PoliticăȘtirile 60m.RO

Frați până la capăt: AUR se va extinde și în Rep. Moldova

George Simion a dezvăluit planul măreț pe care îl are Alianța pentru Unirea Românilor, și anume acela de a se extinde și pe celălalt mal al Prutului – în Republica Moldova.

Într-un interviu acordat publicației Timpul, Simion a punctat că va oferi mai multe detalii la moment potrivit. Liderul AUR a precizat însă că ideea exista de mai mult timp:

„ În decembrie anul trecut, la scurt timp după câștigarea unui mandat de deputat pe listele AUR în Parlamentul de la București, Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, a anuțat că în Republica Moldova urmează să apară un nou partid unionist, asociat cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)”.

Prin extinderea AUR, Simion speră să rezolve și problema partidului „ȘOR” din Republica Moldova – formațiune care reprezintă populație rusofonă, condusă de omul de afaceri Ilan Șor, afiliat și el Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Liderul AUR a subliniat că va cere la acel moment excluderea ȘOR din familia europeană a conservatorilor.

Back to top button