OpiniiSocialȘtirile 60m.RO

Gașca PSD încearcă să blocheze construcția de spitale noi prin teorii ale conspirației

Construcția de spitale noi reprezintă singura cale prin care sistemul de sănătăte din România să devină sigur. La momentul de față peste 70% din unitățile medicale din România nu îndeplinesc condiții banale cu privire la securitatea la incendiu, cum ar fi lățimea minimă a coridoarelor , a scărilor sau numărul minim de scări.

Din acest motiv condițiile de evacuare sunt dificile și orice intervenție s-ar face asupra unei clădiri existente șansele ca ea să îndeplinească condițiile de autorizare sunt zero.

Ministerul sănătății a răspuns provocării aruncate de specialiști și care au pus punctul pe ” i „: majoritatea clădirilor de sănătate din România și-au depășit durata de viață și nu mai pot răspunde normelor europene și naționale actuale. Ce este de făcut? Ceea ce se face în toată lumea modernă: se construiesc noi unități care să fie sigure și clădirile existente capătă noi funcțiuni(nu înseamnă că trebuie demolate).

Acesta a fost și unul din subiectele discuțiilor purtate între George Simion și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Cei doi au căzut de comun acord că e nevoie de investiții și de un program amplu național de construire de noi unități și că se pot utiliza banii europeni pentru acest lucru.

Specialiștii consideră că cea mai simplă metodă este cea a spitalelor tip:

„Suntem în plină criză și nu mai avem timp să facem concursuri de arhitectură. Avem nevoie de construcții tip și care o dată certificate nu mai trebuie să treacă prin procesul de avizare și autorizate și care este unul îndelungat și complicat. Dacă facem un spital tip putem apoi să îl reproducem ușor, știm care sunt costurile, vom avea controlul.

Avem și companii care știu să facă acest lucru, cum ar fi CNI și care poate lucra împreună cu ministerul sănătății. În maxim un an ar trebui să avem primul astfel de proiect autorizat și în următorii ani putem să construim cel puțin unul în fiecare județ.

În acest timp activitatea în clădirile existente continuă și după finalizare se poate extinde în noile locații urmând ca imobilele existente să fie utilizate conform limitărilor ce țin de securitatea la incendiu” a declarat pentru 60m.ro președintele Asociației pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor, ing. arh. Onuțu Lohengrin.

Dar ce observăm în acest timp pe piață? Paginile de media abonate la PSD sau la finanțări venite din estul cel mai îndepărtat al Europei încearcă să blocheze orice formă de investiție din România.

Astfel că au început să curgă articole despre cum nu putem construi, că nu este bine, că e mai bine să trăim în mizerie. Au început să apară teorii cu privire la conspirații imobiliare și orice ar putea duce la învrăjbirea Românilor.

Sigur că din construcția acestor spitale se va putea susține și economia națională, sectorul construcțiilor. Pentru comuniști interesul este doar al lor, în capitalism totul se bazează pe interes și profit. Deci este normal ca cei implicați să câștige, să plătească furnizorii, să plătească salarii, să își onoreze obligațiile către stat.

E nevoie de investiții noi. Există o gașcă în media, opusă interesului național, și care sare de fiecare dată când este ceva de făcut. Ei sunt cei care construiesc doar teorii ale conspirației în loc de autostrăzi sau spitale. Românii trebuie să nu îi ia în seamă pe cei care spun de ce nu se poate face și să se uite la cei care pot face.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button