Gata cu reformele. USR-iștii vor posturi de conducere și salarii de peste 10.000 de Euro

PNL și USR se bat pe funcțiile bine plătite. Deși a obținut 15% din voturi la alegerile parlamentare, USR a cerut să ocupe posturi de conducere în 42 de instituții din ministerele pe care le controlează. Astfel, alianța va obține posturi de președinte sau director, respectiv vicepreședinte și director adjunct sau membru al directoratului.

Agențiile vizate de USR sunt cele din Ministerul Sănătății , Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor ( ANAF), Ministerul Energiei sau Ministerul Comunicațiilor, potrivit unui document publicat de Economica.

Majoritatea posturilor de conducere din aceste entități ale statului vin cu salarii importante, cele mai mari din sistemul bugetar și cel adiacent statului (instituții autofinanțate). De exemplu, la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră salariul președintelui (post cerut de USR) depășește 10.000 de euro lunar. Totodată, USR vrea 17 posturi de președinte sau director general, aria de interes mergând de la UNESCO la Garda de Mediu și Biosfera Delta Dunării.

%d blogeri au apreciat: