OpiniiPolitică

Fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu, după moartea lui Mihail Gorbaciov: Ați uitat de perestroika? Ați uitat oare cine a condus România începând cu 22 decembrie, orele 17,00? Ați uitat oare cine are pe conștiință atâtea crime?

Fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, le reamintește celor care acum îl laudă pe Mihail Gorbaciov ce voia cu adevărat ultimul lider al Uniunii Sovietice.

Ion Andrei Gherasim consideră că Gorbaciov a avut un rol important în căderea comunismului. Cu toate acestea, fostul lider sovietic are pe conștiință numeroase crime.

„A murit Mihail Sergheevici Gorbaciov! De câteva ore, văd că o mulțime de personalități, cunoștiințe, chiar și prieteni, îl omagiază, îl ridică în slăvi, ba unii îl și idealizează pe cel fără de care comunismul nu ar fi căzut. Oare? Ați uitat de ceea ce vroia CU ADEVĂRAT ultimul secretar general al partidului comunist al URSS? Cum se numea oare acel comunism ” relaxat”? Nu cumva „perestroika”? Ați uitat oare cine era predestinat să fie urmașul lui Ceaușescu? Ați uitat oare cine a condus România începând cu 22 decembrie, orele 17,00? Ați uitat oare cine are pe conștiință atâtea crime?

Cu siguranță, Mihail Sergheevici Gorbaciov a avut un rol important, dar de aici în a-l considera „principalul artizan” al căderii comunismului în Europa de Est este a ne bate joc de memoria unor oameni măreți, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Atâta doar că acum nu e deloc „trendy„ să-i amintim pe Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Ronald Reagan sau Margaret Thatcher. Nu e „politically correct”!

Am aflat mult lucruri de la Senior despre fostul lider sovietic și va veni vremea să le scriu. Acum însă, pentru că sunt creștin, nu pot să spun decât: Dumnezeu Să te ierte, Mihail Sergheevici Gorbaciov!”, este mesajul transmis de Ion Andrei Gherasim.

Mihail Gorbaciov a decedat marți seara. Avea 91 de ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button