are boală pe ortodocși, e coborât direct din Vechiul Testament, ne-ar pedepsi numai cu d-alea grele, bube și lăcuste

Sunt câțiva băieți lipiți bine, dar bine de tot, nu-i clintește nici măcar deplasarea plăcilor tectonice. Cum să vă spun, sunt atât de bine înșurubați băieții ăștia că dacă erau pe vremea lui Arhimede se răsturnau baierile cerurilor.

Să începem cu Csaba Asztalos. Flăcăul ăsta a îmbătrânit prin guvernele României de pe vremea lui Adrian Năstase. Alecu Constantinescu „Porcu” (un băiat de băiat, nu-l știți voi) când a intrat în pușcărie a scris la rubrica ocupațiune „fost și viitor ministru”. Alecu a avut o întrerupere, Csaba Asztalos poate să scrie „veșnic secretar de stat” sau ceva de genul. Din cauza lui o să fie condamnată România la CEDO, posibil că e singurul om din țara asta care muncește și e ungur, deci e discriminat.

Apoi vine Mircea Toma, responsabilul cu cenzura în România, de 30 de ani el ne spune ce avem voie să spunem și să scriem, face legi pe chestia asta, ce cuvinte avem voie să folosim, ce statistici avem voie să facem, d-astea. O să sară unii să spună că cenzura e interzisă în România prin sfânta Constituțiune. Să vă spun un secret: și pe vremea lui Ceaușescu era garantată libertatea de exprimare în Constituție, dar asta nu înseamnă că nu erau băieți care se ocupau palmat cu cenzura, așa ca Mircea Toma în ziua de azi.

Nu în ultimul rând îl avem pe Raed Arafat. Dacă o se ne cucerească rușii eu știu cum o să-l cheme pe unul din secretarii de stat din noul guvern de după cucerire. Nu, nu o să-l cheme Csaba Asztalos, rușii o să-i desființeze postul ăstuia.

Și mai nou îl avem pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt la ortodoxie. Aici e o chestie ciudată, ceilalți de până acum țin cu instituțiile lor, adică Csaba Asztalos chiar face antidiscriminare, Mircea Toma se ocupă constant de creșterea nivelului de cenzură, Raed Arafat a început să exporte SMURD și pe la vecini etc. În cazul lui Vasile Bănescu impresia mea e că omul are boală pe ortodocși, e coborât direct din Vechiul Testament, ne-ar pedepsi numai cu d-alea grele, bube și lăcuste. Mai nou am aflat că nu-i place nici ortodoxia, ceartă episcopi, probozește credincioșii, schimbă canoane, spune el cine e bun și cine e rău. Cum ar zice un amic ofițer: „Băi, dar nu ne mai vedem umerii în armata română? Nu mai știm diferența dintre maior și plutonier?!?” Dacă îi asculți pe bezbojnici rămâi cu impresia că e super disciplină în ortodoxie, toți aliniați și gata de rugăciune, oriunde și oricând. Iar Vasile Bănescu a venit să le-arate bezbojnicilor că nu e așa, la Patriarhie el face și zice ce vrea suflețelul lui, n-are nimeni ce să-i facă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button