Știrile 60m.RO

(FOTO) Cunoscuta revistă Pif a revenit la chioşcurile din Franţa

Revenirea la chioşcuri, din 16 decembrie, a noii reviste Pif Gadget, redenumită Pif Le Mag şi anunţată pe mai multe canale, a stârnit multă speranţă, scrie Le Figaro.”Revista copilăriei noastre era de găsit în România pentru că era editată la Bucureşti ca urmare a prieteniei dintre Nicolae Ceauşescu şi liderul comunist francez, George Marchais”, scrie pe Facebook ambasadorul României în Franţa Luca Niculescu.

Pif Gadget 2020 se vrea nu număr ecologist. Pe coperta primului număr destinat „super-tinerilor cu vârste între 6 şi 120 de ani”, se vede un logo „100% eco”. De altfel, exemplarul se vinde la chioşcuri cu „surpriză”, un brăduţ care poate fi plantat.

În interior, un editorial semnat „Pif le chien” explică faptul că eroii acestei reviste „explorează biodiversitatea, salvează oceanele noastre şi protejează planeta”.

În zece benzi desenate prezentate de revistă, şase sunt inedite iar restul reluări ale vechilor pagini din Pif Gadget ale anilor ’70- ’80.

Personajul câinele Pif creat de Arnal este reluat de un tânăr desenator în vârstă de 31 de ani, Levadoux. Prima poveste are loc în ziua aniversării lui Pifou.

În 1975, în numărul 347 din Pif Gadget, săptămânalul oferea un „sapif”, un brad de plantat în grădină chiar înainte de Crăciun. Revista va reedita iniţiativa în numărul 714 apărul în decembrie 1982. Numărul 347 din Pif Gadget oferea în 1975 o surpriză numită „Sapif”.

Întoarcerea personajelor Placid şi Muzo se datorează tinerei desenatoare Clem. Ea orchestrează o aventură inedită în care eroii vin în ajutorul animalelor maltratate, lansând o asociaţie „SOS Animo”. 

Revista a fost editată în 120.000 de exemplare şi speră să seducă generaţii tinere, dar propune şi multe poveşti reeditate. 

 » Citiți întreg articolul aici: www.ziaruldeiasi.ro

Back to top button