Internațional

Fost președinte al Bundestagului: Germanii să aibă la îndemână lumânări și pături în această iarnă

Germanii trebuie să înceteze să se plângă și să se pregătească pentru o posibilă pană de curent prin cumpărarea de haine calde și lumânări, acesta este mesajul fostului președinte al Bundestagului și de fostul ministru de interne al Germaniei Wolfgang Schäuble, într-un interviu pentru publicația Bild.

„Nu trebuie să vă plângeți de criză, ar trebui să înțelegeți că multe lucruri nu pot fi luate ca atare”, a îndemnat politicianul. Mai mult, Schäuble i-a sfătuit pe nemți să aibă mereu acasă mai multe lumânări, chibrituri și o lanternă. Potrivit acestuia, nici germanii nu ar trebui să spere că guvernul va face față crizei energetice și inflației.

Reporter: În această iarnă, mulți germani vor trebui să înghețe…

Schäuble: „Apoi îți pui un pulover. Sau poate un al doilea pulover. Nu trebuie să te plângi de asta, trebuie să-ți dai seama: Multe lucruri nu sunt de la sine.”

R.: Electricitatea nu mai este o chestiune de curs?

S.: „Poate eșua și din când în când. De aceea, ar trebui să ai mereu câteva lumânări, chibrituri și o lanternă acasă.”

Urmărește-ne: 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button