Știrile 60m.RO

Gabriel Resources spune că nu are fonduri pentru a plăti cei 10 milioane de dolari către statul român

Gabriel Resources anunță că firma dispune de fonduri disponibile de aproximativ 2,7 milioane de dolari canadieni (2,0 milioane de dolari americani) și se așteaptă ca acest sold să fie epuizat în cursul normal al activității până în mai 2024, potrivit unui anunț publicat pe Bursa din Toronto.

„Gabriel intenționează să efectueze o analiză imediată a obligațiilor sale financiare actuale și viitoare și a capacității de a obține fonduri pentru a achita sumele de plătit”, se transmite în document.

Compania, care cerea statului român despăgubiri de 6,7 miliarde dolari în dosarul Roșia Montană, este acum obligată să plătească României aproximativ 10 milioane de dolari în taxe și cheltuieli de judecată.

„În pofida acestei revizuiri, Gabriel va avea nevoie de finanțare suplimentară în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a continua activitățile pe termen mai lung (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și pentru scopuri generale de capital de lucru. Există un risc semnificativ ca o finanțare suplimentară suficientă să nu fie disponibilă pentru Societate în condiții acceptabile sau deloc. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcție de necesități ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Societății și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, se mai transmite în document.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button