George Badiu: AUR a cerut anchetarea averii lui Iohannis. PNL și PSD au sabotat demersul

Distribuie acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor a cerut luni, 25 octombrie, în ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului si Camerei Deputaților constituirea unei comisii de anchetă care să verifice averea președintelui Klaus Iohannis și chemarea acestuia în plenul Parlamentului pentru explicații. Solicitarea nu a avut efectul scontat, deoarece, cu excepția USR, PNL, UDMR și PSD au sabotat această inițiativă.

Potrivit informațiilor, parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru. În schimb, parlamentarii PSD s-au abținut. Au fost 11 voturi ale PNL și UDMR și 7 voturi ale USR și AUR. Solicitarea a fost astfel respinsă.

Deputatul AUR George Badiu a subliniat că acest demers a fost inițiat în urmă cu ceva timp de AUR, însă inițiativa a fost trecută pe linie moartă de către liberalul Florin Roman.

Noi vrem să facem lumină pe acest subiect, despre care s-a tot vorbit, dar nu a făcut nimeni nimic. Acum ceva vreme, AUR a depus la Biroul Permanent o solicitare scrisă pentru constituirea unei comisii de anchetă care să verifice condițiile dobândirii averii chiriașului de la Cotroceni. Este un demers inițiat de noi, care însă a fost trecut pe linie moartă de liberalul Florin Roman și nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent de astăzi. Pe cale de consecință, am insistat să fie introdusă pe ordinea de zi solicitarea noastră, însă la vot nu am avut succes, deoarece doar noi și USR-ul am votat pentru comisia de anchetă, în timp ce PNL și UDMR au votat contra iar PSD-ul s-a abținut”, a explicat Badiu. Acesta a precizat că abținerile sunt considerate voturi contra, așadar PSD-iștii au demonstrat încă o dată că sunt urmașii lui Iliescu și fac o politică antiromânească. Social-democrații sunt „simpli executanți ai ordinelor securiștilor de tip nou”, a mai spus deputatul AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor nu se va opri până când Iohannis nu va da explicați cu privire la modul în care și-a agonisit averea, au transmis reprezentanții formațiunii politice.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: