Internațional

Foreign Policy: Prețul maxim al petrolului rusesc va lovi Europa

Prețul maxim stabilit de Occident pentru petrolul rusesc nu va permite reducerea veniturilor Moscovei, dar în același timp îi va lovi pe europeni, scrie Foreign Policy .Articolul explică că costul marginal al unei resurse energetice la 60 de dolari pe baril, convenit de țările Uniunii Europene, Statele Unite, G7 și Australia, deși este prezentat în Occident ca o victorie diplomatică, nu va fi capabil să reducă semnificativ profiturile Rusiei.

Publicația a citat date despre cotațiile și tranzacțiile petrolului: de exemplu, în ultimii ani, materiile prime rusești au fost vândute la un preț mediu de aproximativ 60 de dolari, iar reducerile la marca Urals s-au redus la jumătate de la începutul crizei ucrainene. În același timp, costul unui baril de Brent a scăzut la 76 de dolari la trei zile după intrarea în vigoare a „plafonului”.

Revista susține că în ianuarie UE va revizui plafonul de preț: Polonia insistă să coboare barilul la 30 de dolari pe baril, în timp ce Grecia , Cipru și Malta , care câștigă din transportul materiilor prime, se opun unei astfel de măsuri.

Diferențele în această problemă, precum și asupra embargoului asupra importurilor de petrol rusesc pe mare, pot crea dificultăți în menținerea unității în problema sancțiunilor pentru combustibili. În același timp, UE, încă înainte de introducerea plafonului de preț, s-a îndreptat spre respingerea combustibilului rusesc, așa că această măsură nu ar trebui să afecteze finanțele Kremlinului, scrie FP. Publicația a prezis o creștere a plângerilor din partea țărilor europene cu privire la ineficacitatea și nocivitatea sancțiunilor pentru ei înșiși.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button