PoliticăȘtirile 60m.RO

Generalul de la USR: avansată ilegal în grad, ca apoi să se pensioneze la 42 de ani

Irina Alexe a ajuns secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne grație sprijinului USR, după ce a reușit performanța de a obține patru grade în patru ani: de la inspector principal ajuns să fie comisar șef de poliție.

Alexe s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani, vârsta la care majoritatea românilor nici nu visează la pensie. Acum primește o pensie de peste 13.000 lei pe lună, mult mai mare față de salariul de 10.100 lei pe care l-a avut în ultimul an de activitate. Pensia de lux o va cumula cu salariul public de secretar de stat, potrivit newsweek.ro.

Însă, nu doar USR PLUS a pus umărul la construirea carierei tinerei pensionare, Irina Alexe nu ar fi putut să avanseze în grad așa de repede, dacă nu ar fi avut sprijinul miniștrilor PSD și PNL. Este vorba de Marian Săniuță și Vasile Blaga.

Pe vremea când era ministerul Afacerilor Interne, Marian Săniuță (PSD), a a avansat-o în gradul de subcomisar de poliție pe 21 decembrie 2004. Liberalul Vasile Blaga i-a oferit gradul de comisar de poliție pe 15 iulie 2005, iar la mai puțin de un distanță, Alexe a ajuns șef de comisar șef de poliție.

Și tot Vasile Blaga a făcut-o general al 35 de ani. Potrivit sursei citate, „în perioada 3 octombrie – 23 decembrie 2009, Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Afacerilor Interne. El era ministru plin la Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței încă din decembrie 2008. Pe 30 noiembrie 2009, ministrul interimar Vasile Blaga a decis să-i acorde Irinei Alexe gradul de chestor de poliție”.

Back to top button