Internațional

Franţa este devastată de proteste violente: Macron convoacă o nouă ședință de urgență

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat o nouă reuniune cu membri ai Guvernului responsabili de asigurarea ordinii publice, în contextul violenţelor izbucnite după moartea unui adolescent împuşcat de poliţie.

Preşedintele Emmanuel Macron va organiza o reuniune pentru „actualizarea datelor despre situaţie” duminică seară, a comunicat Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a invitat la reuniune pe premierul Elisabeth Borne, pe ministrul de Interne, Gérald Darmanin, şi pe ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Emmanuel Macron şi-a amânat deplasarea în Germania din cauza violenţelor izbucnite în mai multe oraşe din Franţa ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui adolescent de 17 ani, care conducea o maşină fără permis de conducere şi nu s-a supus controlului agenţilor.

Duminică, protestatarii au atacat reşedinţa primarului din localitatea L’Haÿ-les-Roses. Mii de participanţi la violenţe au fost reţinuţi în Franţa în ultimele zile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button