Internațional

Fox News: Familia Biden și asociați ai lui Hunter au acumulat peste 17 milioane de dolari din surse străine 

Un avertizor de integritate de la IRS [fiscul american – n.trad.] și-a dezvăluit miercuri identitatea depunând mărturie în fața Congresului și confirmând acuzațiile republicanilor din Cameră cum că Hunter Biden și firmele lui au strâns peste 17 milioane de dolari din surse străine în decursul mai multor ani, perioadă care începe din vremea în care tatăl lui era vicepreședinte, transmite Fox News (n.r. post cu simpatii republicane).

Comitetul de Supraveghere al Camerei a intervievat doi avertizori de integritate de la IRS care acuză interferențe politice pe tot parcursul anchetei privindu-l pe Hunter Biden: agentul special Joseph Ziegler, a cărui identitate a fost dezvăluită cu ocazia acestei audieri, și șeful lui direct, Gary Shapley, cel care făcuse deja primele dezvăluiri privind exercitarea de influență politică asupra deciziilor luate de procurori pe parcursul anchetei federale întinse pe mai mulți ani care îl vizează pe fiul președintelui.

Ziegler i-a declarat președintelui Comitetului, republicanul James Comer din Kentucky, că Hunter Biden și rude și parteneri de afaceri ai lui au primit peste 17 milioane de dolari de pe urma unor afaceri din China, Ucraina și România.

Acele afaceri au presupus plăți de mai multe milioane de dolari în intervalul 2014-2019 către firme legate de familia Biden, inclusiv 7,3 milioane de dolari proveniți de la compania energetică ucraineană Burisma Holdings.

„Aceasta aduce suma totală a fluxurilor de venituri primite din străinătate la aproximativ 17 milioane de dolari, corect?”, l-a întrebat Comer pe Ziegler.
„Este corect”, i-a răspuns Ziegler.

„Obiectivul documentării surselor străine e parte a oricărei anchete fiscale internaționale uzuale”, a declarat Ziegler. „Trebuie să ne lămurim de unde provin banii.” Comer a argumentat că banii din străinătate demonstrează existența unei „scheme de trafic de influență menite a îmbogăți familia Biden”.

„În ciuda faptului că a înființat numeroase firme după ce vicepreședintele a fost numit în funcție, familia Biden a folosit firmele unor asociați pentru a primi milioane de dolari de la companii străine din China, Ucraina și România, după ce companiile străine trimiseseră bani firmelor unor parteneri de afaceri”, a declarat Comer. „Ulterior familia Biden a primit plăți defalcate în timp în diverse conturi bancare. Aceste tranzacții financiare complicate au fost utilizate în mod deliberat pentru a se ascunde sursa fondurilor și sumele totale. Nu există o firmă normală care să opereze în acest mod.”

Ziegler, care se identifică drept homosexual și simpatizant al Partidului Democrat, cu peste 12 de ani la activ în departamentul de anchete penale al IRS, a compărut pentru prima dată public miercuri, în vreme ce Shapley a depus mărturie luna trecută.

Ambii avertizorii de integritate acuză că funcționari de la Departamentul de Justiție, FBI și IRS au intervenit în ancheta privindu-l pe Hunter Biden și că deciziile luate în cazul lui au fost influențate de factorul politic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button