Internațional

Franța: 2,8 milioane de oameni au ieșit din nou în stradă împotriva reformei pensiilor

A doua zi de manifestații împotriva reformei pensiilor a reunit aproape 3 milioane de manifestanți în Franța, potrivit sindicatelor organizatoare, scrie Le Point

La aproape două săptămâni după o primă zi de demonstrații, o noua zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor a reunit, marți, 2,8 milioane de manifestanți din toată Franța, potrivit principalelor sindicate. În ziua precedentă a mobilizării, pe 19 ianuarie, sindicatele raportaseră peste 2 milioane de manifestanți, în timp ce autoritățile număraseră un milion.

La Paris, numărul manifestanților este mai mare decât cel din 19 ianuarie

Mobilizarea de la Paris împotriva reformei pensiilor a fost marți mai mare decât pe 19 ianuarie cu 87.000 de manifestanți înregistrați, față de 80.000 în urmă cu 12 zile, a anunțat marți sediul poliției din Paris. 

Firma independentă Occurrence, la rândul său, a numărat 55.000 de manifestanți în capitală pentru un grup media, inclusiv AFP. 

La ora 18.15, au fost înregistrate 23 de arestări, potrivit prefecturii din Paris.      

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button