Politică

Generalul SRI Anton Rog pune laba pe noi

De ce nevoia SRI-ului de a opera fără opreliști asupra libertăților cetățeanului a trecut prin legislație ca trenul prin gară, iar președintele Klaus Iohannis s-a uitat la prevederi ca bărzoiul la țeava de la rampa în două culori ridicată la trecerea peste calea ferată? Și a semnat ca la primirea fluturașului de salariu!? 

Pentru că este ordin, tovarăși and friends! Trăim niște vremuri în care libertatea, deontologia și drepturile cetățenești sunt valabile și se aplică de la caz la caz și în funcție de nevoile celor care conduc. Exact ca pe vremea Războiului Rece! Mai ușor cu democrația și cu libertatea cînd dușmanul ne tușește pe la ușă!

Cum a început vînătoarea de vrăjitoare în SUA pentru a-i depista pe simpatizanții Uniunii Sovietice, cam la fel vor începe și la noi. Comisia McCarthy va fi înlocuită cu o comisie Ciolacu sau Grindeanu sau George Tuță sau altcineva cu studii sau stagii pe la SRI, care să se conformeze comenzilor primite. Și care să fie flămînd de putere, de funcții și de glorie!

Chiar vă imaginați că așa, ca din Lună a apărut  Bocancea Antonie Cristian și Constantin Ilaș cu lista din broșura lor intitulată  „Războiul din Ucraina – Un conflict regional cu efecte globale”? Chiar așa, peste noapte li s-a năzărit să publice o listă de putiniști care trebuie interziși? Chiar așa, peste noapte, s-a trezit și Dan Tăpălagă să ceară interzicerea celor care au băgat în ventilator rahatul care a dus la scăderea credibilității Uniunii Europene?  ”Nimeni n-a făcut nimic ca marile ventilatoare anti-UE să fie închise”. 

Pic cu pic și fir cu fir, cu Bocancea, cu Ilaș, cu Tăpălagă, cu Mădălin Hodor și cu Mihai Demetriade și prin devotați și acoperiți s-a țesut și construit nevoia de interdicție. Cum să stea țara lor supusă cu gura căscată în fața celor care par a ține cu dușmanul și care se îndoiesc de americani și de Comisia Europeană?

Ce susținea Joseoph Mc Carthy prin 1950? Pentru cei care nu știu sau nu-și mai aduc aminte de senatorul devenit personaj și nume de intransigență paranoică, reproduc prezentarea sa dintr-un document american.

„Senatorul McCarthy a devenit un cruciat neobosit împotriva comunismului la începutul anilor 1950, perioadă care a fost denumită în mod obișnuit „Sperietura roșie”. În calitate de președinte al Subcomisiei de Investigații Permanente a Senatului, senatorul McCarthy a condus audieri privind subversiunea comunistă în America și a investigat presupusa infiltrare comunistă în Forțele Armate. Exilul său ulterior din politică a coincis cu o conversie a numelui său într-un substantiv englezesc modern „McCarthyism” sau adjectiv, „McCarthy tactics”, când descrie vânătoare de vrăjitoare similare din istoria recentă a Americii. [Dicționarul American Heritage oferă definiția macarthysmului ca: 1. Practica politică de a face publice acuzațiile de neloialitate sau subversie cu o atenție insuficientă la dovezi; și 2. Folosirea metodelor de investigare și acuzare considerate abuzive, pentru a suprima opoziția.] Senatorul McCarthy a fost cenzurat de Senatul SUA la 2 decembrie 1954 și a murit la 2 mai 1957”.

Cam asta ne paște după ce Klaus Iohannis a fost de acord și cu „punctul p” (ce literă potrivită!) din Legea 58/2023, moșită în mandatul de director SRI al Piticului atomic de Sălaj. Nu-mi rămîne decît să vă invit să citiți cu cîtă mîndrie patriotică susține acest general Anton Rog – noul McCarthy de România – în anul 2023 o refolosire a unei măsuri care a îngrozit SUA în timpul președintelui Harry S. Truman.

”Mandatul e simplu. Pe 14 martie, după ce a fost atacată la CCR Legea securității și apărării cibernetice – e o Curte care acum văd că ține cu România – Curtea a declarat legea constituțională în integralitatea sa. La art. 3 s-au adăugat trei litere. Litera „p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație.
Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face Centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din Constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune Serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare. Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul Directoratului Național de Cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hârtie, totul e electronic”.

Din declarațiile generalului SRI Anton Rog rezultă că partidele politice nu își vor putea face decît o campanie electorală acceptată de SRI. Site-urile care nu se vor conforma „vor fi puse jos cu ajutorul ANCOM”, iar SRI va folosi „toate mijloacele și forța de care dispune Serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare” zice generalul SRI Anton Rog, șeful Centrului național Cyberint.

Ați priceput? Oricine poate fi dat jos, terfelit, sancționat, interzis dacă amenință ordinea constituțională convenabilă celor care conduc sau celor care îi dirijează!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button