Internațional

Fostul ministru de externe al Austriei a fugit din țară din cauza amenințărilor cu moartea

Fostul ministru de externe austriac Karin Kneissl a părăsit republica după ce a primit amenințări cu moartea și refuză să acorde interviuri, a transmis marți publicația americană The Washington Post .

Fostul ministru de externe i-a spus reporterului publicației amerciane că nu mai „dă interviuri” și a emigrat din Austria din cauza „amenințărilor cu moartea”.

Kneissl a părăsit la sfârșitul lunii mai consiliul de administrație al Rosneft (cel mai mare producător de petrol din Rusia), la care s-a alăturat anul trecut.

Karin Kneissl a fost desemnată la şefia diplomaţiei austriece de către FPÖ (extremă dreapta), un post pe care l-a deţinut din decembrie 2017 şi până în mai 2019.

Ea l-a invitat pe Putin la nunta sa, în timp ce Austria deţinea preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE).

Presa apropiată Kremlinului a publicat, la vremea respectivă, cu mândrie, imagini care au făcut înconjurul lumii, în care mireasa valsa cu Putin.

Kneissl i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru vals printr-o reverenţă adâncă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button