Politică

FOTO: Tablou cu dinastia Brâncoveanu în care apare și primarul PSD din Caracal cu familia

Tablou cu dinastia feudală a Brâncovenilor în care apar primarul din Caracal, fiii săi și soția. Primarul din Caracal a fost pictat alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu. În tablou ocupă locul unchiului lui Brâncoveanu, spun specialiștii, potrivit Antena3 CNN.

Tabloul are o lungime de 2,5 metri si se află pe un perete în holul Hotelului existent în Casa Doldurea.

Tabloul a fost realizat în 2016 de pictorul Vintilă Mihăescu. Prețul ar fi fost de peste 650 de milioane de lei, bani vechi.

content-image

Casa Doldurea se află chiar lângă Poliția Municipiului Caracal.  A fost construită în 1881 și a aparținut senatorului de Romanaţi, Teodor Bancu, după care în 1902 a fost vândută statului.

Până în 1980 aici a fost spital. Doldurea senior a cumpărat-o în 2009 pe firma Dolchimex.

Este important de menționat că primarul Ion Doldurea a fost unul dintre cei șapte membri PSD care au cotizat mai mult decât erau obligați prin statut la partid, în contextul alegerilor din 2020. De asemenea, fiul său, Ionuț Doldurea, este patronul firmei care deținea stația de GPL din Crevedia, unde au avut loc explozii tragice.

Ionuț Doldurea, unul dintre copiii primarului, este patronul firmei care deținea depozitul de gaz din Crevedia, firmă care ar avea un număr considerabil de contracte cu statul. La acea stație GPL s-au produs sâmbătă seară mai multe explozii, eveniment ce s-a soldat cu două decese (soț și soție) și zeci de răniți. Stația nu mai avea avize de funcționare din 2020, după mai multe controale ale autorităților, dar funcționa fără probleme. Localnicii au făcut numeroase petiții, dar poziția patronului era mult mai puternică

O localnică le-a spus jurnaliștilor că femeia care a murit ar fi spus că „în momentul în care noi om muri, din cauza la GPL-ulului ăsta o să murim”.

Presimțea, simțea miros mai puternic de gaze. Și la noi venea miros de gaze, dar mai puțin pentru că dânsa era peste stradă. (…) Rugămintea noastră la patronul care ne-a făcut atâtea daune ar trebui să ne facă cum a fost, că are bani! Pe dânsul nu-l afectează explozia asta, pe noi!”, a afirmat localnica.

În explozia de la Crevedia au murit doi oameni și alți 56 au fost răniți. Au fost trei explozii, cel mai probabil ale cisternelor cu GPL depozitate acolo.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button