G20 anunță contribuții în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente (G20) au anunţat sâmbătă contribuţii în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei COVID-19, transmite Reuters și Agerpres.
„G20, împreună cu ţările invitate, a coordonat eforturile globale de susţinere a luptei împotriva pandemiei COVID-19. Până în prezent, membrii G20 şi ţările invitate au anunţat contribuţii de peste 21 de miliarde de dolari pentru a sprijini finanţarea sănătăţii globale”, conform unui comunicat de presă al grupului.
Angajamentele financiare vor fi direcţionate către diagnosticare, vaccinuri, terapii, cercetare şi dezvoltare, conform sursei citate.
În luna aprilie, G20 a invitat toate ţările, organizaţiile neguvernamentale, filantropice, precum şi sectorul privat să contribuie la acoperirea unui decalaj de finanţare estimat la peste 8 miliarde de dolari pentru a combate pandemia COVID-19.
Arabia Saudită, care deţine în prezent preşedinţia G20, a promis 500 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile globale de combatere a pandemiei.
Reamintim că alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI) a atras 8,8 miliarde de dolari de la guverne, companii și fundații caritabile pentru programe de imunizare în statele sărace, care se vor desfășura până în 2025, depășind astfel ținta de 7,4 miliarde de dolari, fixată inițial, anunță Reuters, citat de Adevărul.ro.
Aceste fonduri vor contribui la imunizarea a alți 300 de milioane de copii din cele mai sărace țări ale lumii împotriva unor boli precum rujeola, poliomielita şi febra tifoidă, campanii perturbate în mare parte de epidemia de COVID-19.
Alianţa privind vaccinurile a anunţat, de asemenea, că a strâns 567 milioane dolari de la donatorii internaţionali pentru un angajament în cadrul Advanced Market Commitment (AMC) de a cumpăra viitoare vaccinuri împotriva COVID-19 pentru ţările sărace.
Acordul ar ajuta la asigurarea unor doze suficiente de vaccin pentru COVID-19, după dezvoltarea vacinurilor, pentru ca ţările sărace să imunizeze lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele cu risc ridicat, precum şi pentru crearea unui ” unor doze tampon” disponibile pentru utilizare atunci când v fi nevoie.
GAVI, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF au avertizat că 80 de milioane de copii sub vârsta de un an sunt expuşi riscului de boală din cauza perturbărilor programelor vitale de imunizare din cauza pandemiei de COVID-19 boala provocată de noul coronavirus.
Marea Britanie este cel mai important contributor la GAVI, cu 1,65 miliarde de lire sterline (1,85 miliarde de euro) promise pentru următorii cinci ani. Și Fundaţia Bill & Melinda Gates, s-a aflat printre donatori, acordând 1,6 miliarde de dolari pentru perioada până în 2025, alăturându-se guvernelor Norvegiei, Germaniei şi Statelor Unite.
Sursa: www.caleaeuropeana.ro
- Avizul de mediu – șpagă legalizată. Statul român își sabotează propriii cetățeniAgențiile pentru Protecția Mediului, în loc să protejeze natura, au ajuns să polueze economia românească. Cu birocrație, abuzuri și blocaje intenționate. Obținerea unui simplu aviz de mediu poate dura astăzi 2 sau chiar 3 ani, nu din lipsă de resurse, ci dintr-o practică organizată: întârzierea deliberată pentru a forța antreprenorii să ofere șpagă. Este o …
- Nicușor Dan, redus la tăcere în direct! Ce i-a făcut Bolojan în fața camerelorScene surprinzătoare la congresul PNL: președintele Nicușor Dan a fost împiedicat să vorbească chiar de propriul premier. Ilie Bolojan a intervenit ferm, de mai multe ori, pentru a-i bloca accesul la microfon, sub privirile uimite ale presei și ale colegilor de partid. Congresul PNL s-a transformat într-un spectacol politic fără precedent. Președintele, Nicușor Dan, a …
- Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. 1,8 milioane de angajați rămân fără beneficii realeMajorarea salariului minim pe economie aplicată la 1 ianuarie 2025 este anulată de măsurile de austeritate anunțate de guvernul condus de Ilie Bolojan. Deși salariul net a crescut cu aproximativ 200 de lei, inflația cumulată și noile taxe vor neutraliza complet acest câștig, afectând direct peste 1,8 milioane de români, potrivit calculelor Blocului Național Sindical. …
- Salarii de lux pe bani publici: ‘Împăratul bugetarilor’ câștigă dublu față de premier, în ciuda pierderilor financiare ale instituției”Adrian Victor Vevera, directorul Institutului pentru Cercetare în Informatică (ICI), instituție aflată în subordinea Guvernului, încasează lunar un venit net de aproximativ 35.000 de lei, dublu față de salariul prim-ministrului României. Situația sa nu este singulară, alte exemple de bugetari cu remunerații uriașe și opacitate financiară fiind semnalate în mai multe instituții de stat, în …
- Disensiuni în conducere: Nicușor cu echipa USR la Berlin, Bolojan rămâne în București cu pachetul de austeritateRuptura dintre președintele Nicușor Dan și premierul Ilie Bolojan devine tot mai vizibilă. În timp ce șeful statului pleacă într-o vizită oficială în Germania alături de liderii USR, premierul anunță de la Palatul Victoria al doilea pachet de măsuri de austeritate. Cei doi nu se mai sincronizează nici măcar în aparițiile publice, iar divergențele de …