FOTO/VIDEO: Liberalii s-au luat la bătaie la Timișoara! Vrem să votăm…

Distribuie acest articol!

La indigo cu alegerile anulate din 3 iulie, mai mulţţi membri liberali au început să forţeze intrarea în sala de la Iulius Mall, acolo unde are loc a doua rundă de alegeri pentru conducerea PNL Timişoara. Scandalul vine după ce conducrea interimară a PNL Timiş a refuzat să pună în aplicare două decizii de la nivel naţional, prin care s-a cerut ca toţi membrii excluşi din convocator să poată vota, potrivit Debanat.ro.

Liberalii timişoreni au început să se adune la Iuliul Mall, acolo unde au loc alegerile pentru noua conducere a PNL Timişoara. Cum era de aşteptat, a început şi scandalul, mai mulţi membri forţând intrarea în sală. Ei spun că au fost convocaţi prin telefon, dar nu sunt lăsaţi să intre.

Este vorba de a doua tură de alegeri, după cele organizate pe data de 3 iulie, dar care au fost anulate. În cursa pentru preşedinţia filialei s-au înscris 18 candidaţi, printre care se numără şi cei doi candidaţi din 3 iulie: Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seara însă, conducerea interimară a PNL Timiş a anunţat că Ambruş nu are dreptul să candideze, fluturând în acest sens o decizie a Curţii de Arbitraj a PNL Timiş.

Ambruş a acceptat decizia şi anunţat că-l va susţine pentru funcţia de preşedinte pe deputatul Claudiu Chira.

“La alegerile de mâine îl voi susține pe Claudiu Chira pentru a fi viitorul președinte al PNL Timișoara.

Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Timiș, condusă de Andrei Zorilă și controlată de Alin Nica și Dănuț Groza, a decis, în urmă cu câteva zile, că suspendările din partid sunt statutare, chiar dacă există o decizie de la nivel național că pe perioada alegerilor suspendările sunt interzise. Alin Nica și gașca sa au mers mai departe și nu au luat în seamă nicio prevedere a forurilor superioare și au făcut publică decizia județeană abia în această seară, pentru a crea haos și dezbinare în partid. Ca urmare, Comisia de Organizare a alegerilor din 31 iulie, controlată de cei doi, mi-a respins candidatura și astfel și-au văzut împlinit visul de a-mi bloca dreptul de a vota și de a fi ales”, a transis Ambruş

Pe de ală parte, tot vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a dat o “Dispoziţie” prin care le-a cerut celor din conducerea interimară a PNL Timiş să reincludă în convocatorul de alegeri pe toţi membrii care au drept de vot. La fel a solicitat şi Theodor Stoloja, preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului (COCON) PNL. Cele două intervenţii au venit după ce, în ultimele zile, conducerea interimară a PNL Timiş a scos din concocatorul de alegeri 150 de oameni, care se adaugă la cei 170 care au fos scoşi înaintea alegerilor cu scandal din 3 iulie. Cu toate acestea niciuna dintre adrese nu a fost luată în considerare de liderii liberali, ceea ce ar putea duce la anularea legerilor. Dar până atunci a condus la scandalul de la intrarea în sala de alegeri.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: